Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Zamilkł 🤔 czy już wiadrami na szklankę % zarabia 🤔 alkoholik...

Jeśli o tobie mowa lepiej milczeć i słuchać 

Jeśli zaczniesz mówić to jeszcze rykoszetem ci się oberwie 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Fizyczny ma dobrowolnie może się ubezpieczyć

Bardzo jestem ciekaw wyjaśnień Piotra...z ubezpieczeniem.

1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Mocniejszy 🐎 by mi się przydał...to Twoje takie duże 2 sterty stoły pod flizem?

U jakiegoś handlarza byłeś? 

Doicza mogę Ci sprzedać...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, slawek74 napisał(a):

Jak masz 1ha fizyczny to jak ubezpieczenie w ZUS wygaśnie podlegasz pod krus 😁 to nie ja to wymyśliłem 🤭

Fizycznego swojego nie mam tyle. 1,20 z kawałkiem który nie na mnie stoi. Hektar fizycznego to razem z działką na której chałupa.

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No a wcześniej gdzie?

Zaczniesz sam płacić Krus, prąd, gaz.. wode..to wtedy może zrozumiesz czemu ludzie porzucają takie gospodareczki.

Prąd mnie kosztuje grosze... Woda nawet nie 30zł miesięcznie... Gaz mnie samego wyniósł niecałe 4 koła za sezon bo osobny licznik... A od września kroi się etacik bliżej, który znajomy załatwił. Dwie zmiany, wolne soboty, za lepsze pieniądze.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na wieczór burze nadają, sam zaraz wyjeżdżam ...

Dokładnie, można dzisiaj skosić, już skończyć a jutro pierdzieć na spokojnie w tapczan ;)

gdzie burze ?

chyba narazie ma nie padac 

Opublikowano
1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Mocniejszy 🐎 by mi się przydał...to Twoje takie duże 2 sterty stoły pod flizem?

Nie to trochę drogi odemnie ... moje jeszcze nie przykryte 🙋‍♂️ gdzie się kręciłeś?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Fizycznego swojego nie mam tyle. 1,20 z kawałkiem który nie na mnie stoi.

Czyli zasilasz patologie która tak krytykujesz.

Państwo płaci za twoje ubezpieczenie? 

No ładnie ...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Fizycznego swojego nie mam tyle. 1,20 z kawałkiem który nie na mnie stoi. Hektar fizycznego to razem z działką na której chałupa.

Prąd mnie kosztuje grosze... Woda nawet nie 30zł miesięcznie... Gaz mnie samego wyniósł niecałe 4 koła za sezon bo osobny licznik... A od września kroi się etacik bliżej, który znajomy załatwił. Dwie zmiany, wolne soboty, za lepsze pieniądze.

A nie mówiłem że sprawdza 😁

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bardzo jestem ciekaw wyjaśnień Piotra...z ubezpieczeniem.

U jakiegoś handlarza byłeś? 

Doicza mogę Ci sprzedać...

Zbuczyn i okolice....a co do dojca to jakby malina utrzymała cenez drugiego tygodnia skupu....

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli zasilasz patologie która tak krytykujesz.

Państwo płaci za twoje ubezpieczenie? 

No ładnie ...

Toć na etacie jestem a nie na bezrobociu...

9 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Co tam będziesz robił? 

To samo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v