Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Zaraz bezduszy się wypowie. Ja tego na trzeźwo nie umiem zrozumiec

Nie próbuj i po%..też się nie da...🤭

Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Dobranoc Pafnuś

Dobranoc...Marcinku...,🙋

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ale wie że to prawda...

Najlepszy dowód jest na tej pocztówce, cis ja wczoraj dostał...się bawił, jak w piaskownicy, kiedy miał 3 latka😁

1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Zaraz bezduszy się wypowie. Ja tego na trzeźwo nie umiem zrozumiec

Też miewam z tym problem. Nieraz kilka razy muszę czytać. Może faktycznie, gdyby się tak...znietrzeźwić... byłoby łatwiej 🤔🙃

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobranoc...Marcinku...,🙋

I... rozszyfrowane 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, konteno napisał(a):

niektóre takie są że ich nie zrealizujesz przez całe życie 

Ale dobrze je mieć, i takie małe, codzienne, przyziemne, i takie na kilka lat. 

Im człowiek starszy tym bardziej widzi, że roboty nie przerobisz ... I że warto czasem odpuścić robotę, na rzecz marzeń i hobby ... Dla jednego to będą konie, drugi pojeździ na motorze, trzeci podłubie w elektronice a czwarty w ramach hobby bedzie udawał babe na forum dla rolników xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał(a):

Z dafa mi właśnie wyskakują po numerach z tej całej bandory od nagrzewnicy.

W opoltransie czy intercarsie to by prędko dowieźli. 

Z wyglądu inaczej trochę, ale po wymiarach trzeba patrzeć. I 4 biegi u mnie.

Jak masz serwisanta swojego to zadzwoń, może podpowie z czego dobrać 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Im człowiek starszy tym bardziej widzi, że roboty nie przerobisz ... 

to nie chodzi o robotę , to chodzi o to co mnie ominęło...

...bezpowrotnie

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

...bezpowrotnie

A bo z życiem już tak jest, nie przewidzisz wszystkiego i dopiero z czasem widzisz co zrobiłeś źle i co mogłeś poprawić, tylko czasem jest już na to za późno ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, malaczarna napisał(a):

A jak do 18 się włóczyliśmy. Serce moje jednak w domu zostalo... Wysyp się zaczal

IMG_20250806_212242.jpg

U nas sucho w lesie, ale jak skosze rzepak muszę podjechać może coś zbiorę 🙋‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

...bezpowrotnie

Nie oglądaj się za siebie...patrz przed siebie🤷...

• Like 1
Opublikowano

Zapomniałam że tu jedynie tylko jedna kobieta ma prawo pisać. Przykrością to muszę stwierdzić że jesteście niepoważni w tym co w tej chwili piszecie. Gratuluję tego jacy jesteście ludźmi 

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał(a):

...bezpowrotnie

Wszystko przed nami...to jest to✌️🫶https://www.facebook.com/share/r/1AsKJxR25E/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v