Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

kogo to obchodzi 🤔 żniwa teraz na czasie.. ... I jeszcze raz zapytam 🙋‍♂️ jaki pistolet do pompowania kół polecacie 🤔🙋‍♂️

Yato za 25 zeta. Tak samo napompujesz jak i tym za stówę

Opublikowano
Bezduszna napisał:

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nic nikomu nie dałeś!!!

Nic niczego od Ciebie nie oczekuje!

Kiedy ty to zrozumiesz???

W d*pie wszyscy mają co robisz i jak żyjesz...

To że ktoś tu zagada z Tobą..nie oznacza że kogoś obchodzisz...

Jak Ty komu, tak inni Tobie...

Czy kogoś interesuje twoje zdanie co do tego człowieka. 

Żyje jak chce i kiedy chce 

Znowu zrobi focha jak kobitka i będzie dopiero twoja rozpacz. 

masz z tym problem 🤔 adwokat 🤔 mnie interesuje i popieram w 100% i co 🤔

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a ileś lat temu leczyli Cię z podatków jakiegoś kawalera lub panny

Gdzie ty tak wybiegasz poza obręb czegokolwiek 

Każdy łoży na siebie a nie dla większego ogółu🤣🤣🤣

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

kogo to obchodzi 🤔 żniwa teraz na czasie.. ... I jeszcze raz zapytam 🙋‍♂️ jaki pistolet do pompowania kół polecacie 🤔🙋‍♂️

w du... se wsadź ...

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał(a):

od jutra bo jutro ,,przemienienie,, 🙋‍♂️

Świętujeta...w przemienienie...?

zawsze od 195.. roku jak to mówiła moja babcia zwięźli jakieś tam snopki resztę z pola i wieczorem mała burza jeden piorun i całe gospodarstwo spłonęło została tylko na tym placu taka piwnica ziemianka i drugi przypadek to już w latach 80 wujo namlocil sypał dmuchawa na strych na oborę i strop się zarwał i ileś jalowek czy krów zabiło wiem nie którzy tu powiedzą przypadek i ok. ale ja jakoś tak wolę uważać po za tym u mnie od 18 leję nonstop do tej pory a i w sąsiedniej parafii odpust

• Sad 1
Opublikowano

Bardziej powiedziałabym że jesteś kostucha która tylko czeka na jego majątek 

Opublikowano
slawek74 napisał:

Michał18 napisał:

20 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

nic nie zgnije pogoda jak ta lala teraz będzie w nerwowi będą szuflować 

Kiedy ta pogoda 🤣😲 póki co to co dzień ma 🌧️🌦️

👍👍👍

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chyba będzie trzeba bo pada ;) Gdyby nie padało to by wjazd Bizonem w pszenżyto był.

Teraz, slawek74 napisał(a):

takich to już z 10 miałem...

To kup 11 ;) Mam jakieś budżetowe GEKO, z 6 lat tym pompuję i chodzi. Tylko w jakieś cyfrowe wyświetlacze się nie baw i tyle ...

Opublikowano
wojtal24 napisał:

12Pafnucy napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał(a):

zawsze od 195.. roku jak to mówiła moja babcia zwięźli jakieś tam snopki resztę z pola i wieczorem mała burza jeden piorun i całe gospodarstwo spłonęło została tylko na tym placu taka piwnica ziemianka i drugi przypadek to już w latach 80 wujo namlocil sypał dmuchawa na strych na oborę i strop się zarwał i ileś jalowek czy krów zabiło wiem nie którzy tu powiedzą przypadek i ok. ale ja jakoś tak wolę uważać po za tym u mnie od 18 leję nonstop do tej pory a i w sąsiedniej parafii odpust

I u nas w okolicy również takie wypadki bywały... Trudno powiedzieć czy przypadek czy nie. Generalnie bydło obrobić trzeba jak co dzień to chociaż te parę godzin w międzyczasie się odpocznie, i tak się cały czas zapierdala to nawet i ze względu na to trochę odpoczynku nie zaszkodzi

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Bardziej powiedziałabym że jesteś kostucha która tylko czeka na jego majątek 

na co 🤔🤦🤪 mnie to jego bogactwo jak i ta pinda grzeje...

Opublikowano
slawek74 napisał:

Kowalsky30 napisał:

w du... se wsadź ...

kup coś lepszego to manometr chociaż poprawnie wskazuje

Opublikowano (edytowane)
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ło masz...z tymi deszczami...

Dobrze że jęczmień dało zebrać, bo już się łamał.

Jutro na pewno Ryśkowanie, a jak dalej będzie tak padać to i w piątek pewnie też ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
wojtal24 napisał:

slawek74 napisał:

Kowalsky30 napisał:

w du... se wsadź ...

kup coś lepszego to manometr chociaż poprawnie wskazuje

właśnie coś lepszego chcę bo te za parę groszy to rorzut we wskazaniu 🙆‍♂️🤦

Opublikowano
22 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Suche, 3dni pogody. A u cb padało dziś?

Ok 18 zaczęło i nadal pada. W ciągu dnia postraszyło paroma kroplami, ale owies jakoś się udało. Po tym deszczu już chyba by była z niego doopa 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a ileś lat temu leczyli Cię z podatków jakiegoś kawalera lub panny

Gdzie ty tak wybiegasz poza obręb czegokolwiek 

Każdy łoży na siebie a nie dla większego ogółu🤣🤣🤣

niewiadomo co komu pisane w życiu i nie wiadomo co go czeka jeszczena starość więc niech zbiera fundusz zdrowia nawet jak wprowadza eutanzje tak jak na zachodzie to pewnie będzie płatna

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v