Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sam sobie sprasuję i mam w d*pie bele.

Czym?

Wszystko do czasu...laptop w aucie też już oki...🤭

Świat się zmienia... ty też ...postęp ciągle wprowadzasz...tylko patrzeć jak dzierżawy wpadną ..🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaa...tak jak i tylko na strych...

Wiesz jakie to niepraktyczne? Ani tego zwieźć, ani wrzucić na dekę a nosić w koszykach? Przecież to idiotyzm. 4h w roku i święty spokój przez pozostałe 364 dni a z belą? Wieczne użeranie.

i bele będziesz robił i babę sprowadzisz i dzieci będziesz wychowywać i % przestaniesz spożywać 🧐😁😁😁😛

• Haha 2
Opublikowano

Czym?

Wszystko do czasu...laptop w aucie też już oki...🤭

Prasą. Kostkującą. Laptopa nie używam. W nim nawigacja, która mi nie potrzebna. 

Zrozum jedno - twoja hodowla to już u nas przemysłówka, 10 sztuk bydła. Podwórka ciasne, nawet widły na tył nie zdadzą egzaminu. Zrzucisz taką belę z góry (o ile ją tam wsadzisz) i co dalej?

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

i bele będziesz robił i babę sprowadzisz i dzieci będziesz wychowywać i % przestaniesz spożywać 🧐😁😁😁😛

Głupiś. Naprawdę. Tępy, ograniczony i głupi.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Miałem bele. 3 sztuki. Nie chcę tego znać więcej. Miałem z tym same kłopoty i żadnego pozytywu. Sam sobie sprasuję i mam w d*pie bele.

To jedna jakiegoś klunkra grzmota kupiłeś 😛🤦

Opublikowano
16 minut temu, Wpaw napisał(a):

No i ja też teraz załatwiłem, jutro u sąsiada ma kawałek pokosić i później w mój owies jak będzie pogoda 🤸

U mnie jutro przestój...nawet mi nie dało zrzucić tej jednej przyczepy. Guzik napadła, a popierdzieliło robotę. I jeszcze pochmurane, kto wie, czy nie zechce popadać 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

To jedna jakiegoś klunkra grzmota kupiłeś 😛🤦

Niejednego. 

Chłoporobotnik napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

zdurniał 🙆‍♂️🙋‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🤦🤣🤣🤣

Zdurniałbym jakby przestał pić i babę sprowadził.

🤣🤣🤣🤣🥸

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Zrozum jedno - twoja hodowla to już u nas przemysłówka, 10 sztuk bydła. Podwórka ciasne, nawet widły na tył nie zdadzą egzaminu. Zrzucisz taką belę z góry (o ile ją tam wsadzisz) i co dalej?

Człowieku...5 na rok to bym z głodu zdechł...

Jacus trochę to inaczej opisuje...ja biorę z was średnią.

Kostek też zaprzestaniesz robić .

Kilka lat temu taki, nie obraz się..opóźniony na rozwój...powiedział mi że bez kostki nie zarobię...drugi rok mu robię...tyle że mniejsze ..okrągłe..

Tu upór nie pomoże...świat się zmienia...i tyle...

Opublikowano
Qwazi napisał:

16 minut temu, Wpaw napisał(a):

No i ja też teraz załatwiłem, jutro u sąsiada ma kawałek pokosić i później w mój owies jak będzie pogoda 🤸

U mnie jutro przestój...nawet mi nie dało zrzucić tej jednej przyczepy. Guzik napadła, a popierdzieliło robotę. I jeszcze pochmurane, kto wie, czy nie zechce popadać 

może to jakaś kara za coś 🤔🤭😎

Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wiecie czemu łysi z niebieskimi oczami są agresywni i najczęściej zdradzają? 

Bo mają dużo złego testosteronu 

...eeee... weś się odczep...🤷

Opublikowano

Człowieku...5 na rok to bym z głodu zdechł...

Jacus trochę to inaczej opisuje...ja biorę z was średnią.

Kostek też zaprzestaniesz robić .

Kilka lat temu taki, nie obraz się..opóźniony na rozwój...powiedział mi że bez kostki nie zarobię...drugi rok mu robię...tyle że mniejsze ..okrągłe..

Tu upór nie pomoże...świat się zmienia...i tyle...

No i nawet jak mi zrobisz mniejsze okrągłe to co mi to da? Nosić w koszykach w 3 różne miejsca? To nie wygoda - to kłopot. K*rwa, jesteś jak tępuś. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

K*rwa, jesteś jak tępuś. 

Chiba ty...

Ile lat mi tłumaczyłeś że nie da się inaczej zboża przetrzymywać niż na strychu twego domu?

....i teraz zapytam...ile w tym roku masz na tym ze strychu z tego sezonu????

Okłamujesz ciągle sam siebie...

Opublikowano
53 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale jakieś foto zmontowałeś sam ?

Kupiłem na złomie falownik SMA 20kW ale niekompletny z tego co sprawdziłem i porównałem w necie , nie mam z czego go zasilić od strony paneli by zobaczyć czy działa choć nic nie wygląda na popalone w środku , po podpięciu do siły w garażu to co było na zdjęciu wyskoczyło i jakieś diody koło wyświetlacza zamigały , musze instrukcję obczaić ale po yt co widziałem to raczej nie bedzie chodzić 

dachu nie mam pod PV , może jakbym dach na stodole ogarnął to jakieś miejsce by na panele sie znalazło ale jak ten falownik off grid nie działa to szkoda zachodu 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, slawek74 napisał(a):

myślisz że Pioter będzie z babą w jednym łóżku spał 🤔🤭

...a to tak można???🙆🙆🙆

13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Trochę w beczkach, trochę w mauzerze i w workach do śrutowania w najbliższych tygodniach. 

Wedle tego co napisałeś o plonie to jedna dziesiąta na strychu....dwa lata temu nie do pomyślenia że reszta na dole...bo szczory, nie doschnie, i takie tam bzdury...teraz oki...laptop też rok temu...mowy nie ma...

Dziś wszystko oki ...za trzy lata turlania słoma też będzie dobra...🤭

Taki to z ciebie tradycjonalista....pisany...i niesłowny...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v