Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Cielaki to warzywa aby zgniły😁

A Ciebie ktoś pytał o zdanie ?? 

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

A czy lepiej stałemu sprzedać to czas pokaże....

Za rok czy dwa może być w drugą stronę, byczków będzie za dużo i nie będzie na nich chętnych ... Wtedy znowu dobrze mieć kontakt który kupuje .

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za rok czy dwa może być w drugą stronę, byczków będzie za dużo i nie będzie na nich chętnych ... Wtedy znowu dobrze mieć kontakt który kupuje .

Teraz toś doj**ał do pieca😂 Tego kwiatu jak pół światu😂

Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Zaraz przybędzie Kwasi z naukami, że to tyle nie warte😂

Ile🤔 widziałeś tu gdzieś cenę 🤔 podał Radek 🤔

Czytasz to co chcesz przeczytać, a nie to co zostało napisane🤷

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Co tam szczekasz barani poganiaczu ?? Baw się dalej w te swoje pisanie głupot z 15 kont na raz i rozmowy między sobą ...

Wołowina jebnie na dół to nikt nawet nie będzie chciał spojrzeć na te bycki ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak nie będzie się opłacało to i handlarz nie weźmie bo nie sprzeda 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co tam szczekasz barani poganiaczu ?? Baw się dalej w te swoje pisanie głupot z 15 kont na raz i rozmowy między sobą ...

Gdy jebnie handlarze nadal będą jeździć jak jeździli i żaden ci nie da więcej jak ma gdzie kupić taniej. Ja tam żadnej wielkiej różnicy między nimi nie widzę. Jedni są mniej upierdliwi inni bardziej, a płacą tyle samo😂

Edytowane przez Kowalsky30
  • Like 1
Opublikowano

Ale handlarzom zawsze się będzie opłacać od rolnika weźmie za darmo a sprzeda za kilka stów.🤣😲

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał(a):

Słomę wzięłeś, a cielaki bokiem opuściłeś przez OLX🤔...nieładnie Radosławie 😱

Część ludzi jeszcze ma takie zachowania przerabiane na wschodzie nie raz. 

Siema takiego deszczu jak szlachcic herbu tanie szczyny piwne nie było. Za wczoraj 12mm co w lipcu łącznie daje 50mm

Opublikowano
5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Jak nie będzie się opłacało to i handlarz nie weźmie bo nie sprzeda 🤣

1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Ale handlarzom zawsze się będzie opłacać od rolnika weźmie za darmo a sprzeda za kilka stów.🤣😲

Zdecydowałbyś się...

Opublikowano
12 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Cielaki to nie warzywa aby zgniły😁

Zgnić nie zgniją ale się osrać mogą 

8 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Słowo klucz TERAZ

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Starzy będą trzymać skoczki będą zemścić 🤣 w każdej branży to samo. Nie pamiętasz co o bobie pisałeś 🤔🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Michał18 napisał(a):

Też uważam że lepiej brać największą cenę ile się da .Kupców teraz opór. Wcześniej sprzedawałem stałemu handlarzowi. Teraz wiem ile oni zarabiają🙆

Duży błąd robiłeś. To tak jak z  dziewczyną im mocniej się jej kleisz tym bardziej ma cię w upie

Edytowane przez Kowalsky30
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Starzy będą trzymać skoczki będą zemścić 🤣 w każdej branży to samo. Nie pamiętasz co o bobie pisałeś 🤔🤣

Wiadomo że będą trzymać, ale podaż bycków nadal będzie a popyt spadnie to nie ma siły że cena nie spadnie ...

Widzisz, w bobie skoczki nakupiły nasion po 25-30zł/kg, z myślą że cena będzie po 15zł/kg bo tak drogie nasiona, a tu 8-10zł/kg, a w dołku pod koniec czerwca nawet jeszcze taniej ... Bycek też w oborze 2 lata będzie rosnąć, a przez 2 lata to z ceną wołowiny mogą stać się cuda ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ile🤔 widziałeś tu gdzieś cenę 🤔 podał Radek 🤔

Czytasz to co chcesz przeczytać, a nie to co zostało napisane🤷

Znam portret psychologiczny Radka doskonale. Tanio skóry nie sprzeda

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Ja jak sprzedawałem handlarzom cielaki po 500-700 to nic mi na tym nie wychodziło bo za tyle to on mleka wypił.

Co? 

Opublikowano
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Ja jak sprzedawałem handlarzom cielaki po 500-700 to nic mi na tym nie wychodziło bo za tyle to on mleka wypił.

Co ty pierdzielisz🤦...policz no to dobrze...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v