Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał(a):

W ubiegłym roku cieluna mi pogryzł i mamkę. Cielun po czasie padł 

Spora strata, ale na nich ni płot ni pastuch jedynie 2 kangale😉

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
4 godziny temu, Popier96 napisał(a):

U nas bez oprysku nie da się zebrać ogórka, taki klimat. Ale i tak wolniej je szlak trafia niż też z małych paczek. Twarde, twarde. 

Da się. Mniej ale da się. I nigdy nie sieję takich profesjonalnych. Tylko i wyłącznie Andrus. 

Krótki raport pogodowy - lipiec 44mm. Bawta się dalej. 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Leży, młodzi się i czeka.

Trochę nie bardzo 

2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Na gumiaki nie zostanie

Zostanie zostanie 

Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał(a):

To prawie nowe wiosna zakupione. 

410 litrów to mało na fakturze PLN. Popraw się a tak to nie warto się naumiec

Chciałabyś zobaczyć pełną odstawe 

11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Spora strata, ale na nich ni płot ni pastuch jedynie 2 kangale😉

Niestety będę miał tylko jednego. Ten który narobił mi szkody ponoć samobója zrobił 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

Chciałabyś zobaczyć pełną odstawe 

Niestety będę miał tylko jednego. Ten który narobił mi szkody ponoć samobója zrobił 

Masz w planach kupić? Zamawiam szczeniaka🤭 jeśli to suka

I dobrze jak w szkodę szedł 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Masz w planach kupić? Zamawiam szczeniaka🤭 jeśli to suka

I dobrze jak w szkodę szedł 

Mam zamówionego od kolegi . Jeszcze się nie urodził 

Nie mam teraz psa na drugim gospodarstwie. Poprzedniego owczarka belgijskiego zmuszony byłem uśpić po ponad 16 latach służby. Oj to był dobry pies. Chciałbym jeszcze takiego wiernego stróża 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

Mam zamówionego od kolegi . Jeszcze się nie urodził 

Nie mam teraz psa na drugim gospodarstwie. Poprzedniego owczarka belgijskiego zmuszony byłem uśpić po ponad 16 latach służby. Oj to był dobry pies. Chciałbym jeszcze takiego wiernego stróża 

Ładne ma kolega te psiaki? 

Mi też zdechł owczarek niemiecki krótkowłosy miał 15lat. To była bestia 2 razy mi d*pę uratował i stróż z niego był dobry.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

To prawie nowe wiosna zakupione. 

410 litrów to mało na fakturze PLN. Popraw się a tak to nie warto się naumiec

Podwoił bym

tyle to na udój w dołku 🤭😉🤔

malaczarna napisał:

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

7 tys dał. Może kolczyki tylko ma przebite

17-letnia za 7 tysiecy? Drogie hobby

taa już 3 raz rośnie 🤭

malaczarna napisał:

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Podwoił bym

Skromnie zapytam ile zostaje z tego litra w kieszeni

ćwierć...

Chłoporobotnik napisał:

4 godziny temu, Popier96 napisał(a):

U nas bez oprysku nie da się zebrać ogórka, taki klimat. Ale i tak wolniej je szlak trafia niż też z małych paczek. Twarde, twarde. 

Da się. Mniej ale da się. I nigdy nie sieję takich profesjonalnych. Tylko i wyłącznie Andrus. 

Krótki raport pogodowy - lipiec 44mm. Bawta się dalej. 

odkwoktałeś się 🤔🤭 czy baby cię przyciągnęły 🤔😁🤦

Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

do domu...

Zgłupiał? Do chałupy? Po co?

ja pralkę do obory 😁

Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ładne ma kolega te psiaki? 

Mi też zdechł owczarek niemiecki krótkowłosy miał 15lat. To była bestia 2 razy mi d*pę uratował i stróż z niego był dobry.

Tak

Po dwóch tygodniach odcedzone 

Jutro nastawiam z jagodami 

A dziś w puerożkach tfu......lepiankach 

IMG20250710211121.jpg

IMG20250710211939.jpg

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v