Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

kowalski ale już chyba złapali tego waszego rambo? @Qwazi myślisz że sam se strzelił samobója czy jakiś snajper go zdjął a w media puścili co puścili 

Za mało mam wiedzy, żeby to ocenić. Muszę wierzyć w słowa Komendanta Wojewódzkiego Policji z Krakowa 

6 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Oceniam jakość wysuszenia a nie skład runi

Też po zdjęciu 

Opublikowano
41 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

@JarekBazydlo ten Twój ciężko rozmawiający kolega ma jakiś pług 4 w obrocie kvernelanda . Warte to coś? Mój Zetor da radę z nim? W jakim to tak naprawdę stanie? Bo jechać ponad 300km żeby obejrzeć nie bardzo mi się chce 🤷

Nie byłem u niego ostatnio więc trudno mi powiedzieć. Może w sobotę uda mi się wybrać zobaczyć.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Za mało mam wiedzy, żeby to ocenić. Muszę wierzyć w słowa Komendanta Wojewódzkiego Policji z Krakowa 

Też po zdjęciu 

Doskonały kolor w konsekwencji sporo karotenu. Nie przedłużał niepotrzebnie jak to niektórzy mają w zwyczaju nie tylko przez brak czasu

Opublikowano (edytowane)

Po kilku latach gospodarzenia wystarczy znać datę koszenia i dane pogodowe z tego okresu aby ocenić stan wysuszenia nawet bez oglądania

Kiedyś zimą był u mnie handlarz co sam też trzyma bydło i akurat krowy miały podane to powiedział, że jeszcze tak zielonego siana nie widział

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
42 minuty temu, JarekBazydlo napisał(a):

Nie byłem u niego ostatnio więc trudno mi powiedzieć. Może w sobotę uda mi się wybrać zobaczyć.

To daj znać co i jak. 

Swoją drogą stary, 6 garowy Zetor da radę w 4 obrotowej? Podnośnik niby jakiś mocniejszy bo ma 2 siłowniki zewnętrzne 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

akurat krowy miały podane to powiedział, że jeszcze tak zielonego siana nie widział

Samochwała w kącie stała.

Jak jesteś taki ich i ach zrób zdjęcie i udowodnij.

Wtedy każdy oceni czy to co mówisz jest prawdą 

Bajer to potęga świata 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jak mogę zrobić kiedy tamto już dawno zjadły😅

I po co się chwalić jak nie masz jak udowodnić

Kłamstwo zawsze ma krótkie nogi.

A oliwa zawsze na wierzch wypływa 

Opublikowano
38 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jak mogę zrobić kiedy tamto już dawno zjadły😅

Zrób zdjęcie tych twoich 🐄 lub 🐑🐑

Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Z górki na 4 

Pod górkę na 3

Się robi się 

20250702_114035.jpg

Roboty nie przerobisz kapusty nie przekwasisz a kobiety nie zrozumiesz ani nie przeru*hasz 

• Like 1
Opublikowano

Proponuję czytać moje posty a nie tych insynuantów. Nigdy nie miałem owiec miał nie będę i się na nich nie znam

3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

@Kowalsky30 mam dostać owce taka 4 miesiące. Ile ona urośnie do czerwca?

Opublikowano
28 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Się robi się 

20250702_114035.jpg

Zdjęcia?🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v