Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym takiego deutza kupił

130 moge dać ale nie więcej 

Opublikowano

Też się zbiera się 💪

IMG_20250624_121809.jpg

3 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Rozwiń temat. 

Styro będzie po mojej stronie bo między wylewkami będzie jeszcze hydraulik. 

Remontowałem stary dom, pod częścią jest piwnica (strop Kleina)i tam nie lałem chudziaka, styropian też nie mógł iść bo by za bardzo podniosło poziom, więc wylaliśmy styrobeton, tam gdzie nie ma piwnic to normalnie chudziak i styropian. Po stronie firmy od posadzek był styropian do styrobetonu. A i folie dali też oni 

• Like 4
Opublikowano

Pewnie buduje jak każdy co z tego że dom duży . Teraz młodzi nie chcą ze starymi siedzieć

A kryjan zrobi z jednego dzieciaka 

Albo i nie

A dom będzie pusty

Poertolić te czasy ⛏️⚒️🔨

To wszystko wina T 😣 🔨 ⚒️ ⛏️ 

Klątwy zsyła co i rusz ⛏️⚒️🔨✝️

Opublikowano

zamiast na baby to stonke zbierasz ?? 

ale pizdzi.. przy koszeniu to nawet do 80 stopni nie dobija.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co ty pierdzielisz znowu?

Czego nie przyjmuje do wiadomości?

Wytlumacz dokładniej.

Ciagle se wymyślasz jakieś teorie wzięte z tyłka i stwierdzasz że to prawda, bo tak mówisz...

Prawda okazała się całkiem inna, niż jaka przedstawiałeś o samym sobie.

Powiedziałem, przedstawiłem fakty...a ty ciągle coś tam se wymyślasz...😆

nie spinaj sie tak .. bokolejna choroba cie dopadnie..

byles u tego od autobusow zapytac czy ma zapierdziale ?? moze po tej wizycie bys cos zrozumial ??

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

zamiast na baby to stonke zbierasz ?? 

Jeszcze i pojepać zdąże

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Ile warty taki deutz ?🤔

Cena przesadzona

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kuźwa znów trzeba paliwo na zapas kupować , przez te yebane wojny tylko drożeje 🤦

Już tanieje 

Szukają klienta

Opublikowano
3 godziny temu, kleine100 napisał(a):

Nie wiem, czy ktoś już tu wstawiał

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/39258-brudne-zagrywki-sprzedawcow-maszyn-rolniczych-rolnik-musi-kupic-lokalnie-i-nie-moze-liczyc-na-nizsza-cene

Dawno już było 

Tylko więcej osób wtedy było zamieszanych

I bardzo dobrze, w końcu się wzięli za tani chlebek

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kuźwa znów trzeba paliwo na zapas kupować , przez te yebane wojny tylko drożeje 🤦

Teraz jak już zdrożało to na zapas kupować ??? Teraz to czekać aż żydki zakończą naloty i stanieje ...

Baryłka spadła z 75 na 67 to i paliwa zaraz się unormują ...

Chociaż, ty wiecznie opóźniony, to zanim się zdecydujesz aby zamówić to pewnie akurat będzie już taniej 🤣 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Co teraz jest tanie każdy na wszystkim jepie jak może 😣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v