Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zostań w domu jamasz strzelić  gola niemcom

Rysiek ty to jakiś ułomny jesteś czy jaki yebnięty?

Cały czas powtarzam że czy pis czy po to to samo szambo. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Cały czas powtarzam że czy pis czy po to to samo szambo. 

Część ludzi tego nie rozumie😭  Nie pamiętam w którym roku ale gdzieś koło 2005 nie dużo brakło żeby te partie polityczne się połączyły 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Część ludzi tego nie rozumie😭  Nie pamiętam w którym roku ale gdzieś koło 2005 nie dużo brakło żeby te partie polityczne się połączyły 

One w sumie to z jednej się wywodzą,to wszystko efekt po okrągłostołowy 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Jak urodzi Ci się ....czego Wam życzę,to dopiero zobaczysz 😉 

@szymon09875 do tej pory nie wie jak do domu wrócić 🤭😉 

Ja to aktualnie jestem pozbawiony osobowości i nawet nie wiem gdzie ten dom mam 🤣 

Ale te małe niebieskie oczka to wynagradzają 🥰🥰🥰🤩🤩

39 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tam jest zwykły. Falowało mi. Raz mniej raz więcej. Wymiana rozpylaczy trochę pomogła, ale równo nie było. Znaczy było równo ze dwie kalibracje od nowości, potem co kalibrowanie to gorzej 

No to żeś...przepod🤦😉🤭

Marek, coś Ci się chyba trochę pokręciło, to jest zakaz wjazdów...w INNE pojazdy...ten co napisałeś tyczy...przeciwniczki😉🤭

To na czym tam kalibracja polega? Jak poza ogólnym ciśnieniem za wiele do ustawienia to nie ma 

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał(a):

Działa w obie strony 

A tak serio to ja obrączkę nosiłem na weselu i poprawinach ,,tu nie chodzi o ten kawałek metalu na palcu dobrze o tym wiesz 

Wiem. Ja też nie noszę 

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ja to aktualnie jestem pozbawiony osobowości i nawet nie wiem gdzie ten dom mam 🤣 

Ale te małe niebieskie oczka to wynagradzają 🥰🥰🥰🤩🤩

To na czym tam kalibracja polega? Jak poza ogólnym ciśnieniem za wiele do ustawienia to nie ma 

Zgranie wydatku i prędkości jazdy z szerokością belki, żeby jak najdokładniej ustawić ilość cieczy na powierzchnię. Ja to ustawiam głównym ciśnieniem i pryskam wodą wzorcową powierzchnię. Po każdym przejeździe robię korektę. Np 12m szerokości belki razy 100 m daje powierzchnię 12 arów. Robiąc kalibrację reguluję ciśnienie tak, żeby na tym 100 metrowym przejeździe zużyć 25 l wody. Jak był opryskiwacz nowy już w drugim przejeździe miałem wynik bez poprawiania. Potem coraz gorzej było to ustawić. Ostatnio jak kalibrowałem to dopiero w 7 przejeździe jako tako wyszła ilość cieczy

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No wiem

Ale niemieckie gorsze

Tu mecz o honor

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz

Ni dzieci nam germanił

Rysiek było sobie kupić jakieś leki uspokajające na wieczór bo jak wygra T to żeby zawału nie było

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale może wybrać mniejsze zło i Polskę 🇵🇱

Kogo by nie wybrał to i tak Polska i Polacy są przegrani. 🥹

Opublikowano

No to się bawisz trochę z tym. 

Ja na początku sezonu pod losową dysze na każdej sekcji kubek i przez minutę mierze wydatek. Prędkość znam, przy 5 barach wychodzi mi 250l/ha na dyszach 05 

3 sezon pryskam na tych dyszach, 15m belka jakieś 200 ha zrobiła i wizualnie kropla jest taka jak na początku, wydatek też się nie zmienia. 

Także jeśli zgadza mi się ciśnienie z tabela to później już w zależności od tego jaka dawkę i jaka krople chce uzyskać reguluje sobie ciśnienie 

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Przemek lepiej żeby dał w ryj niż d*py 

Obaj tacy sami i siebie warci. Nie byłem na pierwszej turze, nie będę i dziś. Mi ani jeden ani drugi nic nie poprawi bo nie zrobi tego czego ja chcę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v