Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Łolek napisał(a):

Jak możesz 😔

Jak możesz 😔

da sobie radę nie będzie autobusem na wycieczki jeździć nie bój nic 

Pytanie było proste.

Czemu u was domu nie kupił???

Są chyba jakieś miasta co na PiS głosują ???

O czym to świadczy??

Lepiej chyba żyć wśród ludzi którzy cię kochają??

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I bardzo dobrze. Nie potrzeba mi takich w pobliżu. Każdy kto inaczej myśli to potencjalny wróg.

Ludzie nie są twoimi wrogami.

To tylko w twoim umyśle siedzu

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

To świadczy o niskim poziomie Krakowa, który kreuje się na elitę kultury i dobrego obyczaju. Tylko i wyłącznie 🤷. Ale mam nadzieję, że tylko Ty se tak piszesz i są tam mądrzejsi 

Udajesz że nie rozumiesz o czym pisze?!

Nie stać was na chwilę refleksji??

Gdzie chciałbyś mieszkać.tam gdzie cię kochają czy tam gdzie będą płuc

Sprawdze wyniki wybór na tym osiedlu gdzie będzie mieszkał..

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Brom.braleś🤭?

Codziennie ?? 

Ja mam 52 i trochę a ty w jakim wieku przestałeś?! Muszę zacząć oszczędzać na motor?

Właśnie słońce wyszlo

Edytowane przez jacus
Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał(a):

Codziennie ?? 

A czemu nie?

54 minuty temu, radekz200 napisał(a):

widziałeś smartwach?

Dzie?

@jacus chcesz zapiekanke?

IMG_20250527_110332.jpg

Godzinę temu, jacus napisał(a):

mam 52 i trochę a ty w jakim wieku przestałeś

Mnie nie pytaj...

Policz swoją... bezczynność...🤭

Godzinę temu, jacus napisał(a):

Czemu u was domu nie kupił???

A tam u was, pod wałem, to ktoś kupuje?🤔

Opublikowano
47 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A czemu nie?

Dzie?

@jacus chcesz zapiekanke?

IMG_20250527_110332.jpg

Mnie nie pytaj...

Policz swoją... bezczynność...🤭

A tam u was, pod wałem, to ktoś kupuje?🤔

Myślę że to możliwość bliskiego sąsiedztwa Jacka przeważyła i  Duda kupił tam działkę 

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Dobrze że krótkie zęby 🤭 

Gienek się przewraca jak pełnego wziąłem 🤷

IMG_20250527_082328.jpg

Jak to zobaczy 80siątka to będziesz musiał na gwałt w niej grzebać po nocy 🙆

Opublikowano
13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

To by było dobre rozwiązanie. Ogólnie przydała by się zmiana konstytucji, systemu polityczno-prawnego w PL.

Obniżenie ilości posłów, senatorów, radnych, urzędów i urzędasów. Zmiana systemu bardziej na prezydencki albo parlamentarny.

Radnym zabrać diety, sejm i senat zmniejszyć o połowę, zlikwidować powiaty albo gminy, zlikwidować urzędy marszałkowskie albo wojewódzkie, kandydat na prezydenta ma zebrać milion podpisów a nie sto tysięcy. To tak na początek.

Opublikowano

Skosiłem wczoraj troche trawy na sianokiszonke bo miało nie padać i być słonecznie dzisiaj i jutro niestety wczoraj spadło na to 4 litry dzisiaj od rana zachmurane i nic to nie podsycha a na jutro po południu mówią o 9 litrach zaś przetrząsnąć to takie i zgrabić jutro i sprasować mokrzejsze czy przeczekać ten deszcz bo niby czwartek piate bez deszczu ale moze sie to zmienic....

Czy do dajmy na to piątku ta trawa złapie obcy zapach jakiś ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał(a):

Amortyzancja 🙆

Mogły byc litrowe gruszki, ale i tak jest już dobrze 

56 minut temu, 6465 napisał(a):

Jak to zobaczy 80siątka to będziesz musiał na gwałt w niej grzebać po nocy 🙆

No ona to Gienek po poprzednim właścicielu 🤭

Napędu brakuje 

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, livebird napisał(a):

Skosiłem wczoraj troche trawy na sianokiszonke bo miało nie padać i być słonecznie dzisiaj i jutro niestety wczoraj spadło na to 4 litry dzisiaj od rana zachmurane i nic to nie podsycha a na jutro po południu mówią o 9 litrach zaś przetrząsnąć to takie i zgrabić jutro i sprasować mokrzejsze czy przeczekać ten deszcz bo niby czwartek piate bez deszczu ale moze sie to zmienic....

Czy do dajmy na to piątku ta trawa złapie obcy zapach jakiś ? 

Zależy jaką tam masz trawę. Znaczy jakość. Bo ja szuwar to bym poczekał i nie ruszał, a jak lepsza to bym zbierał 

Kurde, ale się tym ludziom ciężko tłumaczy oczywiste rzeczy🤦. Znaczy tym, w których towarzystwie spędziłem ostatnie 2,5 godziny...

Opublikowano
Qwazi napisał:

Kurde, ale się tym ludziom ciężko tłumaczy oczywiste rzeczy🤦. Znaczy tym, w których towarzystwie spędziłem ostatnie 2,5 godziny...

a co tam i komu chcesz tłumaczyć 🤔🤭😁

Strongman napisał:

Woda to ciało obce

a kobieta 🤔🤭

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zależy jaką tam masz trawę. Znaczy jakość. Bo ja szuwar to bym poczekał i nie ruszał, a jak lepsza to bym zbierał 

pisowcy?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Napędu brakuje

to dolej 😛🙋‍♂️

Mateusz1q napisał:

9 minut temu, Qwazi napisał(a):

pisowcy?

raczej tęczowi 😛

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

No nie taki szuwar może nie pierwszej jakości ale koniczynka życica lucerna gdzies tam sie w tym kręci 

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

To truskawki tak potaniały czy kapusta podrożała?

Podejrzewam że truskawka staniała. Na detalu dzisiaj 14zł/kg mama płaciła 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, livebird napisał(a):

No nie taki szuwar może nie pierwszej jakości ale koniczynka życica lucerna gdzies tam sie w tym kręci 

Zbieralbym

6 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

pisowcy?

Głównie, ale nie tylko 

8 minut temu, slawek74 napisał(a):

a co tam i komu chcesz tłumaczyć 🤔🤭😁

Podstawy podstaw, żeby to co chcą zrobić miało ręce i nogi...a tu pospolite ruszenie normalnie 🤦

7 minut temu, slawek74 napisał(a):

raczej tęczowi 😛

Tych na szczęście w radzie nie ma

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał(a):

zgrabiaj i prasuj a nie po forum się włóczysz...

Tak czy siak to jutro dopiero bedzie prasowane bo usługowo prasowijarką musi wpaść 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v