Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Kurza stopa. Jak wrócę do domu mam zrobić kojec dla psa😖. Podpowiedzcie jak to zrobić szybko, łatwo i małym kosztem. 

Myślę ulepić z tych paneli drucianych z marketu. Uda się taki 2,5x2,5m.

Mój pieseł właśnie taki kojec ma. 

Szybko i tanio. 

Opublikowano
6465 napisał:

Kurza stopa. Jak wrócę do domu mam zrobić kojec dla psa😖. Podpowiedzcie jak to zrobić szybko, łatwo i małym kosztem. 

Myślę ulepić z tych paneli drucianych z marketu. Uda się taki 2,5x2,5m.

uda... tylko u mnie po rogach rury ocynkowane chyba calowe

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Szybko i tanio. 

Podesłał byś mi zdjęcie SMS dobry człowieku. @Łolek abo @Qwazi abo jeszcze inny. Wyślijcie koledze mój nr. Tel. 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

uda... tylko u mnie po rogach rury ocynkowane chyba calowe

U mnie są te słupki z prowila ocynkowane.🤷‍♂️

Opublikowano

Ma być przy ścianie. Więc 3 boki 

Teraz, PRIMO napisał(a):

U mnie są te słupki z prowila ocynkowane.🤷‍♂️

O to to. A tą płytę betonowa masz? Słupki betonowane?

Opublikowano

Podesłał byś mi zdjęcie SMS dobry człowieku.

Po śniadaniu wyślę jak to u mnie jest ale to żadna filozofia. 🤷‍♂️

Opublikowano

Ma być przy ścianie. Więc 3 boki 

O to to. A tą płytę betonowa masz? Słupki betonowane?

Tylko wkopane i pod słupek dałem jakąś kostkę brukową bądź cegłę żeby się nie zapadały. 

Opublikowano

I by trzeba jaką furtkę ulepić. 

Na to mam fajny patent ale to ci podeślę parę fotek. 

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał(a):

Marcin zazdroszczę ci. Ja jak poszedłem do pracy w piątek wieczorem to liczę wrócić w czwartek koło południa. 

ja raz poszedłem do pracy 4 sierpnia a wróciłem 5 wrzesnia 🤭

48 minut temu, Qwazi napisał(a):

Mi się nie podobają HF-y🤷 

Dzień dobry...o 6 rano było 15°...lato idzie😊

Ej krowiarze...ja żem się tutaj nastawił na przytyki i hejt, a tu cisza...nikt nie pisze, że mało, żeby przy tych litrach krowy wyprzedać, że on by nie miał na chleb z taką wydajnością....no zawiedziony jestem, bo żem się w nastrój bojowy wprowadził 😁

Ja tak mam z jednym człowiekiem, co się przygotuje do spiny to ten wtedy potulny jak baranek i na wszystko się zgadza 🤣

34 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Złodziejszczak siedzi tam gdzie jest miejsce świni, czyli u koryta.

Co do cen... Najlepszy rok jaki pamiętam. qq mokra po 1000 netto, nie jeden będzie wspominał ile zarobił wtedy

Moze se policzyli ile im zostaje na czysto 😁

Ja wtedy na rzepaku umoczylem bo na przechowanie dałem 🤬🤬

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

ja raz poszedłem do pracy 4 sierpnia a wróciłem 5 wrzesnia 🤭

Ja tak mam z jednym człowiekiem, co się przygotuje do spiny to ten wtedy potulny jak baranek i na wszystko się zgadza 🤣

Ja wtedy na rzepaku umoczylem bo na przechowanie dałem 🤬🤬

I jak żeś wrócił Zara była forma zalana i mały się urodził 😃

• Haha 5
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

Numer telefonu już mam. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jahooo napisał(a):

Sławek z Radkiem to tylko "Ersatz" krowiarzy

Nie no Jasiu nie przesadzaj. Zobacz jakie cyce u Sławkowych mlecznic

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

I jak żeś wrócił Zara była forma zalana i mały się urodził 😃

No co?

Spragniony był. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

No no. Po takej przerwie to aż się ulewało i musiało coś z tego być. A nie tam po kruszynie 😃

No i teraz...królik zasuwa...na posag czy tam wiano🤭

• Haha 4
Opublikowano
20 minut temu, PRIMO napisał(a):

Szybko i tanio. 

Czy tanio bym polemizował,samo przęsło to pikuś, słupek,tylko te złącza, śrubki -ale raz zrobić porządnie i na wieki 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

No no. Po takej przerwie to aż się ulewało i musiało coś z tego być. A nie tam po kruszynie 😃

Kumulacja była. 😂

Opublikowano

Jak byłem ostatnio na komunii to siostrę cioteczna spotkaliśmy. I co tam u was i jak się pochwaliłem że jeżdżę ciężarówką to mi powiedziała "o to będzie trzecie, jak mój Andrzej na tiry poszedł do się Oskar urodził( trzeci syn)" a ja do niej. Wypluj te słowa. 🫢

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v