Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Według Ciebie nie jest to możliwe? Wszystkim Rudy posad nie załatwi 🙂

Już prędzej uwierzę że jakiś zachodni ciągnik kupiłeś lub jakiegoś Claasa/New Hollanda za Bizona ;)

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Wiesio80 napisał(a):

Na sobotę ok tyś samego chleba 10 różnych do tego bułki, pączki... wożę całego długiego mastera...mam 24 sklepy, drugi 20 .... trochę denerwuje bo trzeba się samemu ładować..tu 10 chlebów tam 20 różnych 20bulek 5 drożdżówek... nie lubię tego...😒😒😒😒

To i tak masz dobrze, u mnie chłop jeździ najpierw wcześniej ogarnia sklepy a później przez kilka wiosek pod domy rozwozi , mi to pasuje bo mam 3 razy w tygodniu pod chatą pieczywo w cenie można powiedzieć hurtowej , np chleba wiejski żytni 1,8 kg 15,20zł , drożdżówki wszystkie rodzaje 2,4 zł 

Opublikowano
Wełpa napisał:

33 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

budowlańcy potrzebuje jakieś na kilka razy mieszadlo kupić do kleju co możecie polecić takie coś z linku będzie dobre https://allegro.pl/oferta/mieszadlo-do-kleju-betonu-elektryczne-1400w-2x-mieszalniki-przedluzki-16759222042 wiem że to chińczyk ale do użycia kilka razy w roku ?

Jak na kilka razy to będzie dobre, ale ja bym polecił takie ⬇️ sam używam Dedra 1200w jest nie do zajebania...

https://kim24.pl/mieszadlo-elektryczne-DEDRA-DED7928-1200W-2-biegi?ceneo-sklep&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=987f9f1e-6a90-3d49-77d1-03ee0d32ed81

o dzięki też właśnie myślałem o tej dedrze a na coś szczególnego zwrócić uwagę przy tych sprzętach? uchwyt do mieszadła czy coś w tym stylu czy to wszystko znormalizowane jest

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

czemu? kiedyś tylko manuale 

A teraz tylko automaty ... Auto używane z manualem na pokładzie za cenę powyżej 50tys to bardzo ciężki temat do sprzedania ... Ludzie już nawet w segmencie B szukają automatów.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Manuala się nie kupuje ... Na rynku wtórnym coś takiego jest potem nie sprzedawalne ...

czemu? kiedyś tylko manuale 

jak kiedyś za automatem się dopłacało i czekało to teraz odwrotnie

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A teraz tylko automaty ... Auto używane z manualem na pokładzie za cenę powyżej 50tys to bardzo ciężki temat do sprzedania ... Ludzie już nawet w segmencie B szukają automatów.

Przecież automaty są około 30% droższe przy zakupie poza tym zazwyczaj występują w ofercie najbardziej ekluzywnej. 

Nie każdy jest fanem automatów tym bardziej płacić za dodatki które de fakto ich nie interesują 

Opublikowano
59 minut temu, wojtal24 napisał(a):

budowlańcy potrzebuje jakieś na kilka razy mieszadlo kupić do kleju co możecie polecić takie coś z linku będzie dobre https://allegro.pl/oferta/mieszadlo-do-kleju-betonu-elektryczne-1400w-2x-mieszalniki-przedluzki-16759222042 wiem że to chińczyk ale do użycia kilka razy w roku ?

Aż za dość, ja wiertarką mieszałem i było. Zaraz tu będą polecać Hilti lub Milwaukee.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Przecież automaty są około 30% droższe przy zakupie poza tym zazwyczaj występują w ofercie najbardziej ekluzywnej. 

A ta jak zawsze swoje bezmozgowe teorie plecie xD

Sprawdź sobie w nowych autach jak to wygląda ... 80% oferty nowych samochodów to skrzynia automatyczna ...

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie ,ale w rodzinie tego pełno 

No właśnie ... Ludzie wybierają automaty ... A manualna skrzynia w obecnym rynku samochodów używanych to trudny temat do sprzedaży ...

Opublikowano
33 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Samochód - CUPRA Formentor 1.5 TSI 150 KM 6-biegowa manualna | Benzyna ( 5 lat gwarancji lub 150 tys km )

119 900 zł

@radekz200 tyle to kosztuje?

od tylu to się cena zaczyna 😛 ale uwierz że takim byś nie chciał wyjechać z salonu 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Jeśli chodzi o konto do końca roku tego nie mogę zapewnić 🤔

Noooo... trochę słabo, nie sądzisz 🤔

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

A jeździłeś kiedyś autem z automatyczną skrzynią?

Ja zrobiłem automatem ok 200 tys km. Żadnej frajdy z jazdy. Tam kierowca potrzebny tylko do wyciskania gazu i kręcenia kierownicą, umiejętności może nie mieć żadnych 🤷...skrzynia dla emerytów...

• Like 2
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ty się boisz zachodnich ciągników to i automat dla Ciebie jak jakiś szatan xD

Ja się nie boję, żadne naprawy mi nie straszne,ale koszty napraw i serwis zachodniego a wschodnioeuropejskich ciągników jest nieporównywalnie większe 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał(a):

Aż za dość, ja wiertarką mieszałem i było. Zaraz tu będą polecać Hilti lub Milwaukee.

Tylko tu chodzi że nasypiesz wiadro 20 litrów i ładnie to wszystko wymieszasz a wiertarką to se można wymieszać... "Buty i spodnie do kolan"

Edytowane przez Wełpa
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

od tylu to się cena zaczyna 😛 ale uwierz że takim byś nie chciał wyjechać z salonu 

Radosław dlaczego Cupra??? Czemu nie Explorer??? Jak byś cyfrą rzucił, to by ludzie szczęki z podłogi zbierali 🤷

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ja zrobiłem automatem ok 200 tys km. Żadnej frajdy z jazdy. Tam kierowca potrzebny tylko do wyciskania gazu i kręcenia kierownicą, umiejętności może nie mieć żadnych 🤷...skrzynia dla emerytów...

Ale jaka frajda może być z jazdy takim zwykłym wozidłem z punktu A do punktu B ?? Machanie lewarkiem biegów to frajda ?? 

A obecnie jazda która sprawia frajdę na drogach publicznych może kosztować kilka ładnych tysięcy, o zabraniu plastiku nie wspomnę ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Noooo... trochę słabo, nie sądzisz 🤔

Dla ludzi ceniących komfort i wygodę. A jaka frajda z jazdy manualem?

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Dla ludzi ceniących komfort i wygodę. 

Czyli dla emerytów...

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jaka frajda może być z jazdy takim zwykłym wozidłem z punktu A do punktu B ?? Machanie lewarkiem biegów to frajda ?? 

Wiesz, że to zwykle wizidło ma dużo wieksze możliwości dla kierowcy niż ten automat 🤷

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Wiesz, że to zwykle wizidło ma dużo wieksze możliwości dla kierowcy niż ten automat 🤷

Wbijam tryb manualny w automacie i mam dokładnie to samo co Ty ...

Szczerze to manual widzę tylko w jakimś aucie którym bym się wygłupiał na torze ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v