Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Możesz mnie nie lubić...robiłem dla obywatela tyle ile mogłem bez banknotów w dokumentach🤷...bym se spojrzeć w twarz potem nie mógł 🤦

Lubie, ale tylko lubie

• Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Od tej suchej sianokiszonki? 

Ty to jednak jesteś głupszy niż tu udajesz jak myślisz że ktoś wierzy 🤣

Jednak myliłem się była lekka ketoza i trawieniec by to ...

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja bym szukał właściciela... słowo...

Kiedyś jak jeszcze gówniarzem byłem, wydała mi pani w kiosku więcej niż dałem...w domu zobaczyłem...

No pojechałem rowerem do miasta i oddałem nadmiar, no bo jak można inaczej...🤷

No ale to dosc proste jest...wystarczy pomyśleć.

No bardziej skomplikowanych instalacji bym się nie podjął robić....no chyba że wiedzę bym poszerzył.

Też oddawałem nieraz telefon nieraz portfel. Kiedyś sąsiadce wyleciało przy obwoźnym dwie stówki też oddałem. 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie może mieć kwasicy, no miał 1,3...chyba, że nieprawdziwe parametry podał 🤷

Toć to pewnie wyczytał z neta te parametry 🤦 

O widzisz już nie kwasica 🫣

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak to zdiagnozowałeś?

Zapytał owcy a ona po krowiemu rozumie bo się na jednej łące kiedyś pasly. 

• Haha 5
Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobre takie., podejście...

To może mieć nawet nazwę...w sztuce nowoczesnej...🤭

Chyba nawet to jest abstrakcjonizm chociaż może się mylę 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja bym szukał właściciela... słowo...

Kiedyś jak jeszcze gówniarzem byłem, wydała mi pani w kiosku więcej niż dałem...w domu zobaczyłem...

No pojechałem rowerem do miasta i oddałem nadmiar, no bo jak można inaczej.

Patrz ktoś ci zdjęcie zrobił na dowód jaki jesteś uczciwy

pobrane(1).jpg.dd6bc4c494509625d7df3688327d6a7f.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Michał18 napisał(a):

to i przerwa kiedy chcę

No nie całkiem...i w niedzielę musisz doić...a jak wypadnie, to i weta po nocy cza...

...nie ma to jak na etacie...

Od do...i z bańki..

Rysiek!

...co tam u ...Pana Tuska słychać?

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ty tego nie zrozumiesz..

No nie bo ja częściej gubię niż znajduję albo mam pecha. Ostatnio w biedronce przy kasach na podłodze walało się kilka 50 i stówek. Nie widziałem komu wypadło, bo ludzie deptali i szli dalej. Pomyślałem co robić. Jak się schylę i będę zbierał to wszyscy będą patrzeć po co się schylam. No to wziąłem pozbierałem i oddałem kasjerce jakby ktoś się zgłosił. Oczywiście pełno głów nade mną i nie dało się nic schować do kieszeni. Kiedyś na dworze znalazłem piątaka to chuchłem na szczęście i do kieszeni

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

70 kg pszenicy na 1 kg kiełbasy

Kupowałeś juz?

Kurna, się człowiek odzwyczaił, ale teraz to warto było jakiego świniaka ubić i samemu przerobić...tanie świnie tera...

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tusek mnie ograbił z piniędzy

Zara na chleb nie będzie

Tą talerzówkę sprzedaż, co tak się chwaliłeś że za kombajnowanie kupiłeś.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v