Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Wełpa napisał(a):

Bo mój cenny czas to są złotówki, A twój czas co jest wart? Chyba kolejna zmarszczka na czole 🤭

Nie interesuj się tym co ja robię z moim czasem jak i ile jest wart. 

Tobie nic do tego. 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ten nie ma problemów ze zwierzętami kto ich nie trzyma a i to bo czyjeś zwierzę może w szkodę wejść ... a i  najważniejsze by umieć dobie z tym radzić tanio i skutecznie...

Panie...żeś Pan złożył...mądre zdanie 👍

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Czas nie jest Twój...dostałeś go tylko w dzierżawę 🤷

Ale tak jak i dzierżawę, trzeba dobrze wykorzystać. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Jak używasz szlifierki kątowej to chcesz czy tniesz ?

Zapytaj się któregoś z chłopaków.

Oni ci z miłą chęcią odpowie na każde pytanie które cię nurtuje. .

Ja na szczęście nie muszę nikomu odpowiadać na żadne pytania. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Wełpa napisał(a):

I vice versa

Widać że tutaj naprawdę zabrakło już slów. 

Jednak miałam rację myśląc że nic porządnego z tego człowieka nie ma.

Sama tylko namiastka człowieka w nim siedzi. 

I ty chcesz mieć takiego psa chyba żarty sobie robisz z tego. 

Ty nie masz jak ani nie dorosłeś do tego. 

Przykre ale prawdziwe. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Zapytaj się któregoś z chłopaków.

Oni ci z miłą chęcią odpowie na każde pytanie które cię nurtuje. .

Ja na szczęście nie muszę nikomu odpowiadać na żadne pytania. 

Nikt nie poprawiał tego ze napisałem ciałem zamiast chciałem 🫣 a miało być CIĄŁEM 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zgadza się. Pozostaje tylko kwestia, co oznacza to "dobrze"

No wiadomo na początek trzeba zostać radnym 🤭

A tak poważnie to niech sobie każdy sam odpowie. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Michał18 napisał(a):

No raczej wirtualnie to do niczego nie doszło 🤷

Wirtualnie może być jeszcze fajniej.. Żeby tylko mieć pewność z kim. Ja 4 lata podkochiwałem się w Kalinie, żeby na końcu się dowiedzieć, że to nie ona

Dobrze, że nie znam angielskiego bo bym jeszcze do niej napisał

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nikt nie poprawiał tego ze napisałem ciałem zamiast chciałem 🫣 a miało być CIĄŁEM 

Ponieważ chłop chłopów nigdy z błędu nie wyprowadzi z samego faktu aby nie zrobić sobie wroga lub but,y nie rozpętać. 

Mnie to tam nie obchodzi co się stanie gdy. 

3 minuty temu, Wełpa napisał(a):

No wiadomo na początek trzeba zostać radnym 🤭

A tak poważnie to niech sobie każdy sam odpowie. 

Dla ciebie jak widać życie "dobrze" sprowadza się do tego aby mieć zapewniony kwit i opierunek. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że tutaj naprawdę zabrakło już slów. 

Jednak miałam rację myśląc że nic porządnego z tego człowieka nie ma.

Sama tylko namiastka człowieka w nim siedzi. 

I ty chcesz mieć takiego psa chyba żarty sobie robisz z tego. 

Ty nie masz jak ani nie dorosłeś do tego. 

Przykre ale prawdziwe. 

Jak ty możesz oceniać kogoś, kogoś kogo w ogóle nie znasz? A ten twój pies to już całkowicie zbaraniał słuchając twojego pie.dolenia. 

Edytowane przez Wełpa
Opublikowano
26 minut temu, PAN88 napisał(a):

Co tu takie napięcia? @Rolnik1973 co kolegę wkurzasz? Zaraz będzie zetorki czy jakiś inny 😁

Dobrze że człowiek mało co tu się udziela 

Siema szaro i buro. Wczoraj ładniej było. Jeszcze tylko jutro zjechać i wolne do 15 stycznia 😁

No gdzie wkurzam

Nie chce by odcjodził

Opublikowano

Ponieważ chłop chłopów nigdy z błędu nie wyprowadzi z samego faktu aby nie zrobić sobie wroga lub but,y nie rozpętać. 

A pomyślałas że to dlatego że Edek zrozumiał co napisałem nawet jeśli zamiast ą było a ? 

Opublikowano

Dla ciebie jak widać życie "dobrze" sprowadza się do tego aby mieć zapewniony kwit i opierunek. 

Prędzej chodziło mi o to że bez pracy nie ma nic. 

Ja idę teraz do byków wyrzucić gnój, a ty klęczysz w tej Castoramie za jakimś kartonem i klepiesz sms-y.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, kizak napisał(a):

Tobie hektary potrzebne ,by mieć gdzie maszyny poustawiać ,bo każda maszyna miejsce zajmuje ,ty przytul z 20 ary na to  . Jeśli chodzi o maszyny to jestem malutki ,ale tak na skróty policzyłem że do maszyn używanych i ,,złomów'', by na każdą założyć wałek wom  ,potrzeba ich by było 20 szt😱  ,a maszyn bez wałka kilkanaście 😱 ,a tak naprawdę to używam połowę ,kilka sporadycznie ,a z 10 już po kilka lat conajmniej stoją ,o kutfa ,    ,jeszcze 3 maszyny bez wałka przypomniałem ,😱 . A mam kolegę który hydrauliki zewnnętrznej w ciągniku już od kilku lat nie używa bo nie ma do czego .😱

Może byłaby w ostatnim zdaniu :$;)

Ja nawet wyjścia nie mam, za ponad 5 lat nawet przyczepy nie ciągałem.

Wałki dwa, z czego sprawny jeden, jak będzie rozrzutnik to trzeba będzie jakiś jeszcze jeden skitrać.

Gdzie tam 20a...

Opublikowano
32 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Powiedz co było

Chodziłeś w nocy pod oknami pi wsi 🤔 czy drabinę ci ukradli 🤔 

26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Panie...żeś Pan złożył...mądre zdanie 👍

Czasem I mi się uda 🤷‍♂️😉 sima szulerzy i inne gady 🤭

45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no to spore szczęście...dla normalnych...🤭

Siema 🤝 co słychać 🤔 z siulerami już się witałem 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v