Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Da się da się. Obserwuj aż zobaczysz. 

A już bliżej dawne tory kolejowe, tak? Tak tylko sprawdzam swą dedukcję.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

U la la😲...

Aż sam nie dowierzam, jeszcze trochę i będzie jak w tej piosence- za Poli Raksy każdy by się zabić dał🫣🤭 

Edytowane przez Wpaw
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Tak, ale już dawno temu wyłączone z użytku. Także możesz tam sobie nawet namiot rozbić. 

No tak właśnie robiłem. Może spotkaliśmy się w innych okolicznościach i nawet o tym nie wiedzielimy ;)  Szukam rzeczy zgubionych, jeśli Cię interesuje, co tam robiłem.

Opublikowano
Wpaw napisał:

14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

pytanie do budowlańców 

czym to wytynkowac takimi domowymi sposobami nie musi być jakoś extra to garaż i będzie tam regał na opony

@Wpaw może Ty coś doradzisz 

A dużo tego masz? Grunt i MP 75 cienko, później wygładzić 

nie dużo z 20m² no też tak zacząłem zagruntowałem i później MP 75 dzięki kolego

Michał18 napisał:

@wojtal24 nie wiesz kogo się pytać 🤔

nie stać mnie na doradztwo warszawskich specjalistów 😀😀😀😀

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, slawekes napisał(a):

No tak. To wynika samo przez się. A na temat Mercosuru i sytuacją w jakiej znalajdą się  nasze polskie krowy, to co powiesz?

Jak byś mnie może zapytał kilka miesięcy wcześniej z chęcią bym z tobą i tym porozmawiała 

Teraz mnie ten temat nie interesuje. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
31 minut temu, Wpaw napisał(a):

Aż sam nie dowierzam, jeszcze trochę i będzie jak w tej piosence- za Poli Raksy każdy by się zabić dał🫣🤭 

Ja wyraziłem zdziwienie swe, że kolega miał czas do nas zajrzeć wśród swych, zapewne niezliczonych obowiązków...przecież w Czechach psuć trzeba cały czas 🤷😉

Opublikowano
malaczarna napisał:

@Kallina86 Mikolaj łaskawy był w tym roku

IMG_20251206_162424.jpg

jak młodej poszło? czy to srebro ?

Buszmen11 napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

pytanie do budowlańców 

czym to wytynkowac takimi domowymi sposobami nie musi być jakoś extra to garaż i będzie tam regał na opony

@Wpaw może Ty coś doradzisz 

Jak "w miarę" równo pomurowane, to klejem od siatki wypełnić większe ubytki, warstwa klej + siatka, drugą warstwę kleju potem zagąbkować i po temacie 

ja to zastałem po przednim właścicielu próbowałem tym mp 75 (te białe plamy na zdjeciu) nie wiem kto to stawiał ale na moje oko (ktorego nie mam) to słabo to wygląda z 2 cm różnicy między różnymi cegłami

Bezduszna napisał:

Dobrze że chociaż Piotr dostaje odpowiedź na swoje zapytanie 

A mnie tak ciężko odpowiedzieć na pytanie i tylko krótka odpowiedź dać że może pojawić się problem z wydajnością lub przeżuwacze (czy jak to tam się nazywa)

Mówiąc w wielkim skrócie 

na zootechnikę się zapisz na SGGW jako wolny słuchacz wszystkiego się dowiesz

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ja wyraziłem zdziwienie swe, że kolega miał czas do nas zajrzeć wśród swych, zapewne niezliczonych obowiązków...przecież w Czechach psuć trzeba cały czas 🤷😉

Mi to się to kojarzy z ono jego 😁 

Nie lubię Czechów, Słowacy są okej kiedyś pracowałem z jednym, mieszka blisko Polskiej granic dobrze po polsku mówił równy gość.

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Klej z siatką bez styropianu lubi odparzyć od betonu. 

Przecież tam cegła jest 

tam jest podwójny mur z zewnątrz pustak zuzlowy a od środka taka białą cegła nie ruszał bym tego ale jest tak krzywo wewnątrz pomurowane że mnie w Oczy kole chodź ja mam prawie dwie lewe ręce do budowlanki nie chce styropianu bo to jest budynek gospodarczy docelowo będzie warsztat syna I nie chce żeby w styropian się myszy wdały. Płyty KG odpadają bo jest ta zmienna temperatura i wilgotność

Wpaw napisał:

1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Przecież tam cegła jest 

Może być cegła obojętne, nie raz nie dwa poprawiałem u ludzi. Na to była żywica pociągnięta odłaziło płatami... Ale jakby dał jakiś grunt szczepny, betokontakt to może by się trzymało. Można i tym gipsowym narzucić ściągnąć łatą drugi raz cienką szlichtę i na wodę wygładzić.

to jest garaż tam nie musi być gładzi tylko żeby te krzywe cegły zakryć i wyrownac

Opublikowano
15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jak byś mnie może zapytał kilka miesięcy wcześniej z chęcią bym z tobą i tym porozmawiała 

Teraz mnie ten temat nie interesuje. 

A hiedy to weszło?

Opublikowano

Najlepiej to byś to zrobił po listwach, kupić listwy np szóstki jednego dnia obsadziłbyś te listwy, na drugi dzień byś ściągnął po tych listwach i masz z głowy. Bo jak się nie ma wprawy to tak łatą ciężko ściągnąć żeby było równo w miarę. 

5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

tam jest podwójny mur z zewnątrz pustak zuzlowy a od środka taka białą cegła nie ruszał bym tego ale jest tak krzywo wewnątrz pomurowane że mnie w Oczy kole chodź ja mam prawie dwie lewe ręce do budowlanki nie chce styropianu bo to jest budynek gospodarczy docelowo będzie warsztat syna I nie chce żeby w styropian się myszy wdały. Płyty KG odpadają bo jest ta zmienna temperatura i wilgotność

to jest garaż tam nie musi być gładzi tylko żeby te krzywe cegły zakryć i wyrownac

Opublikowano
malaczarna napisał:

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Zaradna gospodyni i nigdy nie będzie brudno, jeszcze teraz w erze zmywarek i innych udogodnień.

Ta... Moja koleżanka ma taką wypas kuchnie. Jej patent na czystość to obiady na mieście. Chciałam sobie kupić piekarnik nowy pytam jak ten co mają piecze itp. a jej mąż mówi że oni tylko podgrzewają gotowe jedzenie

a co myślisz o tych piekarnikach nie wiem jak ta funkcja się nazywa ale ze masz pieczenie z funkcją pary żeby potrawy przy pieczeniu się nie wysuszały

radekz200 napisał:

12 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Czego mam mądrzeć?

Liczyć od dawna potrafiłem

slawek to prawda? 

Radek kiedy wieszasz lampli na zewnątrz bo ja myślałem już dziś w mikolakji ale reszta domowników stwierdził że za wcześnie?

Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

na zootechnikę się zapisz na SGGW jako wolny słuchacz wszystkiego się dowiesz

Nie interesują mnie twoje złote rady.

Zachowaj je dla siebie następnym razem jeśli masz chęć dać mi radę lub coś do mnie napisać 

Pamiętaj że do niektórych osób lepiej ugryżć się w język niż coś im powiedzieć i właśnie ja jestem taka osobą dla ciebie.  

Opublikowano
16 minut temu, slawekes napisał(a):

A hiedy to weszło?

Nie interesuj się tym.

Za dużo chcesz  wiedzieć. 

Głową nie będzie cię boleć od tyłu informacji które chciałbyś wiedzieć 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawekes napisał(a):

A Ty trollujesz towarzystwo, czy jak to jest?

A ja odpowiem pytaniem na pytanie - kim jesteś?

Kowalskim Ciapkiem .....

szymon09875 napisał:

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziękuję, wolałbym głodny iść spać.

Ja teraz cierpię sam, ale warto dla nieraz się poświęcić. 

Ostatnio mi wypominała pewne słowa moje wypowiedziane w żartach i to po alkoholu dotyczące tego że pewna pani wdowa to jeszcze całkiem fajna i sam bym się skusił mimo że 15 lat starsza ode mnie 😂😂

Myślała że będę ją przepraszał za to ale się zdziwiła bo gram w jej grę już 3 dzień 😂😂😂 widzę że ją zaczyna to drażnić 🫣

ale śpisz na kanapie i żywisz się u mamy 😀😀😀

• Haha 1