Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Płytki w drugim gatunku są okej, gorzej trzeci czwarty gatunek.

Nie znam się aż tak. 

Glazurę mam I gatunku też ułożona bez fugii a II gatunek podłogi kupiony jak już wiadomo dla kolory 

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał(a):

Teściu kiedyś przywiózł butelkę mleka od jakiegoś kolegi, dziadek ma 2 czy tam 3 krowy i na targu sprzedaje. Spróbowałem mówię że jakieś gęste się wydaje. Przelałem przez filtr do cedzenia bo mam ze starych zapSow a ono lecieć nie chce. Jak już coś przeleciało to na sitku były farfucle i gile. Myślę że komórek somatycznych to tam były miliony. 

Ale to od dziadka co siankiem żywi tylko o bydle mlecznym zero pojęcia 🤦🤢

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A czemu 🤔 jeszcze dojenie i d

sianokicha Jałowiźnie choć i birysz powinien być bo zadatek w kieszeni...

To se wypłucz 🤦

Jelenia sprzedałeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie znam się aż tak. 

Glazurę mam I gatunku też ułożona bez fugii a II gatunek podłogi kupiony jak już wiadomo dla kolory 

Na co bez fugi? 

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Ja wszystko zniosę ale oszczerstw nie 🙋‍♂️ 

Nie opowiadaj głupot, ja nie kłamię. 

Idź daj tym jałówką bo pod Radomiem słychać jak ryczą 😜

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jelenia sprzedałeś?

Nie 3 łosie 🤪

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Nie opowiadaj głupot, ja nie kłamię. 

Idź daj tym jałówką bo pod Radomiem słychać jak ryczą 😜

Dawaj co ram masz 🙋‍♂️🧐 ha nie odpuszczam...

Opublikowano
W dniu 1.12.2025 o 21:54, wojtal24 napisał(a):

jak ciągles L4 przez pół roku to liczyłeś że się na nadgodziny załapiesz?🤷

ja już nie licze na nic u tego pracodawcy ,jedni współpracownicy się śmieją ze mnie że nie żyje typowo jak miastowi , nie przejadam kasy i z dnia na dzień nie żyje  a inni  wogóle sie nie odzywają

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Na co bez fugi? 

Tak po prostu wyszło spodobało mi się ułozenie jej tak i taka też została decyzja podjęta. 

Wstawiła bym tu zdjęcie jak to wygląda jednak się powstrzymam aby znowu czegoś sobie nie ubzurali. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Tak po prostu wyszło spodobało mi się ułozenie jej tak i taka też została decyzja podjęta. 

Wstawiła bym tu zdjęcie jak to wygląda jednak się powstrzymam aby znowu czegoś sobie nie ubzurali. 

No jak chcesz, jak coś wstawiasz to trochę to wyczyść, zawsze inaczej wygląda. Albo wstawiasz efekt końcowy, jeśli jest niedokładnie nie musi być tak z bliska...

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie 3 łosie 🤪

Dawaj co ram masz 🙋‍♂️🧐 ha nie odpuszczam...

No co ci mam wstawiać? Na każdej stronie jakąś głupotę walisz 😁

Opublikowano
44 minuty temu, malaczarna napisał(a):

🤣 Miastowy się wziął za robotę. 2 hektary poplonu mi potalerzowal. Mamy 3 grudnia. Lepiej późno niż wcale

Zuch chłopak 💪

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Chyba na klej 😁

Tak trochę to nie zgodnie ze sztuką 

Jak robiliśmy przemysłówkę, to gdzieniegdzie jak fugi brakło a przeważnie była szara dawaliśmy klej 😁

Opublikowano
43 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Się rozumie, nawijaj bajere. 

Ale prawda jest taka że na sianku i ospie też będą ładnie wyglądały "szkliły" ale słabo rosły.

Jak dobre sianko i dobra ospa to dlaczego ma być inaczej. Wtedy nie są pędzone i rosną naturalnie, co wieku nazywa brakiem przyrostu lub słabym przyrostem 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

No co ci mam wstawiać? Na każdej stronie jakąś głupotę walisz 😁

Nie wiem co dla ciebie jest głupotą 🤔 prawda ? Szczerość ? Nie zawijam nic w sreberka...

Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

No dziewczyna która to sprzedaje, (wlascicielka złomowiska) wspominała ze jest martwy ruch na takie maszyny teraz, rok temu podobne sprzedały się u niej ponoć w cenie 40tys 

I jeszcze trochę tak będzie 

22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A czemu 🤔 jeszcze dojenie i d

sianokicha Jałowiźnie choć i birysz powinien być bo zadatek w kieszeni...

Nie podejmuje się pracy po użyciu alkoholu lub innego podobnie działającego środka...to jest co najmniej wykroczenie 🤭...

PS wygoglaj sobie pierwszą frazę od słowa "po" do kropek...

😄

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Nie wiem co dla ciebie jest głupotą 🤔 prawda ? Szczerość ? Nie zawijam nic w sreberka...

Dobra luzik.

Opublikowano
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Niech Pani wstawi zawsze będziemy mogli coś doradzić. Myślę, że są tu jacyś fachowcy.😊

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jak dobre sianko i dobra ospa to dlaczego ma być inaczej. Wtedy nie są pędzone i rosną naturalnie, co wieku nazywa brakiem przyrostu lub słabym przyrostem 

Mięsny urośnie, hf słabo 

1 minutę temu, rolniczka_agro napisał(a):

Niech Pani wstawi zawsze będziemy mogli coś doradzić. Myślę, że są tu jacyś fachowcy.😊

Jak ma już ułożone, to jak? Tylko będą łacha darli 😜

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
52 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Się rozumie, nawijaj bajere. 

Ale prawda jest taka że na sianku i ospie też będą ładnie wyglądały "szkliły" ale słabo rosły.

Nie wiem. Nigdy nie miałam dobrej jałówki. Zawsze to 100 kg mniej niż byk w tym samym wieku.

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zuch chłopak 💪

Jasne. Lenistwo i tyle. Choć mi pokoje wymalował w listopadzie

Opublikowano
14 minut temu, Wpaw napisał(a):

No jak chcesz, jak coś wstawiasz to trochę to wyczyść, zawsze inaczej wygląda. Albo wstawiasz efekt końcowy, jeśli jest niedokładnie nie musi być tak z bliska...

Najwyżej znowu będzie hejt a co mi tam 

Screenshot_20251203-182704_Messenger.png

14 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Chyba na klej 😁

Tak trochę to nie zgodnie ze sztuką 

Czy wszystko musi być zgodne z tym co kiedyś ktoś sobie ustalił? 

• Like 3
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Nie wiem. Nigdy nie miałam dobrej jałówki. Zawsze to 100 kg mniej niż byk w tym samym wieku.

Jasne. Lenistwo i tyle. Choć mi pokoje wymalował w listopadzie

Jałówki zawsze mniejsze... 

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Najwyżej znowu będzie hejt a co mi tam 

Screenshot_20251203-182704_Messenger.png

Spoko, ja mam tak w kuchni.

IMG20251203183408.jpg

31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

I se odebrałem przesyłkę z Paczkomata...

...jutro znowu się w elektryka pobawię...

IMG_20251203_180335.jpg

Daj link do tego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v