Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A kto to wie? Jedyna pogoda którą można zagwarantować to w Hiszpanii i to na 90%. Ja urlop od 15 to myślę czegoś szukać od 20 sierpnia. 

Nie chce za granicą. Na razie negocjuje z dzieckiem żeby nie tłuc się do tej Energylandii

Opublikowano

O widzisz to ja jeszcze takich nie widział. 

Teraz, malaczarna napisał(a):

Nie chce za granicą. Na razie negocjuje z dzieckiem żeby nie tłuc się do tej Energylandii

A gdzie tam. Ja jak widzę jak oni tam  zjeżdżają to już mnie na wymioty zbiera. Moje dzieci na to za małe a ja za stary.  

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

O widzisz to ja jeszcze takich nie widział. 

A gdzie tam. Ja jak widzę jak oni tam  zjeżdżają to już mnie na wymioty zbiera. Moje dzieci na to za małe a ja za stary.  

Też jestem za stara już na takie atrakcje

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Takie coś mi wyskoczylo

FB_IMG_1752249174552.jpg

Jacek kuźwa ale żeś się spasł 🙆 @jacus

Też jestem za stara już na takie atrakcje

Ja to będę jechał tam gdzie plaża duża, woda od brzegu płytka żebym mógł poleżeć i mieć dzieci na oku. 

Choć jak wracamy z wakacji to jak pytam moje dzieci co było najfajniejsze to słyszę " plac zabaw"

Tak że no. 

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jacek kuźwa ale żeś się spasł 🙆 @jacus

Ja to będę jechał tam gdzie plaża duża, woda od brzegu płytka żebym mógł poleżeć i mieć dzieci na oku. 

Choć jak wracamy z wakacji to jak pytam moje dzieci co było najfajniejsze to słyszę " plac zabaw"

Tak że no. 

Moje dziecko na obozie wraca w niedzielę. Cały tydzień w stresie jestem jak pojechała 

Opublikowano

A poza tym mi już skóra z pleców schodzi, z klaty też. Tak że śpię na. Boku. Pierdziele to słońce ☀️ 

Moje dziecko na obozie wraca w niedzielę. Cały tydzień w stresie jestem jak pojechała 

Pierwszy taki jej wyjazd?

Pewnie musisz przywyknąć. 

Opublikowano
6465 napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał(a):

😎

Ale żeś opierdolił 🙆. Przy każdej przyczepie kup 6ściopak bo się za nudzisz.

do sklepu mam blisko 😁 a te może 30ton to da się radę 🙋‍♂️

Opublikowano
Godzinę temu, bezbarwny napisał(a):

Czy Ty rzeczywiście prostego zdania ze zrozumieniem przeczytać nie potrafisz? 
Mam wstawić fotkę flaszki i dwóch szklanek i opisać, jako wakacje życia? Do tego pier**lić jakie to tablice rejestracyjne widziałem w drodze z tych wakacji. Moc wrażeń. 
rozumiem, że proste rzeczy cieszą, no ale bez przesady. 

Wstaw cokolwiek żebym mógł zobaczyć jak wypoczywają takie asy jak ty.

52 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jacuś znowu w centrum uwagi, widzę...on to jednak jest... gość 😁

Gabus wziął leki i śpi 😂

27 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ciebie naprawdę już Bóg opuścił. Widać że ty masz nie dobrze pod swoją kopułą ale nic dziwnego .... 

Ciebie to chyba w Mongolii wewnętrznej zaprogramowali..

27 minut temu, 6465 napisał(a):

O Matko 🙆. Strasznie drogo. Tu 22,7t kolb. 33 palety. 

Jadę nad bałtyk koło 20 sierpnia. Ale jeszcze nic zabukowane 

Gdzie taka cena ? Za 2 ..

14 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tłuc? Droga elegancka.

Pociąg koleżanko. Pod park z dworca głównego 

albo 19 na autostradę i jazda.

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Choć nie mogę się doczekać kiedy moje urwisy wyjadą na taki obóz. Wtedy bym z żonką wyskoczył na parę dni . Zrelaksować się i odpocząć. 

Tak12 13 lat

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał(a):

przepuść przez sieczkarnię do QQrydzy i z pelletem pójdzie 

to łap i skub

P_20250708_130746.jpg

to kormoran i dębica? zagramanicznych opałów nie dorabiaj

Ta trzeba być patriotą🤭

48 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja nią jestem więc wybacz 

To ja już nie rozumiem o czym my wogulę rozmawiamy. Chcesz kupić ale...

Moje pierwsze pytanie chyba powinno brzmiec czy ty coś wiesz o nich oprócz tego jak wyglądają. 

Jeśli byś trochę liznął tematu to byś wiedział a tak ... 

OLX to nie wyrocznia. 

To liznij mi tego tematu troszku🤭 

Opublikowano
26 minut temu, 6465 napisał(a):

Choć nie mogę się doczekać kiedy moje urwisy wyjadą na taki obóz. Wtedy bym z żonką wyskoczył na parę dni . Zrelaksować się i odpocząć. 

Z żoną nie odpoczniesz 🤣

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał(a):

Gabus

Kto to? Może głupie pytanie, ale nie wiem 

19 minut temu, Wpaw napisał(a):

To liznij mi

Nie pomyliłeś przypadkiem...ról🤔🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jeden z tutejszych świrów😗

Kurła dziadek lepszy interes zrobił na tej starej krowie niż ja na fotovoltaice. Za chwilę będzie miał cielaka za 3 tysie, a mi dziś się zbilansowało 2 zł

• Haha 4
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

On nawet nie wie jak liznąć temat a co do dopiero o tym jaka rolę będzie pełnił w stadzie. 

Opublikowano
50 minut temu, 6465 napisał(a):

A poza tym mi już skóra z pleców schodzi, z klaty też. Tak że śpię na. Boku. Pierdziele to słońce ☀️ 

Pierwszy taki jej wyjazd?

Pewnie musisz przywyknąć. 

Pierwszy. Młoda 9 lat będzie miała. Od 9 mogą dopiero. 

Opublikowano
24 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jeden z tutejszych świrów😗

Kurła dziadek lepszy interes zrobił na tej starej krowie niż ja na fotovoltaice. Za chwilę będzie miał cielaka za 3 tysie, a mi dziś się zbilansowało 2 zł

Było se sprawić... krowę 🤷

18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

On nawet nie wie jak liznąć temat a co do dopiero o tym jaka rolę będzie pełnił w stadzie. 

Eeeee...z pewnością nie jest tak źle...

Opublikowano
50 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ta trzeba być patriotą🤭

To liznij mi tego tematu troszku🤭 

Ja tylko będę czekać aż zrobisz zdjęcie swoich szwów. Oj będzie się działo szkoda że tego nie zobaczymy. 

Opublikowano
39 minut temu, Qwazi napisał(a):

A może to, ono jego?🤔😉

28 minut temu, Bezduszna napisał(a):

On, on A co ty się tak uwzięłaś od wczoraj? 

7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tylko będę czekać aż zrobisz zdjęcie swoich szwów. Oj będzie się działo szkoda że tego nie zobaczymy. 

Ciebie twój powinien uj***ć za takie gadanie....

Nie znasz mnie oceniasz po pięciu wiadomościach... 

A masz tu podkręcę ci temat, pogryzły znajomego.

https://kielce.tvp.pl/86559486/trzy-psy-dotkliwie-pogryzly-mezczyzne-30-latek-w-ciezkim-stanie-trafil-do-szpitala

Opublikowano
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

On, on A co ty się tak uwzięłaś od wczoraj? 

Kto się czubi...🤷...czujny bądź 😉

10 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Wiesz co przeczytałem za pierwszym razem...🤭

Nawet się nie chcę domyślać🙆😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v