Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli wybór teraz albo za 48/72h ... Dla mnie oczywisty, wsiadam i pryskam. Wczoraj może bym sobie darował, ale dzisiaj bym pryskał.

Wczoraj robiłem zabieg ,dziś rano również 

17 minut temu, radekz200 napisał(a):

to ułatw i mi 😛

Nie ma sprawy 

Opublikowano

Już bez przesady żeby w święta pryskać,czy siać nawozy .To co konieczne przy zwierętach

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W poniedziałek truskawka do pryskania ... A to deszczownia do przedstawienia ...

Wtorek za późno?

4 minuty temu, witejus napisał(a):

Na Białej Rusi?

...niektórzy żyją...żeby tylko robić....

..słaby sens istnienia....

• Like 2
Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

może gdzieś pod Mińskiem

Na Białej Rusi?

no gdzie w pl jest Mińsk Mazowiecki...🙋‍♂️ jeden z forum cfaniak tam gdzieś mieszka 😁

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wtorek za późno?

Za późno, w sprawie pryskania czy ustawiania deszczowni czy podlewania truskawek taśmami niedziela jest dla mnie takim samym dniem jak wtorek l, czwartek czy sobota. Wszystkiego nie opryskam na raz, w truskawce wapń się nie miesza, co innego się nie miesza, trzeba praktycznie co 2-3 dni robić jakiś oprysk. Do tego wszystkiego jednego dnia nie opryskam aby były trafione idealne warunki, czyli efekt końcowy jest taki, że od majówki praktycznie codziennie wieczorem coś tam pryskam, chyba że pogoda nie pozwala ... Nawadnianie taśmami co 2 dni, a jak grzeje ponad 30 to i codziennie. Nie mam czasu na wymówki i pierdzenie niedzielne w tapczan jak niektórzy, w zimę czy we wrześniu sobie odpocznę ...

Ja wam w niedzielę nie bronie pierdziec w tapczan, chcecie to możecie to robić ... Dla mnie w sprawach które wcześniej wymieniłem to zwykły dzień tygodnia jak inne i nie ma wpływu na decyzję.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za późno, w sprawie pryskania czy ustawiania deszczowni czy podlewania truskawek taśmami niedziela jest dla mnie takim samym dniem jak wtorek l, czwartek czy sobota. Wszystkiego nie opryskam na raz

..no wychodzi mi na to...że masz za dużo...

Nie na tym życie polega ...by żyć dla roboty...i to nie chodzi o wiarę...

Opublikowano
4 godziny temu, konteno napisał(a):

jak jechałem to żadna nie stała a nawet jeśli to i tak to tego co mam albo innego dajhajsa czy pikanta by nie wsiadła 

Przecież one nawet na rower za hajs wsiądą 🤣 się za dużo romantycznych filmów naoglądałeś chyba 🤣🤣🤣 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Przecież one nawet na rower za hajs wsiądą 🤣 się za dużo romantycznych filmów naoglądałeś chyba 🤣🤣🤣 

I to bez siodełka 😂😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał(a):

bedziesz miał POsypane i to grubo 

IMG_20230119_040811.jpg

Nie na jego holesterol, jeszcze cukrzycy dostanie. 😆

Jak tak czytam to Polski rolnik się już sprzedał mamonie. 

• Like 1
Opublikowano

ogląda ktoś ,,zenka,, 🤔 ciekawe jak się skończy 🤔🤭😁

6465 napisał:

2 minuty temu, konteno napisał(a):

bedziesz miał POsypane i to grubo 

Nie na jego holesterol, jeszcze cukrzycy dostanie. 😆

Jak tak czytam to Polski rolnik się już sprzedał mamonie. 

ratkowi to już nic nie pomoże 🤦 i jsk i tym pryskacxom 🤭😁

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

ogląda ktoś ,,zenka,, 🤔 ciekawe jak się skończy 🤔🤭😁

ratkowi to już nic nie pomoże 🤦 i jsk i tym pryskacxom 🤭😁

sławciu u mnie w maju ostatnia ratka 😂 a u ciebie dopiero początek 😂😂😂😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v