Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Naprawdę? Choć tutaj podejrzewam, że o wbiciu tej kategorii mogą niuanse decydować. Typu lekarz, nie zaznaczył kategorii T na badaniach. Mam dwie wkładki w robocie. Na jednej mogę jeździć T, na drugiej nie bo ktoś krzyżaka nie zaznaczył w papierach 🤣

Ja mieszkam na pograniczu powiatów i w jednym wbijali kazdemu jak leci a w drugim nie, nie pamietam teraz w którym jak było, ale dwóch znajomych razem się uczylo na b+e ale jeden z pilskiego a drugi ze złotowskiego i jeden ma T wbite drugi nie 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał(a):

Rysiek ile dawałeś księdzu po kolędzie? bo jutro do mnie przychodzi 

Radosław Ty to minimum 5x tyle co ten nierób powinieneś dać 

29 minut temu, 6465 napisał(a):

Muszę chyba na żonkę drugi numer gospo i podzielić schedę na pół jak Rysiek będzie dwa razy po 10ha

Żebyś się potem nie zdziwił......

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas w WK nie wbijają jak zaznaczysz kratkę z B+E i z T, jak zaznaczysz samo B+E to Ci wbijają T przy okazji ;) Takie mają swoje udziwnienia xD 

Wydziały Komunikacji to jest odrębna historia. Nie będę się tu o nich rozpisywał. To jest dramat czasami

Opublikowano
26 minut temu, Popier96 napisał(a):

Zostało to znowelizowane lata temu głównie przez to, że na zachodzie był problem z brakiem respektowania B+E co do jazdy ciągnikami. 

Bzdury pleciesz bo dalej wbijają, tak jak i wszystko co jest w rozporządzeniu które wysłałem. 

Robiłem i powiecie zgierskim nie wbili,

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

U nas ze składki jest utrzymanie kościelnej i organistki 

Ksiondzu jest w porządku, raz w roku nie szkoda mu dać, niech se zrobi z tym co chce ;)

U nas tzw kolęda i było że plus coś na kościół.

Bo ze kolęda to nie zostaje na miejscu.

Ale nie było że na kościelnego czy organistę.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Wydziały Komunikacji to jest odrębna historia. Nie będę się tu o nich rozpisywał. To jest dramat czasami

2 znajomych i ja robiliśmy B+E na przestrzeni 3 lat, wszyscy mamy wbite T "przy okazji". 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, PRIMO napisał(a):

Mariusz przepisy ciut się pozmieniały. 

Teraz jak zrobisz B+E to T wbijają z automatu.

Od 2010 roku są niezmienne w tym zakresie🤷. Wcześniej faktycznie było kilka zmian w krótkim czasie 

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

O i jeszcze krus byłby większy bo przekroczyłoby 6 ha przeliczeniowy h. 

Więc mus kombinować

to ty z Donkiem na jednym wózku jedziecie, jeden i drugi kombinuje aby jak najwiecej "skubnąć"

• Haha 1
Opublikowano

Tza do snu P0dkładać sie

Ino jeszcze litanję odmówić

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

🙋‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

2 znajomych i ja robiliśmy B+E na przestrzeni 3 lat, wszyscy mamy wbite T "przy okazji".

Takie szopki odwalali. Po części wynikało to z układów że szkołami nauki jazdy, bo Ci wyprzedali ciągniki i przestali robić kategorie T. Mój syn 9 lat temu zrobił T mając 16 lat i to było ostatnie T zrobione w naszym powiecie. Później już nikt nie miał ciągnika, żeby wyjeździć godziny 

Opublikowano
Teraz, Łolek napisał(a):

Tak jak pisałem wcześniej zależy od wk 

Wszyscy Sochaczew. Zresztą, na obszarze naszego kraju przy obecnych przepisach mając B+E to jakbyś miał T. Na pewno nie ma jakiś różnić w limitach masy itp.

Opublikowano
32 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ja dziś 100 dałem i natego zjebanego kościelnego 40 

u nas organista chodzil.ale chyba ze 20 lat temu przestal. starszy juz byl.nastepni juz nie chodzili

30 minut temu, radekz200 napisał(a):

to i ja dam 100, kurła i tak jeszcze potem puszcza słoik po wsi z 5 razy w roku, 

sloikiem po glowie jeszcze nie dostal ??

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

kazdy zyje swoim zyciem

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Matko, ale żeś....słusznego wieku...🙆

Ty chyba w podobnym...sadzoc po Twoim wpisie kiedy prawo jazdy zdawałeś.... Nie ważny pesel ważne jak się czujemy 😀😀😀😀

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v