Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś miał do czynienia z tym ciągnikiem? Zastanawiam się nad zakupem wersji M 120 km 2006 r, jestem po pierwszych oględzinach. Wydaje się w porządku, chociaż słyszałem, że jest to mało typowa wersja i w przypadku awarii drogie są części elektroniczne, głównie sterowniki. Czu ktoś taki użytkuje i mógłby coś podpowiedzieć?

Opublikowano
9 godzin temu, v11 napisał(a):

Jeżeli to taka https://www.otomoto.pl/maszyny-rolnicze/oferta/valtra-t120-valtra-t120-ID6GOhMe.html to niezniszczalna maszyna częsci na normalnym poziomie bo to wersia 8000 z okrągłą maską i błotnikami

Nie jest to akurat ta wersja bo to seria T a ta o której pisałem to seria M bardzo jednak podobna nawet nie wiem za bardzo jakie są różnice miedzy nimi. Jedna rzecz która mnie najbardziej niepokoi to przebieg prawie 11 000mtg to już jest trochę...

Opublikowano

oj to z tą hydrauliką zawsze były problemy -poszukaj bardziej z wajchami .Mam 4 valtry i jedynie właśnie z elektrycznymi zaworami bywają problemy jak się zagrzeje ojej a w dwóch gdzie są wajchy bezbłędna wytrzymałość a 11 na hydraulikę to już dosyć dużo .Przy elektrycznych zaworach problem również z podłączaniem węzy -zawsze pcha olej nawet po zgaszeniu  

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał(a):

oj to z tą hydrauliką zawsze były problemy -poszukaj bardziej z wajchami .Mam 4 valtry i jedynie właśnie z elektrycznymi zaworami bywają problemy jak się zagrzeje ojej a w dwóch gdzie są wajchy bezbłędna wytrzymałość a 11 na hydraulikę to już dosyć dużo .Przy elektrycznych zaworach problem również z podłączaniem węzy -zawsze pcha olej nawet po zgaszeniu  

Tu akurat są wajchy, tak to wygląda...

image.png

Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał(a):

ale te wajchy idą poprzez elektrozawory plus te pokrętła od wydatku  

Myślisz, żeby się w nią nie pakować? Miałeś usterki dotyczące tego rozwiązania z hydrauliką?

Opublikowano

jak nie masz potrzeby na regulację wydatków to bym się nie pchał -dlatego że awryjne brałem z zaworami manualnymi kup sobie z seri HI  Tech 8000 -nie do zarżnięcia 

Opublikowano
W dniu 4.12.2024 o 15:58, v11 napisał(a):

jak nie masz potrzeby na regulację wydatków to bym się nie pchał -dlatego że awryjne brałem z zaworami manualnymi kup sobie z seri HI  Tech 8000 -nie do zarżnięcia 

Powiedz mi jeszcze, jeśli je znasz co sądzisz o przekładniach HiTech3 lub HiTech5 w Valtrze N113 czy nie będzie z tym problemu w kilkunastoletnim traktorze?

Opublikowano

n113 to 4 cylindry a skrzynie hitech cz3 czy 5 jak nigdy nie brakło oleju to niezniszczalne mam jeszcze 8350 z 2000r nigdy żadnych problemów i te są najtrwalsze -czego sam nie spieprzysz to jeździ wiecznie ten model ma silnik wolnoobrotowy -wieczny

• Like 1
Opublikowano

na dziś to różnice w hydraulice direct a pozostałe to różnice w napędzie -a te pozostałe to różnica rodzaj pompy hydraulicznej i ilość przełożeń w skrzyni

• Like 1