John deere 832
-
Podobna zawartość
-
Przez thesykacz
Witam zakupiłem Krukowiak optimal 400l belka 12m nie bardzo wiem jak go ustawiać nie ma zaworu stalocisnieniowego . Pryskam Ursus 3512 chce żeby tak 300l na hektar wypryskac. Ni jak mi to nie wychodzi 4L za wolno 1H za szybko ciśnienie lekko powyżej 2. Jak d obrać odpowiednią prędkość i ciśnienie?
-
Przez ACoCieTo
wymieniałem membrany w pompie, zalałem na warsztacie ropą żeby przepłukać po zamontowaniu, wszystko było dobrze pompa dawała ciśnienie, pochodziła chwile, spuszczam rope, zakręcam korek, wlewam olej (akurat turdus, wcześniej dolewałem hipola) no i nic, jeden bombel puściło i stoi w zbiorniczku, kręcenie wałkiem ręką czy włączenie wom nic nie daje. odkręcam korek spustowy to elegancko wylatuje, zakręcam to stoi. widział ktoś kiedyś coś takiego? co z tym zrobić? w tej pompie chyba nie ma odpowietrznika? jak na nic innego nie wpadne to w poniedziałek wykręcę ją, dam do góry nogami i chyba przez korek spustowy wleje z pół litra.
-
Przez rolnicyzmazowszateam
Witam!
Gdzie można zrobić aktualne badanie techniczne opryskiwacza biardzki i jak to przebiega?
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
Przez czwarty
Nie aktualne ....po rozmowie z serwisem sprowadzony na ziemię .....stosujemy tylko przelicznik x1.3 do RSM 30
Proszę o pomoc zapomnieliśmy gdzie się zmienia gęstość cieczy w opryskiwaczu Hardi Renger (RSM) komputer HC2500.... Pamięć jest zawodna i nigdzie nie możemy znaleźć tego w internecie.Dziekuje za pomoc.
-
Przez qkohe155
Czy i jak można rozebrać i zregenerować taki siłownik, bo jak widać cieknie i puszcza (nie jakoś mocno, ale jak dłużej postoi to luzują się linki od rozkładania, co bywa upierdliwe).
Jest to siłownik jednostronnego działania - dochodzi do niego tylko 1 przewód. 2 takie siłownik sterują linkami od rozkładania opryskiwacza, gdy 1 się wysuwa, to linki wpychają 2.
Ogólnie siłownik wydaje mi się być jednorazowy - zaspawany, jednak jest jakiś otwór z boku. W rozsiewaczach Amazone są na pewno siłowniki jednorazowe, zaspawane, słyszałem, że niby ktoś rozcinał i zaspawywał ponownie taki.
-

Rekomendowane odpowiedzi
John Deere 7R VS Case Optum
John Deere 6M 115