Skocz do zawartości

Ferguson 2640

Mon123

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez JanG2
      Witam,
      Mam problem ze skrzynią biegów w Massey Ferguson 3050 (skrzynia 32/32). Zakres biegów B działa bez zarzutu, natomiast zakres A nie zazębia biegów. Próba ruszenia kończy się jedynie zgrzytaniem, a ciągnik nie jedzie. Czasami jednak uda się włączyć bieg w zakresie A – wtedy, działając wyłącznie na tym zakresie, zarówno do przodu, jak i do tyłu, wszystko funkcjonuje prawidłowo.
      Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i mógłby coś doradzić?
    • Przez Marcinmmmmmm
      Witam,
      Mam zamiar zamontować grzałkę płynu chłodzącego do mojego MF2620, silnik Perkins a6354.4. 
      Czy byłby ktoś w stanie powiedzieć mi w którym miejscu ją najlepiej umiejscowić. 
      Z góry dziękuję za pomoc 

• Przez tomek44
      Witam. Mam problem z ciągnikiem MF4235.. chodzi o hydraulike zewnętrzną. Podczas użycia hydrauliki na złączach z tyłu lub na turze w momencie kiedy poczuje obciążenie z okolic pompy zewnętrzej wydobywa się dźwięk tak jakby coś przeskakiwało. Pompa napędzana jest łańcuchem po spuszczeniu oleju i demontażu pompy nie widać aby któraś z zębatek była obrobion..nie ma żadnych opiłków jedynie co jest wątpliwe to to że łańcuch może być troche za luźny ciężko stwierdzic czy taki luz moze powodować przeskakiwanie. Dodam że potrzeba dosyć sporego obciązebia by usłyszeć ten dźwięk. Prosze o pomoc i porade co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
    • Przez tomsone13
      Witam ma spory problem 
      Posiadam MF 4245 gdy jadę po drodze i hamuje hamulcem to dołącza się przód i hamuje na 4 koła. 
      Niestety już później nie może się rozłączyć. Rozłącza się  po około 300m drogi. Gdy ten napęd jest załączony na drodze automatycznie schamowywuje  to ciągnik i czuć to na silniku oraz delikatnie skrzynia wyje. Po zwolnieniu ciągiem i wciśnięci sprzęgła ciągnik nie toczy się delikatnie lecz szybciej staje w miejscu. Gdy napęd jest rozłączony tak się nie dzieje. Mam obawy że coś może w końcu strzelić w przodku lub skrzyni. 
      Pozdrawiam i proszę o porady
    • Przez lukaszSZ999
      Witam
      Mam zagadkę, o której nie piszą ani u nas na forach ani za granicą. Chodzi o dość głośny dźwięk dochodzący spod kabiny w czasie rozruchu tzn. nawet nie w czasie kręcenia ale gdy już motor załapie i wchodzi na obroty jałowe. Jest to takie jakby to określić dźwięk marudzenia/mruczenia i to dość głośnego. Drastycznie cichnie gdy już odpali jednak ten pomruk jest nadal słyszalny jeszcze pewną chwilę i gdy tylko trącę czegoś co uruchomi hydraulikę np joystick od ładowacza lub od wyjść hydraulicznych pomruk ginie.
      Mam dwa ciągniki tj 6613 i 6615, oba robią to tak samo jednak tylko 6613 jest z ładowaczem. Są to modele z hydrauliką Close Center (pompa z LS).
      Znajomy ma również bliźniaczy model i ten pomruk przy rozruchu też występuje.
      Co dokładnie generuje taki odgłos i czy to z wiekiem przychodzi czy od nowości tak jest? Niestety ja ich nie miałem od nowości dlatego pytam.
      Dzięki za zainteresowanie.
  • Dodaj nową pozycję...
v