Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakbyście mieli łąkę/ugór w miarę przygotować do zasiania trawy, żeby ta łąka stanowiła część podwórka ogrodzonego, to jak byście usunęli i przygotowali teren?

Mam działkę postawiony dom, ale tu łąka była więc wokół trzeba troszkę żeby trawka była ładna itp. Nie chodzi mi o jakieś trawniki anielskie bez żadnego chwasta ale takie w miarę. Chodzi też o przygotowanie żeby to się dobrze siało, a trawę ręcznie posieje tylko traktorem żeby trochę ułatwić robotę.

Co byście zrobili, glebogryzarka, a potem kultywatorem wyrównać? Czy może talerzówka a potem kultywator i potem ręcznie sianie? Orać nie widzę sensu szkoda zachodu, tylko lekkie przygotowanie preferuje/

Edytowane przez asaledr

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez debrzyna
      Czy kurzeniec to dobry pomysł na łąki torfowe Ściółka ze słomy
    • Przez bartek123zaw
      Witam panowie. Jak w temacie będę miał z 25 arów ścierniska i teraz nie wiem co z tym zrobić żeby w miarę na tym trawa rosła, czy wystarczy tylko jeździć po tym kosiarka bijakowa? Czy jednak trzeba zasiać jakąś trawę?
    • Przez JustynaKloda
      Pszczelarka z okolic Bielska-Białej poszukuje sadów owocowych, pól z facelią, gryką, soją, gorczycą lub innymi roślinami miododajnymi. Chętnie ustawię ule, zapewniając jednocześnie lepsze zapylenie upraw.  Interesuje mnie teren Jasienicy, Międzyrzecza, Zabrzegu, Jaworza. 
      Kontakt 516 978 798 Justyna
    • Przez Dami2808
      Witam, posiada ktoś instrukcję do Fahr APN? Ewentualnie ktoś może mi wytłumaczyć jak założyć sznurek i jak ustawić aparaty wiążące?  Dopiero kupuję , a właściciel zmarł kilka lat temu, syn się nie zna 

• Przez tumek19
      Mam pytanie do was na temat uprawiania tej rośliny, ceny nasion, pielegnacji itp.
  • Dodaj nową pozycję...
v