Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Chcę wsiać trawy kupkowka z koniczyna czerwoną i białą. Z jakim zbożem siać żeby zebrać na zielonkę?

Czy trawa da radę  w następnym roku wyrosnąć aby zebrać pokos samej trawy czy aż za dwa lata?

Opublikowano
5 godzin temu, Patryszka napisał:

Cześć 

Chcę wsiać trawy kupkowka z koniczyna czerwoną i białą. Z jakim zbożem siać żeby zebrać na zielonkę?

Czy trawa da radę  w następnym roku wyrosnąć aby zebrać pokos samej trawy czy aż za dwa lata?

Ja robię tak kupuje strawę rejgras kończyna sieje to z owsem w marcu  jak nie mam samego to mieszanka jęczmień pszenica pierwszy pokos zbieram około czerwca i w tym samym roku zbieram jescze 2 pokosy samej trawy  po szkodzeniu w czerwcu 

Opublikowano
18 godzin temu, Patryszka napisał:

Cześć 

O tej porze roku siej spokojnie z pszenżytem. Wiosną pierwszy pokos zboża na kiszonkę, a potem będzie już odrastać trawa. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dami2808
      Witam, posiada ktoś instrukcję do Fahr APN? Ewentualnie ktoś może mi wytłumaczyć jak założyć sznurek i jak ustawić aparaty wiążące?  Dopiero kupuję , a właściciel zmarł kilka lat temu, syn się nie zna 

• Przez tumek19
      Mam pytanie do was na temat uprawiania tej rośliny, ceny nasion, pielegnacji itp.
    • Przez Bonex157
      Zastałem na wiosnę po zbożu mieszankę gorzowska w składzie życica, wyka, koniczyna i mam problem z gorczyca polna tzw ognicha, jak to zwalczyć?
      Czy ognicha nie zagłusza życicy?

• Przez Balzak
      Chodzi mi o podsiew specjalnymi siewnikami do traw. oto i on http://www.agrotechnik.com.pl/images/stori...do%2006%20d.jpg

pozdrawiam Balzak
    • Przez damianXXL
      Witam. Czy ktoś siał gorzowską poznaniakiem 6 (skrzynia olejowa)?
      Podpowie ktoś jakie ustawienia zastosować? 
      Wstępnie z tego co się dowiedziałem to:
      Ustawienie wysiewu- 5/6
      Zastawki- 3 pozycja
      Dzwignia den- 1 
  • Dodaj nową pozycję...
v