Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 10.08.2018 o 18:00, KlimekPL napisał:

Serafino w tym roku na IV/V klasie średni ton 4,5 hektara przy dużym braku opadów.

Siałem już trochę różnych odmian hybrydy i tak naprawdę nie zauważyłem jakichś różnic między nimi. Chociaż najlepiej sypało mi Palazzo swego czasu, nie wiem, czy to ułożył się taki dobry rok czy to cecha odmiany ale teraz już chyba nie można jej dostać.

Dnia 10.08.2018 o 18:33, Zetor-7340 napisał:

Śmiałem też kiedyś Brasetto stara odmiana ale dawała radę, miałem ostatnio Tura. Teraz jakieś dwie inne chciałem spróbować. Może wezmę nową Vinetto. 

ze wszystkich odmian jakie siałem najlepiej wypadają te dwie, z naciskiem na brasetto

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. W tym roku chciałbym zasiać pół hektara zyta hybrydowego na próbę. I stąd moje pytanie. Jak ustawić siewnik Poznaniak do siewu 1 szt jednostki siewnej na pół hektara. Pomóżcie. Dzięki

Edytowane przez Tekwoj161616
Opublikowano (edytowane)

Po ciężkich bojach udało mi się zamówić Binto  .Mam też propozycję na Agravitę cena za jednostkę ok 235zł brutto

Pytałem się również o brasetto i jest dostępne .

Mikua

kolego mi polecali ze starszych Bono ponoć na piachy dobre ,a nowsze w zamian za Bono to Agravita .Jak chcesz namiary na sklep to spoko mogę podesłać .Również Binto .

Edytowane przez RafaKdziela
Opublikowano
11 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Po ciężkich bojach udało mi się zamówić Binto  .Mam też propozycję na Agravitę cena za jednostkę ok 235zł brutto

Pytałem się również o brasetto i jest dostępne .

Mikua

kolego mi polecali ze starszych Bono ponoć na piachy dobre ,a nowsze w zamian za Bono to Agravita .Jak chcesz namiary na sklep to spoko mogę podesłać .Również Binto .

Bono miałem w tym roku i kłosy oblatywał a w binnto nie

Opublikowano

90mateusz napisał:

A gdzie kupujecie hybryde bo ja 6 lat w agroloku ale zastanawiam sie nad zmiana firmy

A jaki jest powód zmiany firmy . Pytam bo zamierzam od nich w tym roku kupić kilka odmian zbóż.

A jaki jest powód zmiany firmy. Pytam się bo chcem u nich kupić kilka odmian zbóż.
Opublikowano

Znalazłem w kącie stodoły 200kg Palazzo w workach, które jakimś sposobem uniknęły sprzedania jakieś dwa lata temu. Ziarno ładne, zważyłem MTZ która wynosi 36g a siła kiełkowania 90%. Planuję zasiać tym hektar, tylko nie wiem czy dać obsadę 200szt (80kg/ha) czy może ją zwiększyć? Mam zamiar zaprawić tak jak oryginał czyli Celestem Trio. Będzie coś z tego?

Opublikowano
7 godzin temu, 90mateusz napisał:

A gdzie kupujecie hybryde bo ja 6 lat w agroloku ale zastanawiam sie nad zmiana firmy

Agrolok fajna firma tyko na jednostce żyta około 20 zł drozej np serafino i  nie tylko nasiona nawozy i chemia  w porównaniu do innych firm np agrochest ampol-Merlo  sklep dla roślin.pl  kilka lat z nimi jestem i ciężko się gadać zaczyna. Tak wiem jedno mają droższe a drugie tańsze  i jedno można z tej firmy zamówić a drugie z innej  lecz ja wolę osobiście z jedną firma handlować 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Ja zawsze z neta zamawiam i taniej wychodzi w agroloku 250 performer a zamówiłem za 215zl więc trochę się ucila na jednostkach 

Opublikowano
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Znalazłem w kącie stodoły 200kg Palazzo w workach, które jakimś sposobem uniknęły sprzedania jakieś dwa lata temu. Ziarno ładne, zważyłem MTZ która wynosi 36g a siła kiełkowania 90%. Planuję zasiać tym hektar, tylko nie wiem czy dać obsadę 200szt (80kg/ha) czy może ją zwiększyć? Mam zamiar zaprawić tak jak oryginał czyli Celestem Trio. Będzie coś z tego?

a czemu ma nie być ??jest siła zaprawisz i będzie ok .Wg mnie zwiększ normę o ok 15-20%

Opublikowano
4 godziny temu, wiko napisał:

To gdzie i w jakiej cenie masz właśnie  serafino że mówisz o takiej różnicy?

agrolok 240 serafino performer 242 brutto 

dla roslin ceny masz na stronie   a do agro hesta nie  dzwoniłem jeszcze :)  jeszcze big agro  ale nie mieli cen na zyto bo z rzepakami walczą .