Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, tak, PiS dał dobrą cenę na rzepak xD To napisałeś xD

Cofnij się o jedna strone , to zobaczysz co zrobił , to tylko dwie rzeczy z wielu

Opublikowano
8 minut temu, miwigos napisał:

Napisałem tylko czytać nie umiesz, napisz co dobreg zrobili obecni jak rządzili przed pisem , oni tylko wszystko sprzedawali , i twierdzili że pieniedzy niema i nie będzie

No jak Ci napisze jak to był młody knapek wtedy  i nic nie pamięta.

Opublikowano (edytowane)

Czyli ma mleko pod nosem , życie go nie nuczyło jescze niczego, młody gniewny jescze

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, miwigos napisał:

Cofnij się o jedna strone , to zobaczysz co zrobił , to tylko dwie rzeczy z wielu

Cofnąłem się o jedną stronę i nic tam nie ma, oprócz tego, że niby zamknęli granicę, a jak dobrze wszyscy wiemy to nadal ten towar jechał ... Czyli tak na prawdę nic nie zrobili oprócz propagandowej papki podawanej w TV że już nie jedzie ... Bo jakby nie jechało to by chyba rolnicy na jesieni 23' nie blokowali granicy razem z transportowcami ??

Czy PiS, czy PO to dla nas jeden *uj ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

A takie cos na stronie 61, okulary kupić

Donek jakby rządził te lata co Pis to by lasy już były nawet sprzedane , odkupili kolej na kasprowy ,bank PKO , , ludzim lepiej zaczeło sie zyć , skleroze masz, paliwo mamy nie oszukiwane, nie pamietasz mafi paliwowych

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Desperado napisał:

No jak Ci napisze jak to był młody knapek wtedy  i nic nie pamięta.

Pamięta, pamięta, doskonale też pamięta, że to PiS zniszczył hodowlę świń w jego gospodarstwie swoją nieudolną walką z ASF-em ... W 2018r. mając nóż na szyi z powodu braku jakiejkolwiek opłacalności zlikwidowałem hodowlę która odstawiała 800 szt tuczników rocznie... Takie wspaniałe ceny były https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/14471-17-12-2018-ceny-skupu-tucznikow-i-macior-srednia-cena-zywca-wieprzowego-spadla-do-3-85-zl-kg

@miwigos no i co dała nam rolnikom ta kolejka na Kasprowy ?? Ciągle mówimy o tym co PiS zrobił dla rolników ... Lasy już są sprzedane, zostało tylko łyse pole po wycince PiSowskiej ...

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Kużwa żle Ci sie żyło 2-3 lata temu, największy zysk z hektara miałem w 2021 roku, nastepnie 2023, trzecie miejsce 2020, w tym roku na rzepku zostało mi 5 razy mniej niż w 2021 roku, a z tego sezonu z 500 zostanie, a może 500 dołoże

Konkrety misiu złoty: co dobrego dla rolnictwa zrobił twój ukochany pis? Ciągle nic nie znalazłeś?

5 godzin temu, krzychu121 napisał:

Ja mogę PiS pochwalić za uporządkowanie ARiMR. Kiedyś to tylko kolejki po wszystko były. Teraz można listownie albo elektronicznie. 

Potwierdzam.

Opublikowano (edytowane)

@jacek1296 można wysłać elektronicznie, kolejek nie ma, ale jak wysyłasz jakieś drobne zmiany do biznesplanu w Modernizacji czy innych działaniach to rozpatrują to 3 miesiące, tu nic się nie zmieniło ... W tym roku zamykam modernizację i wysłałem drobne zmiany do biznesplanu, aby nie było problemów na koniec, że coś im się nie zgadza, doszła mi jedna działka, na której mam uprawę znacznie zwiększającą ESU, wysłałem poprawkę do biznesplanu aby wszystko było w porządku i właśnie zaczął się 3 miesiąc jak czekam na odpowiedź ...

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Konkrety misiu złoty: co dobrego dla rolnictwa zrobił twój ukochany pis? Ciągle nic nie znalazłeś?

Potwierdzam.

No ja to prosze ja Ciebie na tych potańcówkach wiejskich użyłem.. to chyba w sumie dobre było 🤔

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pamięta, pamięta, doskonale też pamięta, że to PiS zniszczył hodowlę świń w jego gospodarstwie swoją nieudolną walką z ASF-em ...

Bardzo dobrze pamiętasz co robił PiS, a za cholerę nie możesz sobie przypomnieć rządów PO z PSLem. Przypadek?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Bardzo dobrze pamiętasz co robił PiS, a za cholerę nie możesz sobie przypomnieć rządów PO z PSLem. Przypadek?

W okresie 2007-2015 nie miałem powodów do zamykania hodowli ... Wiadomo, były górki i dołki cenowe ale dało się z tego żyć ... A że było zboże po 300zł/t, to akurat nie był dla mnie problem tylko powód do szczęścia ;) 

Opublikowano

Wy się módlcie by żadna partia się nie interesowała wami.

Niestety, po wybuchu wojny rolnictwo stało się oczkiem uwagi.

Żyło się nam u jak u Pana Boga za piecem, ale to se ne vrati

Opublikowano

TY znajdż co dobrego zrobił donek, nie ważne czy w rolnictwie

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W okresie 2007-2015 nie miałem powodów do zamykania hodowli ... Wiadomo, były górki i dołki cenowe ale dało się z tego żyć ... A że było zboże po 300zł/t, to akurat nie był dla mnie problem tylko powód do szczęścia ;) 

Taaaa powiedz ile miałeś lat w 2007, to miałeś hodowlę, chyba jedwabników.   :P

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Interesuje mnie cena hydrokompleks z yary, ogród truskawka i nitrabor z jary. Te dwa pierwsze o niskiej zawartości chlorków. Cena i lokalizacja. Byłbym wdzięczny !!! Ahoj!

Pytałem się na lokalnym składzie to tak Rosafert 12-12-17 4000zł/t a Nitraboru nie mieli, była saletra wapniowa czeska z borem po jak dobrze pamiętam 1950 zł/t. Ogród truskawka nie powiem bo nie pytałem. Ceny jakoś z przed tygodnia.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pytałem się na lokalnym składzie to tak Rosafert 12-12-18 4000zł/t a Nitraboru nie mieli, była saletra wapniowa czeska z borem po jak dobrze pamiętam 1950 zł/t.

Dzięki. To na rosafert dobra cena. U mnie na składach na wieloskładniki trzymają ceny z boomu w 2022, więc muszę szukać czegoś przez internet 🤔

Opublikowano
12 minut temu, miwigos napisał:

TY znajdż co dobrego zrobił donek, nie ważne czy w rolnictwie

Słuchajcie: wielbiciel pisu nie potrafi wymienić żadnego dobrego posunięcia swoich idoli względem rolników!!!! Dziękuje, bez odbioru.

Opublikowano (edytowane)

@toooomaszewski Agrosimex ma Rosafert po 4000zł/t na stronie internetowej, nie masz ich gdzieś blisko ? Ta wapniówka u nich 2150. Stosuję ten Lovofert już kilka lat, sprawia wrażenie że rozpuszcza się trochę wolniej niż Nitrabor, więc warto go dać kilka dni wcześniej.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v