Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, DRIPOL napisał:

U mnie Nawet Virkon ważyli czy  dobrze były roztwory robione do dezynfekcji  Mat . 

a ta miarka która jest w opakowaniu im nie wystarcza? :D

Opublikowano

Kredyt dla trzodziazy to kredyt na spłatę zobowiązań cywilno prawnych. Czyli przeterminowanych kredytów, faktur np. Za pasze. To kredyt widmo na papieże.  Musisz nie płacić w banku kredytu minimum 90 dni wtedy możesz złożyć w wniosek o taki kredyt w innym banku. Wtedy ban oceni czy masz zdolność kredytową i jesteś wypłacalny. Ciekawy który bank udzieli ci kredytu jeżeli ty nie płacisz innemu bankowi przez 3 miesiące. 

Takich kredytów praktycznie się  nie udziela. To tzw. Pomóc telewizyjna ze rząd pomaga. 

Ps. Kiedy w końcu świnie po15 zł na żywa. )))))

Opublikowano

Strona upada bo cena satysfakcjonuje tak mi się wydaje. Chodź przy cenie 7.5 za żywa to przy swoim prosiaku ma sens a przy kupnie warchlaka to już różnie może być. Tyle że jak ktoś przerzuci z 3 cykle po 500-1000 sztuk to pewnie coś zostanie i nawet dobrze się zarobi. Już nie wrócą te lata że liczyło się jakość a nie ilość teraz jak masz mało to nic nie zarobisz tylko ból kręgosłupa. Pozdrawiam pasjonatów rolnictwa i tych z powołania rolników 😁

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, krzysiek277 napisał:

Panowie jakie pasze dajecie lochą prośnym? Nie chodzi mi o zboża, tylko o kupne pasze 

Ja jade na sano matra po odsadzeniu pregna jak na razie wszystko ok. Miałem z de Haus ale słabo to wychodziło wszystko. Zależy też dużo jak zbilansujesz paszę . A tobie pewnie chodzi o gotową dla loch nie mieszaną 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał:

@bandzior11 Właśnie chodziło mi o to co wymieniłeś, to ile wczeniej przed porodem zaczynasz podawac Matre ? 2/3 tygodnie przed wyproszeniem mogę dawać Matre czy za wczas ?

Tak 85-90 dzień czyli tak 2-3 tygodnie przed. Możesz spokojnie tylko pilnuj max 3.5 kg dziennie ja tydzień przed na 5 dni daje po 4.5 kg a później max przed porodem 3 kg na dzień przed porodem łyżeczkę soli Glauberskiej raz dziennie z pasza przeciwko zaparciom i łatwej się wy próżnia i nie ma zaparć po porodzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v