Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ursus jak patrzę na Twój nick to stwierdzam że jesteś uwsteczniony,żałujesz komuś się rozwijać i boli Cie ze inni mogą a Ty jesteś w ciemniej d*pie rozwoju i koniecznie chcesz a wręcz pragniesz żeby komuś się nogą powinęła przyjacielu;)

• Like 2
Opublikowano

Rozwijajta się chłopy Rozwijajta jeśli idzie tym nazwać kupno ziemi po 150 i więcej.  I ja i @krzychu121@krzychu121 i pewnie nie jeden jeszcze czeka i oczekuje cen jak na sniadowie i Zambrowie u mnie już blisko ale dopiero 150 płacą a to garść drobnych. A za kilka lat sprawdzi się powiedzenie że jeden musi robić na wielu bo tak będzie jeden będzie tyrał przy krowach i na hektara ch a 10 tych co mu sprzedali wydzierżawili będzie leżeć bez pracy i $ liczyć

Opublikowano
20 minut temu, Vee napisał(a):

Ursus jak patrzę na Twój nick to stwierdzam że jesteś uwsteczniony,żałujesz komuś się rozwijać i boli Cie ze inni mogą a Ty jesteś w ciemniej d*pie rozwoju i koniecznie chcesz a wręcz pragniesz żeby komuś się nogą powinęła przyjacielu;)

Ja się wystarczająco rozwijam mało mnie znasz chłopcze. Przyjeżdża taki chujek który mieszka 50 km ode mnie, na moje okolice gdzie dzierżawa chodzi po 200-400zl za ha i on wyskakuje ze da po 1000 i z automatu podnosi stawki wszystkim w okolicy, to sory cie bardzo ale takich ludzi to mi nawet nie szkoda. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Vee napisał(a):

Tak sobie tlumacz;) będziesz leżał i pachniał i liczył kaskę, pokaz mi takich Januszkow

A nie będzie tak?  Jak ktoś nawet ma 50 ha i znajdzie idiote za 3 tys i dopłaty jego to ma 200 tys rocznie. Nie wyżyje za 16.6 miesięcznie bez czynszow i reszty?  A jak mało to sprzeda idiocie raz na 3 lata hektar i wpadnie 300 tys to dodatkowe 100 rocznie. Ja o niczym innym nie mysle jak o leżeniu bez pracy. Już znam takich co leżą ale mają mniejsze wymagania to starcza im z dzierżaw po 1500. A kwestia czasu może 5 lat lat i u mnie dzierżawa 3 4 tys i hektar grubo ponad 200. Aha i Januszem to będziesz ty a nie ten ktoś bo morał z tego taki ze będzie można powiedzieć że ten ktoś umiał się ustawić a ty będziesz do emerytury za***rdalał na takich i kto jest Januszem? 

Edytowane przez alfa
  • Like 6
Opublikowano

Ile razy słyszałem taka sama gadkę ludzi którzy mają około 30 ha,ale do tej pory żaden z nich nie oddał ziemi w dzierżawę a tymbardziej nie sprzedał ani 1 ara;) 

• Like 1
Opublikowano

Pragnę dodać że mam zakupione około 80 ha że średnia cena nie wiem 13 może 14 tys ojcowizny nie liczę. Wesz jaka będę miał przyjemność sprzedać to po 300. Nie do opisania 

• Like 2
Opublikowano

Obrażasz ludzi nazywając ich idiotami bo kupują po tyle ziemię,ten który to kupił po te 230 000 za hektar ma łeb jak sklep gospodarstwo jak zegar  a Ty wyjeżdżasz z takimi tekstami ,ma kasę to kupuje nie za Twoje przecież więc ch*j Ci do tego;)

Opublikowano
1 minutę temu, Vee napisał(a):

Ile razy słyszałem taka sama gadkę ludzi którzy mają około 30 ha,ale do tej pory żaden z nich nie oddał ziemi w dzierżawę a tymbardziej nie sprzedał ani 1 ara;) 

Czekają na lepszą cenę . Właśnie teraz masz 2 przypadki ładne 8 ha po 230 i 7 po 290. 2 melony za 7 ha wyobraź sobie 30 ha. To jest 9 mln czyli jakieś 10 mieszkań po 500 z miesięcznym dochodem 20 tys i dodatkowo 4 mln na lokatę powiedzmy 3 procentowa na czysto co daje 120 tyś rocznie 

Opublikowano

Obrażasz ludzi nazywając ich idiotami bo kupują po tyle ziemię,ten który to kupił po te 230 000 za hektar ma łeb jak sklep gospodarstwo jak zegar  a Ty wyjeżdżasz z takimi tekstami ,ma kasę to kupuje nie za Twoje przecież więc ch*j Ci do tego;)

Bo dla mnie to czystej rasy idiota i łba jak sklep ten ktoś raczej nie ma tylko mały mozdzek. A gospodarstwo moje też jak zegar jak to mówisz tylko u mnie jest właśnie łeb jak sklep i ten łeb w życiu by mi nie pozwolił kupić ziemi po więcej jak 60 tys 

• Like 2
Opublikowano

To czy sprzedaż zależy od tego czy Piatnica blisko haha

Nie trzeba Piątnicy mlekpolowcy z okolicy już płacą 150. Właśnie beda obstawiać nowe 3 obory po 140 sztuk kolejne z 5 będzie się budowac na wiosnę każdy przedział 25 - 40 ha 

Ja nie mogę dlaczego nie jesteś jakimś bankierem marnujesz się na tej wsi chłopie  jesteś taki wyliczony,respect bro

Nie trzeba być bankierem żeby kierować się logika 

Opublikowano

Dziękuję. Narazie jednak jak już będzie odpowiedni moment pójdą w dzierzawę mysle ze z tego co się dorobiłem już i jak już dzieci będą na swoim to raczej mi starczy na paliwo do jachtu nowy samochód co jskis czas  i na chleb jak wezmę 600 tys rocznie z ziemi 

Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał(a):

@robert1226@robert1226 nikt nie odleciał to realia niestety kupiłbyś hektar za 290? Nie oddalbyś swego w dzierzawę po 4 tys? 

Czasami to tak cie ponosi że nie wiadomo czy się rozmawia z dorosłym ogarniętym i który coś w życiu osiągnął facetem , zaś innym razem jak by to pisał jakiś małolat który sam nie wie czegochce w życiu. 

Co do kupna to jeszcze mnie nie popieszylo za tyłe choć  i w moich stronach chlewniarze płacą już po 150 i więcej,  ja kupiłem w tym roku łakie po 40 tys za ha i ziemię po 68 tys za ha a za dzierżawę wzięta w tym roku po 500zl za ha .

Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał(a):

Nie trzeba Piątnicy mlekpolowcy z okolicy już płacą 150. Właśnie beda obstawiać nowe 3 obory po 140 sztuk kolejne z 5 będzie się budowac na wiosnę każdy przedział 25 - 40 ha 

30 h mają i budują obory na 140 sztuk? Przecież z tych hektarów nie idzie wyprodukować paszy dla samych krów nawet w sprzyjających warunkach pogodowych a gdzie jeszcze mowa o młodzieży 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Teraz, dantur96 napisał(a):

30 h mają i budują obory na 140 sztuk? Przecież z tych hektarów nie idzie wyprodukować paszy dla samych krów nawet w sprzyjających warunkach pogodowych a gdzie jeszcze mowa o młodzieży 

i 50 dzierżaw po 4 tys u nas w Wlkp tacy sami 

Edytowane przez Mateusz1q
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v