Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Marcin441 napisał:

No jak w Sierpcu wychodzi 2,05 netto a Polmlek daje 2,30 netto, to blisko Sierpc raczej nie jest

To Sierpc tak jak mlekovita płaci . 

Przerzut kupują po 3 Ziko to i polmlek ma z czego płacić 

Opublikowano
9 godzin temu, Marcin133 napisał:

Cukrownia Dobrzelin dzwonił kierowca z ofertą 3800za łódkę😁chyba im się w głowach.....

Radkowi😁

W moich stronach to cena promocyjna. Ile masz do cukrowni? 
ostatnio podzwonilem trochę po ogłoszeniach z wyslodkami. Wniosek taki ze tam gdzie są zagłębia mleczne i konkretna susza to drą za wyslodki ile tylko mogą. Zresztą Karol tu pisał że jemu chcą przywieźć wyslodki za 4700 a ma około 220 km do cukrowni. Ja mam około 90 km . Oczywiście tej samej i ode mnie też chcą 4700 a nawet po 5000 koledze przywieźli. A najlepsze jest to że do Krasnego stawu mam prawie 400 km i też chce gość przywieźć za 5000 zł . To sobie można zobaczyć jak co niektórzy zarabiają na wyslodkach. Ale jak w całym rolnictwie to jest jedna wielka patologia. Powinien być normalnie podany cennik na cukrowni ile kosztuje tona i by się skończyły przekręty. Wczoraj z przedstawicielem rozmawia co biorę od niego paszę. Mówił że jak co roku trzeba było dzwonić i prosić żeby jakieś wyslodki ( suche tofii) dali . Tak w tym roku sami zadzwonili i zaproponowali że przy standardowym zamówieniu 1000 ton , w gratisie dorzucą 200. Także towaru jest opór . Tylko nas handlarze rozgrywają narazie 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, krzychu121 napisał:

ostatnio podzwonilem trochę po ogłoszeniach z wyslodkami. Wniosek taki ze tam gdzie są zagłębia mleczne i konkretna susza to drą za wyslodki ile tylko mogą. Zresztą Karol tu pisał że jemu chcą przywieźć wyslodki za 4700 a ma około 220 km do cukrowni. Ja mam około 90 km . Oczywiście tej samej i ode mnie też chcą 4700 a nawet po 5000 koledze przywieźli. A najlepsze jest to że do Krasnego stawu mam prawie 400 km i też chce gość przywieźć za 5000 zł . To sobie można zobaczyć jak co niektórzy zarabiają na wyslodkach. Ale jak w całym rolnictwie to jest jedna wielka patologia. Powinien być normalnie podany cennik na cukrowni ile kosztuje tona i by się skończyły przekręty. Wczoraj z przedstawicielem rozmawia co biorę od niego paszę. Mówił że jak co roku trzeba było dzwonić i prosić żeby jakieś wyslodki ( suche tofii) dali . Tak w tym roku sami zadzwonili i zaproponowali że przy standardowym zamówieniu 1000 ton , w gratisie dorzucą 200. Także towaru jest opór . Tylko nas handlarze rozgrywają narazie 

Glinojeck sprzedaje mokre ? 

Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Tak 

Z glinojecka czy Malborka ???. Mi oferują za 5000 tys z Malborka 210 km mają do mnie .Mogłem w poniedziałek mieć za pół darmo bezpośrednio z cukrowni ale nie miałem transportu i d*pa a 6 łódek mogłem brać 39 zł za tonę brutto wychodziło 

Opublikowano

Z Glinojecka. Wyslodki w większości przypadków po tyle właśnie są co podałeś. Reszta to transport i pazerność handlarzy.

To musiałbyś swój transport podstawić pod te wyslodki żeby odebrać ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Z pfeifer langen jest problem z wyslodka bo weszły jakieś zdjęcia geotagowane i zwalanie tylko z obrębie adresu z umowy

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Ja mam 20km. Tutaj u nas to jest patologia...6 łódek buraku jedna wytłoku tak robią przelicznik.Oczywiscie buraki z czubkiem a wytłoki 3/4 auta

Opublikowano
58 minut temu, krzychu121 napisał:

Z Glinojecka. Wyslodki w większości przypadków po tyle właśnie są co podałeś. Reszta to transport i pazerność handlarzy.

To musiałbyś swój transport podstawić pod te wyslodki żeby odebrać ? 

Dokładnie tak. Transport bym ogarnął bo brat mi załatwił dwie opcje po 4.5 zł za km ale to z wyprzedzeniem nie z dnia na dzień bo każdy ma jakąś tam robotę ,nie stoi i nie czeka i nie dało się nic zrobić a teraz to d*pa bo już tylko kontrakty . Handlarze to zarabiają na tym mega pieniądze . Nic tylko kontrakty podpisać ,kupić łódkę,3 miesiące powozić i żyjesz jak Pan przez cały rok 

Opublikowano
48 minut temu, michalcium napisał:

Z pfeifer langen jest problem z wyslodka bo weszły jakieś zdjęcia geotagowane i zwalanie tylko z obrębie adresu z umowy

Przyjedzie kierowca to podpytam. Na początku tygodnia nikt nie chciał przywieźć bo na biogaz szła podobniez wyslodka. 

3 minuty temu, konradek88 napisał:

Dokładnie tak. Transport bym ogarnął bo brat mi załatwił dwie opcje po 4.5 zł za km ale to z wyprzedzeniem nie z dnia na dzień bo każdy ma jakąś tam robotę ,nie stoi i nie czeka i nie dało się nic zrobić a teraz to d*pa bo już tylko kontrakty . Handlarze to zarabiają na tym mega pieniądze . Nic tylko kontrakty podpisać ,kupić łódkę,3 miesiące powozić i żyjesz jak Pan przez cały rok 

Żebyś wiedział. Jeden Ci za 3700 przywiezie a drugi jęczy ze za mniej jak 5000 zł nie przywiezie bo ledwo mu się na opłaty zwróci. Ale powoli to im się kończy 

Opublikowano

W okolicy jeszcze rolnik/przedsiębiorca ma podobno w ofercie w moje strony po 180netto wysłodki z Krasnegostawu i niby po 150netto ma mieć w listopadzie z Litwy. Jeżeli to ta sama cukrownia którą znalazłem, to mam do niej 200km. Sam chyba w najbliższym czasie się zaciekawie tym tematem u niego. Jeżeli faktycznej takie ceny to tego u którego zamówiłem wysłodki kopnę w tyłek i wezmę te z Litwy. Na 4 autach to już prawie piąte naleci paszy 

Opublikowano
3 godziny temu, michal_19 napisał:

Ja mam propozycje 3600 zł z Krasnegostawu 160km od cukrowni 

No ja mam niewiele bliżej i dzwoniłem to mi gość mówił że po 5 września  zaczynają wozić i gdzieś z 3000 góra 3300 bedzie z tym że  zawsze brałem z Ropczyc to w tamtym roku przywozili po 2800 a pod koniec listopada to nawet i wozili po 1800zl za tira

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v