Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nam mają płacić za ugurowanie

Nic nie robić, to nie mieć zmartwień

Na hamaku leżyć se

O nawozy czy opryski nie trzeba martwić się. 

Niech zrobią zamiast 4% ugurowania

Ugurowanie dla chętnych 4000 za ha. 

Rysiek...Ty to jednak menda jesteś🤷...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ale czemu

Jak lubisz, że zapier🔨aleć za półdarmo to ci nie bronię

Ja mam P0woli dość hazardu

Rysiek, jest ryzyko, jest zabawa, albo szpital albo sława xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, konteno napisał:

kondolencje dla rodziny i szybkiego wyprostowania spraw własnościowo dzierżawnych

a propo tej siostry co pisałeś że brała udział w konkursie miss mazowsza to była jakaś transmisja on-line tego? 

wybieraj 

https://www.olx.pl/oddam-za-darmo/podlaskie/q-owczarek/?search[filter_float_price%3Afrom]=free&search[photos]=1

Rodzina sie wydaje normalna to nie powinno być problemów ale...

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Kto wam leczy to bydło, Krzysiek jeśli po podaniu antybiotyku nie ma poprawy po24godz to natychmiast zmiana, i nie pyralgina tylko coś z ketoprofenem i do tego steryd 

U mnie na małych po 4tym antybiotyku była poprawa jeszcze robiliśmy mix z dwóch leków, ale wyszło 

Przy hodowli to samemu trzeba być prawie lekarzem 

Jest nadzieja. Dostał rano przeciwbólowe. Teraz leży normalnie, nie charczy, tylko trochę łbem macha i w suficie czegoś szuka ale tak to miał od małego. Weterynarza mam prawie za miedzą się uja nadaje, tylko pieski kotki a jak trzeba do bydła jechać to on ma rodzinę. Teraz jeszcze na radnego startuje to już w ogóle. Tak to wyglądało na jakąs infekcje. Dziś rano go trzepło. Może to jakaś kółka? Zębami zgrzytał chwilę ale to może z bólu?Bo jak mu brzuch masowałem to jakby mu lepiej było. Ale żarł do wczoraj wieczora normalnie. A i jak zaczął być taki smutny to jakby zesztywniał i jak się przekręcał to tak małymi kroczkami.

Wieke żuje 👍 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano

Ostatnio doczytałem że w grudniu płacili mrozowe tylko nie słyszałem by ktoś dostał.

Było też napisane że pozostali dostaną kasę z puli de minimis po odnowieniu limitu. Tylko już niemal 60 dni po odnowieniu, blisko 80% puli krajowej wyczerpane a też nie słyszałem by ktoś pieniądze dostał

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale czemu

Jak lubisz, że zapier🔨aleć za półdarmo to ci nie bronię

Ja mam P0woli dość hazardu

A jak żeś się za gospodarzenie brał to nie wiedziałeś, że trzeba zapier..ć? Ile Ty masz lat, żeby nie wiedzieć, że na chleb trzeba pracować, a lekki chlebek w głowie mąci? Jak masz dość, to do lekarza specjalisty, grupę stosowną se wyrób i na cieciówkę jak Jacuś. Będziesz miał bez hazardu i lekko. Ale jak jesteś gospodarz to się zachowuj jak gospodarz, przynajmniej innym kija w szprychy nie pchaj... możesz się czuć opier...ny bo zachowujesz się jak chłopczyk w piaskownicy, co krzyczy "mamo kup mi nowe grabki bo kolega ma ładniejsze, a ja muszę mieć ładniejsze"...

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

A jak żeś się za gospodarzenie brał to nie wiedziałeś, że trzeba zapier..ć? Ile Ty masz lat, żeby nie wiedzieć, że na chleb trzeba pracować, a lekki chlebek w głowie mąci? Jak masz dość, to do lekarza specjalisty, grupę stosowną se wyrób i na cieciówkę jak Jacuś. Będziesz miał bez hazardu i lekko. Ale jak jesteś gospodarz to się zachowuj jak gospodarz, przynajmniej innym kija w szprychy nie pchaj... możesz się czuć opier...ny bo zachowujesz się jak chłopczyk w piaskownicy, co krzyczy "mamo kup mi nowe grabki bo kolega ma ładniejsze, a ja muszę mieć ładniejsze"...

Szkoda twojego czasu na niego to patus musiał być od młodego nie brakuje takich 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

... kajtnąć dasz?

Screenshot_20240225_072827_com.opera.browser_edit_80254208409628.jpg

5 minut temu, slawek74 napisał:

by zarabiać €€€

Można leżeć i kasę liczyć

nie kasę tylko drobne.... a ty masz jakąś ambicjię by nie tylko starym 20...sto letnim trupem jeździć🤔 podobnie ze sprzętem...

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Szkoda twojego czasu na niego to patus musiał być od młodego nie brakuje takich 

Może i szkoda, ale mam zwyczaj mówić zainteresowanemu w oczy, co o nim myślę...

Dostałeś już zaproszenie na zebranie?

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

nie kasę tylko drobne.... a ty masz jakąś ambicjię by nie tylko starym 20...sto letnim trupem jeździć🤔 podobnie ze sprzętem...

Stare są najlepsze

P0tem na zabytek i za miliony

• Haha 1
Opublikowano

W którym roku pierwsze fiaty CC wyszły?

Wczoraj wyprzedził mnie w zabudowanym taki na żółtych tablicach. 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Stare są najlepsze

🤦 ta zabytek 🤦 nie pij z rana...

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Stare są najlepsze

Twoje Volvo czy Ursusek to tak popularny sprzęt że po 1.5zl/kg ci mogą zapłacić a nie na zabytek xD

nie przesadzaj 🙋‍♂️ teraz chyba xłom po tyle nie chodzi 🤔 może użytkowy 🤔🤪

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v