Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nam mają płacić za ugurowanie

Nic nie robić, to nie mieć zmartwień

Na hamaku leżyć se

O nawozy czy opryski nie trzeba martwić się. 

Niech zrobią zamiast 4% ugurowania

Ugurowanie dla chętnych 4000 za ha. 

Rysiek...Ty to jednak menda jesteś🤷...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ale czemu

Jak lubisz, że zapier🔨aleć za półdarmo to ci nie bronię

Ja mam P0woli dość hazardu

Rysiek, jest ryzyko, jest zabawa, albo szpital albo sława xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, konteno napisał:

kondolencje dla rodziny i szybkiego wyprostowania spraw własnościowo dzierżawnych

a propo tej siostry co pisałeś że brała udział w konkursie miss mazowsza to była jakaś transmisja on-line tego? 

wybieraj 

https://www.olx.pl/oddam-za-darmo/podlaskie/q-owczarek/?search[filter_float_price%3Afrom]=free&search[photos]=1

Rodzina sie wydaje normalna to nie powinno być problemów ale...

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Kto wam leczy to bydło, Krzysiek jeśli po podaniu antybiotyku nie ma poprawy po24godz to natychmiast zmiana, i nie pyralgina tylko coś z ketoprofenem i do tego steryd 

U mnie na małych po 4tym antybiotyku była poprawa jeszcze robiliśmy mix z dwóch leków, ale wyszło 

Przy hodowli to samemu trzeba być prawie lekarzem 

Jest nadzieja. Dostał rano przeciwbólowe. Teraz leży normalnie, nie charczy, tylko trochę łbem macha i w suficie czegoś szuka ale tak to miał od małego. Weterynarza mam prawie za miedzą się uja nadaje, tylko pieski kotki a jak trzeba do bydła jechać to on ma rodzinę. Teraz jeszcze na radnego startuje to już w ogóle. Tak to wyglądało na jakąs infekcje. Dziś rano go trzepło. Może to jakaś kółka? Zębami zgrzytał chwilę ale to może z bólu?Bo jak mu brzuch masowałem to jakby mu lepiej było. Ale żarł do wczoraj wieczora normalnie. A i jak zaczął być taki smutny to jakby zesztywniał i jak się przekręcał to tak małymi kroczkami.

Wieke żuje 👍 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano

Ostatnio doczytałem że w grudniu płacili mrozowe tylko nie słyszałem by ktoś dostał.

Było też napisane że pozostali dostaną kasę z puli de minimis po odnowieniu limitu. Tylko już niemal 60 dni po odnowieniu, blisko 80% puli krajowej wyczerpane a też nie słyszałem by ktoś pieniądze dostał

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale czemu

Jak lubisz, że zapier🔨aleć za półdarmo to ci nie bronię

Ja mam P0woli dość hazardu

A jak żeś się za gospodarzenie brał to nie wiedziałeś, że trzeba zapier..ć? Ile Ty masz lat, żeby nie wiedzieć, że na chleb trzeba pracować, a lekki chlebek w głowie mąci? Jak masz dość, to do lekarza specjalisty, grupę stosowną se wyrób i na cieciówkę jak Jacuś. Będziesz miał bez hazardu i lekko. Ale jak jesteś gospodarz to się zachowuj jak gospodarz, przynajmniej innym kija w szprychy nie pchaj... możesz się czuć opier...ny bo zachowujesz się jak chłopczyk w piaskownicy, co krzyczy "mamo kup mi nowe grabki bo kolega ma ładniejsze, a ja muszę mieć ładniejsze"...

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

A jak żeś się za gospodarzenie brał to nie wiedziałeś, że trzeba zapier..ć? Ile Ty masz lat, żeby nie wiedzieć, że na chleb trzeba pracować, a lekki chlebek w głowie mąci? Jak masz dość, to do lekarza specjalisty, grupę stosowną se wyrób i na cieciówkę jak Jacuś. Będziesz miał bez hazardu i lekko. Ale jak jesteś gospodarz to się zachowuj jak gospodarz, przynajmniej innym kija w szprychy nie pchaj... możesz się czuć opier...ny bo zachowujesz się jak chłopczyk w piaskownicy, co krzyczy "mamo kup mi nowe grabki bo kolega ma ładniejsze, a ja muszę mieć ładniejsze"...

Szkoda twojego czasu na niego to patus musiał być od młodego nie brakuje takich 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

... kajtnąć dasz?

Screenshot_20240225_072827_com.opera.browser_edit_80254208409628.jpg

5 minut temu, slawek74 napisał:

by zarabiać €€€

Można leżeć i kasę liczyć

nie kasę tylko drobne.... a ty masz jakąś ambicjię by nie tylko starym 20...sto letnim trupem jeździć🤔 podobnie ze sprzętem...

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Szkoda twojego czasu na niego to patus musiał być od młodego nie brakuje takich 

Może i szkoda, ale mam zwyczaj mówić zainteresowanemu w oczy, co o nim myślę...

Dostałeś już zaproszenie na zebranie?

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

nie kasę tylko drobne.... a ty masz jakąś ambicjię by nie tylko starym 20...sto letnim trupem jeździć🤔 podobnie ze sprzętem...

Stare są najlepsze

P0tem na zabytek i za miliony

• Haha 1
Opublikowano

W którym roku pierwsze fiaty CC wyszły?

Wczoraj wyprzedził mnie w zabudowanym taki na żółtych tablicach. 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Stare są najlepsze

🤦 ta zabytek 🤦 nie pij z rana...

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Stare są najlepsze

Twoje Volvo czy Ursusek to tak popularny sprzęt że po 1.5zl/kg ci mogą zapłacić a nie na zabytek xD

nie przesadzaj 🙋‍♂️ teraz chyba xłom po tyle nie chodzi 🤔 może użytkowy 🤔🤪

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v