Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie zbyt.

Słomy takie widywałem.

Ba. Nawet prasowałem.

Bydło ... Brudniejsze raz było w rolnik szuka.. i to u dużego hodowcy...

Tak że... Co tu ciekawić ma?

W sumie to fakt że to dno jakieś .... .🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Oj nie gadaj jakie drogi i miasta poremontowane ,ale przynajmniej co powiedzieli to słowa dotrzymali i zrobili ale tez bez wad to nie byli,te zboże z Ukrainy wpuscili czy ta 5 kaczora, ale do błendu się przyznali.

• Haha 2
Opublikowano

Ogarek nie chcę.

Nie wiem czyje to, ale domyślam jaki cel tego.

Trzymaj się. Dobrych snów.

1 minutę temu, Strongman napisał:

Oj nie gadaj jakie drogi i miasta poremontowane ,ale przynajmniej co powiedzieli to słowa dotrzymali i zrobili ale tez bez wad to nie byli,te zboże z Ukrainy wpuscili czy ta 5 kaczora, ale do błendu się przyznali.

Nie gadam. Zapytałem tylko.

Ciekaw jestem zdania innych.

Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Za grube na spychacz, lepiej cieńszą blachę dać i wzmocnienia od tyłu 

nie mam nic innego a to zawieść na złom i wziąć po zecie a później dołożyć do materiału na co cieńszego by i tak rzeźbić i wzmacniać  to szkoda wysiłku i roboty tym bardziej że wszystko trzeba docinać byłoby od zera na składzie 

ogólnie mam tego pare kawałków , środek ma 1,6pare a razem z bokami byłoby ok 2,3m 

jakbym wyrównał i pospawał to może i bez wzmocnień by się obeszło  po głowie mi chodziło zrobić ostatnie boczne kawałki na zawiasie by albo całość była równa do pchania na bok albo pozawijana do przodu jak w takich spychach

Spych-do-sniegu-Wahadlowy-2m-600x400.jpgspych-do-obornika-230cm-szypa-do-obornik

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ogarek nie chcę.

Nie wiem czyje to, ale domyślam jaki cel tego.

Trzymaj się. Dobrych snów.

Nie gadam. Zapytałem tylko.

Ciekaw jestem zdania innych.

Kojarzysz gościa 🤔

Jak się ogląda .,fajnie powspominać nie 🤪

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Kto by pił mleko od tych krów i serek kupował🤔

A tu drugie pytanie ...ile tu sypnęło  z tej słomy ziarka 🤔

6 minut temu, Qwazi napisał:

Oj przykro mi, nie wiem. Na pierwszy rzut oka widać, że ...nie czysta🤷

5 minut temu, Łolek napisał:

Czym to zdjęcie robiłeś, 

Byle czym 🤣

na tym polu to było 6 belek z 3 ha 😁 to nie moje pole .. adresu nie podam ale pamiętam dokładnie gdzie ...

Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kto by pił mleko od tych krów i serek kupował🤔

A tu drugie pytanie ...ile tu sypnęło  z tej słomy ziarka 🤔

Byle czym 🤣

Bo piksele jak z mikrofali 

Co Ty tu za ekologię wstawiasz 

bo tam nawożenie ptaszkowe prędkość przy prasowaniu 15 bo traktor był jeszcze chudy 😉😁

Opublikowano (edytowane)

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

7 godzin temu, marulekk napisał:

O kurła

Tego jeszcze nie było

I to miała być ta lepsza P0lska

Wybrali koalicję lewacką to tera trzeba blokować 

Screenshot_20240204_065616_com.opera.browser.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, 6465 napisał:

U YouTuberów to by ze 12 oddało.

No nie wszystkich obejrzycie sobie Maćko gospodarza on jak dobrze pamiętam to mówił że chyba z około 60ha wyszło jemu srednio około 2 tony z ha poszukam to wstawię linka pozniej 

Od 7minuty mówił o zbiorach 120 ton z 55ha czyli 2,2 z ha

Edytowane przez MariuszDe
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał:

Tusk to jeszcze jak pamietam 8 lat temu to nikomu nic niedał kopacz pojechała do górników i guzik, no chyba ze będzie nie pokojowo tylko mniej pokojowo to coś się ukręci czy to w Brukseli czy unas

Trzy razy obiecać to jak raz dać- nie pamiętasz kto tak mówił?

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

A PiS dał?

Jedną ręką dał, drugą zabrał. Wszyscy co już byli to po jednych pieniądzach. Jedni kradli mniej, inni więcej. Jedni się podzielili z ludźmi, inni powiedzieli "pieniędzy nie ma i nie będzie". 

Na 9 chłopaki chcą zablokować "miasto biedronek". Trzeba żarówki w dojcu pouzupelniac.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

na tym polu to było 6 belek z 3 ha 😁 to nie moje pole .. adresu nie podam ale pamiętam dokładnie gdzie ...

A te krówki tyz nie twoje .....to 8 ton z ha tam było bajkopisarzu 🤔

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Qwazi ty się znasz ..jaka to rasa 🤔

Screenshot_20240203-220128~2.png

To to jest ta higiena i mlecznice na całe af 😲.....to z tego te wspaniałe sery .....🤔

Screenshot_20240204-080131~2.png

Radziu wstawaj 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A te krówki tyz nie twoje .....to 8 ton z ha tam było bajkopisarzu 🤔

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Qwazi ty się znasz ..jaka to rasa 🤔

To to jest ta higiena i mlecznice na całe af 😲.....to z tego te wspaniałe sery .....🤔

Screenshot_20240204-080131~2.png

Radziu wstawaj 🤣🤣🤣🤣

wiesz co... ja tam tylko słomę zbierałem 😁 tam nie 8 a moze i 6 nie było z 3ha owsa 😁 a krówki jak krówki ogony w kanale i po grzbiecie się wachlują .... coś jeszcze bo nie mam na ciebie czasu ... a i weź powiedz doktorowi to ci mocniejsze leki na ten ból da 😁 nara 🙋‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Smaczny ten serek z Ryk ...wspaniały poprostu z najbielszego mleka od najczystszych krówek asa i pioniera z  af ..,mniam,mniam ....😲

A te inne pola tyz nie twoje co tam bida z nadzo 🤔...to te najcenniejsze piachy w Polsce co nie dało rady tego wykupić 🤔

To po ile ten piach 🤔to ta kuku co tam rośnie za oboro tyz nie twoja koło tego zboża z fotki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

O kurła

Tego jeszcze nie było

I to miała być ta lepsza P0lska

Wybrali koalicję lewacką to tera trzeba blokować 

Screenshot_20240204_065616_com.opera.browser.jpg

Ale na lubelzczyznie mało strajków względem innych województw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v