Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie zbyt.

Słomy takie widywałem.

Ba. Nawet prasowałem.

Bydło ... Brudniejsze raz było w rolnik szuka.. i to u dużego hodowcy...

Tak że... Co tu ciekawić ma?

W sumie to fakt że to dno jakieś .... .🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Oj nie gadaj jakie drogi i miasta poremontowane ,ale przynajmniej co powiedzieli to słowa dotrzymali i zrobili ale tez bez wad to nie byli,te zboże z Ukrainy wpuscili czy ta 5 kaczora, ale do błendu się przyznali.

• Haha 2
Opublikowano

Ogarek nie chcę.

Nie wiem czyje to, ale domyślam jaki cel tego.

Trzymaj się. Dobrych snów.

1 minutę temu, Strongman napisał:

Oj nie gadaj jakie drogi i miasta poremontowane ,ale przynajmniej co powiedzieli to słowa dotrzymali i zrobili ale tez bez wad to nie byli,te zboże z Ukrainy wpuscili czy ta 5 kaczora, ale do błendu się przyznali.

Nie gadam. Zapytałem tylko.

Ciekaw jestem zdania innych.

Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Za grube na spychacz, lepiej cieńszą blachę dać i wzmocnienia od tyłu 

nie mam nic innego a to zawieść na złom i wziąć po zecie a później dołożyć do materiału na co cieńszego by i tak rzeźbić i wzmacniać  to szkoda wysiłku i roboty tym bardziej że wszystko trzeba docinać byłoby od zera na składzie 

ogólnie mam tego pare kawałków , środek ma 1,6pare a razem z bokami byłoby ok 2,3m 

jakbym wyrównał i pospawał to może i bez wzmocnień by się obeszło  po głowie mi chodziło zrobić ostatnie boczne kawałki na zawiasie by albo całość była równa do pchania na bok albo pozawijana do przodu jak w takich spychach

Spych-do-sniegu-Wahadlowy-2m-600x400.jpgspych-do-obornika-230cm-szypa-do-obornik

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ogarek nie chcę.

Nie wiem czyje to, ale domyślam jaki cel tego.

Trzymaj się. Dobrych snów.

Nie gadam. Zapytałem tylko.

Ciekaw jestem zdania innych.

Kojarzysz gościa 🤔

Jak się ogląda .,fajnie powspominać nie 🤪

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Kto by pił mleko od tych krów i serek kupował🤔

A tu drugie pytanie ...ile tu sypnęło  z tej słomy ziarka 🤔

6 minut temu, Qwazi napisał:

Oj przykro mi, nie wiem. Na pierwszy rzut oka widać, że ...nie czysta🤷

5 minut temu, Łolek napisał:

Czym to zdjęcie robiłeś, 

Byle czym 🤣

na tym polu to było 6 belek z 3 ha 😁 to nie moje pole .. adresu nie podam ale pamiętam dokładnie gdzie ...

Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kto by pił mleko od tych krów i serek kupował🤔

A tu drugie pytanie ...ile tu sypnęło  z tej słomy ziarka 🤔

Byle czym 🤣

Bo piksele jak z mikrofali 

Co Ty tu za ekologię wstawiasz 

bo tam nawożenie ptaszkowe prędkość przy prasowaniu 15 bo traktor był jeszcze chudy 😉😁

Opublikowano (edytowane)

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

7 godzin temu, marulekk napisał:

O kurła

Tego jeszcze nie było

I to miała być ta lepsza P0lska

Wybrali koalicję lewacką to tera trzeba blokować 

Screenshot_20240204_065616_com.opera.browser.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, 6465 napisał:

U YouTuberów to by ze 12 oddało.

No nie wszystkich obejrzycie sobie Maćko gospodarza on jak dobrze pamiętam to mówił że chyba z około 60ha wyszło jemu srednio około 2 tony z ha poszukam to wstawię linka pozniej 

Od 7minuty mówił o zbiorach 120 ton z 55ha czyli 2,2 z ha

Edytowane przez MariuszDe
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał:

Tusk to jeszcze jak pamietam 8 lat temu to nikomu nic niedał kopacz pojechała do górników i guzik, no chyba ze będzie nie pokojowo tylko mniej pokojowo to coś się ukręci czy to w Brukseli czy unas

Trzy razy obiecać to jak raz dać- nie pamiętasz kto tak mówił?

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

A PiS dał?

Jedną ręką dał, drugą zabrał. Wszyscy co już byli to po jednych pieniądzach. Jedni kradli mniej, inni więcej. Jedni się podzielili z ludźmi, inni powiedzieli "pieniędzy nie ma i nie będzie". 

Na 9 chłopaki chcą zablokować "miasto biedronek". Trzeba żarówki w dojcu pouzupelniac.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

na tym polu to było 6 belek z 3 ha 😁 to nie moje pole .. adresu nie podam ale pamiętam dokładnie gdzie ...

A te krówki tyz nie twoje .....to 8 ton z ha tam było bajkopisarzu 🤔

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Qwazi ty się znasz ..jaka to rasa 🤔

Screenshot_20240203-220128~2.png

To to jest ta higiena i mlecznice na całe af 😲.....to z tego te wspaniałe sery .....🤔

Screenshot_20240204-080131~2.png

Radziu wstawaj 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A te krówki tyz nie twoje .....to 8 ton z ha tam było bajkopisarzu 🤔

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Qwazi ty się znasz ..jaka to rasa 🤔

To to jest ta higiena i mlecznice na całe af 😲.....to z tego te wspaniałe sery .....🤔

Screenshot_20240204-080131~2.png

Radziu wstawaj 🤣🤣🤣🤣

wiesz co... ja tam tylko słomę zbierałem 😁 tam nie 8 a moze i 6 nie było z 3ha owsa 😁 a krówki jak krówki ogony w kanale i po grzbiecie się wachlują .... coś jeszcze bo nie mam na ciebie czasu ... a i weź powiedz doktorowi to ci mocniejsze leki na ten ból da 😁 nara 🙋‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Smaczny ten serek z Ryk ...wspaniały poprostu z najbielszego mleka od najczystszych krówek asa i pioniera z  af ..,mniam,mniam ....😲

A te inne pola tyz nie twoje co tam bida z nadzo 🤔...to te najcenniejsze piachy w Polsce co nie dało rady tego wykupić 🤔

To po ile ten piach 🤔to ta kuku co tam rośnie za oboro tyz nie twoja koło tego zboża z fotki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

O kurła

Tego jeszcze nie było

I to miała być ta lepsza P0lska

Wybrali koalicję lewacką to tera trzeba blokować 

Screenshot_20240204_065616_com.opera.browser.jpg

Ale na lubelzczyznie mało strajków względem innych województw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v