Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Krajzega i Bąk by całymi dniami chodziły 

Nie o to chodzi, by miał po 800W na każdej fazie, zamiast na jednej 2400W a na pozostałych 0. Przekracza napięcie na fazie i falownik się wyłącza ...

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale nie musisz mieć dużej, trzeba było tylko falownik 3 faz zamontować ...

Nie tylko u mnie tak dziś było

Duża produkcja nie ma kto zużywać w okolicy a każdy dom produkuje

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Poważnie to co da? 

200 jakby podpiąć na cały czas słońca. 

Cała gmina fotovoltaiką nasz pikowana i na domach i farmy na P0lach

15km dalej 12 wiatraki

Jak żyć? 

trzeba elektryczną pompe zamiast spalinowej to napięcie zbije , łuparke też na prundt i trajzege również

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Dokładnie. Podobno niezłe kwiatki wychodzą po montażu niektórych. 

@Rolnik1973 Rysiek zawołaj jakiegoś ogarniętego elektryka niech Ci sprawdzi wszystko. 

Jeździłem w OSK z instruktorem, który pracuje w PGE. Byli u gościa założył 30kW i półtora roku non stop rozłączało, firma wciskała mu, że w ma burdel w obejściu w instalacji i temu. Chłop w końcu zawołał PGE, okazało się, że zakopali mu 40m przewodu cienkiego jak do 5 kW i dziadowski falownik. Firma oczywiście już nie istnieje 

To nie widział właściciel co mu firma zakopuje w ziemi ?

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

ja te drabiny bedę likwidował

Czemu?

Złe?

dla duźych co nie chodzily wczesniej w takiej zagrodzie nie wygodne msm jakieś średni rozmiar ,,jałówkowy,, luźniejsze by były za duże dla maluchów przez to takie

Qwazi napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Czemu?

Złe?

Wjechałem Sławkowi na ambicję, że zatrzasków nie ma i o...bedą🤷🤭...

te tee ☝️🙋‍♂️😁

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A co nie pasowało?

Trochę się po męczysz przy montażu, ale efekt będzie lux.

nie widzisz że zawiasa za nisko przyspawana 😛

13 minut temu, pedro2 napisał:

Ładne rzeczy. 👍

U Radka nie ma lipy. 

Drabiny paszowe marki premium 

Trochę to musiało kosztować. 

W lizingu? 🤭

płatność z góry 2 miesiące wcześniej 😛

Opublikowano
48 minut temu, jacor73 napisał:

Tylko co z tego, że u ciebie największe obciązenie, jak w sieci może być najmniejsze z największym napięciem.

Toż nie wepne do fazy co nie ma zużycia w domu bo autokonsumpcj nie bedzie

Jest Wpięta tam gdzie jest lodówka zamrażarka hydrofor mikrofala pralka kuchenka z piekarnikiem 

Opublikowano
konteno napisał:

26 minut temu, radekz200 napisał:

no te wygrodzenia montuje 😛 jeszcze muszę poprawiać po fabryce 

POrodówka ? 

czyżbyś o czymś wiedział co my nie wiemy? Radek będzie się rozmnażał 🤔🙆‍♂️😛

Rolnik1973 napisał:

48 minut temu, jacor73 napisał:

Tylko co z tego, że u ciebie największe obciązenie, jak w sieci może być najmniejsze z największym napięciem.

Toż nie wepne do fazy co nie ma zużycia w domu bo autokonsumpcj nie bedzie

Jest Wpięta tam gdzie jest lodówka zamrażarka hydrofor mikrofala pralka kuchenka z piekarnikiem 

Rysiu czy Ty masz w domu instalacjię na jeden bezpiecznik ?🤦

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

chyba rur w ,,stodole,, nie będzie kupię i tam zatrzaskowe co o tym myślicie 😛😛😛🤔

Sławomir, ja uważom, że powinieneś mieć wszędzie zatrzaskowe...Ty już poważny chłop żeś i nie powinieneś sobie z rogacizną rodeo urządzać 🤭...

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Nie wiesz??

Strajk, ogólnopolski 

Nic nie wiem.

Masz jakiś link z miejscami strajków?

Jak w miarę blisko to się kajtne...., no i jakąś ekipę sie zwoła.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wszystko na jednej fazie 🤦‍♂️ Każ kobicie w południe pralkę włączać, może coś pomoże xD U mnie nawet dom jest podzielony na 3 fazy w miarę po równo.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

chyba rur w ,,stodole,, nie będzie kupię i tam zatrzaskowe co o tym myślicie 😛😛😛🤔

Sławomir, ja uważom, że powinieneś mieć wszędzie zatrzaskowe...Ty już poważny chłop żeś i nie powinieneś sobie z rogacizną rodeo urządzać 🤭...

ee 🙋‍♂️ młody niech trochę pocwiczy a ja mu nagonię 😉 nas jest dwóch

Opublikowano
34 minuty temu, malaczarna napisał:

Dobry handel. jakie wybicie? jałówki pewnie samo mięso. Mam dwie na sprzedaż na wiosnę z luzu ale w życiu takiej ceny nie dostanę

Byk 57, jałówki nie wiem która to która ale jeżeli jest tak jak myślę to 54 i 58 a jak odwrotnie to 53 i 59. Tak czy siak nie ma chyba co narzekać....ważne że na przelew nie można narzekać bo zawsze w terminie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v