Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Znam wielu motocyklistów, Ci którzy argumentowali to tak jak Ty to albo skończyli na przeszlifowaniu asfaltu albo 2m poniżej poziomu gruntu...

Tym którym się udało wyszaleć i teraz jeżdżą rozsądniej osobówki przestały pod nosem wyjeżdżać. 

Nie wiem czy już pisałem, ale kiedyś by mi się też wpakował w przyczepę. Latem już ciemno było, wyjeżdżałem  w lewo z pola na drogę wojewódzką. Jakieś 800m od zabudowanego, patrzę lewo prawo lewo pusto gdzieś dalej widać światła to zdążę, jak już ciągnikiem byłem na połowie jezdni to te światła zaczęły się coraz bliżej pojawiać. Gdyby zabudowany przejechał 50 a potem miał 90 to spokojnie bym zdążył, a tak to ledwo przeszedł poboczem 

Uważaj bo w Śmiardowie stoją, dmuchałem i 0.00 👍

Już mi się nie chce więcej Tomkowi tłumaczyć, bo i tak będzie twierdził, że motocyklista niewinny...oby jemu się cis takiego nie przytrafiło, bo mi się cis wydaje, że on też tak jeździ 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

oby jemu się cis takiego nie przytrafiło, bo mi się cis wydaje, że on też tak jeździ 

Źle Ci się wydaje ... Ale przyzwyczaiłem się do tego, że połowa tego forum sobie zmyśla na mój temat ... Wsiądź na 2 kołka, zobacz jak się ludzie zachowują wobec motocyklistów a może zobaczysz trochę więcej ... Rozumiem że na rondzie też pewnie zapierdalam, skoro zdarzają się sytuacje że trzeba hamować na rondzie bo jakiś samochód wjechał przed sam nos ?

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weź ty się lepiej za 🔨 Tuska, bo już nosa zaczyna podnosić po świętach ;)

Jechali za szybko, ale to nie znaczy że ktoś może im przed nosem wyjezdzac ...

Gdyby jechał zgodnie z prawem to by tamten wyjechał i P0jechał zanim motur dojechał

Ewentualnie przy hamował lekko a nie pisdnąć jak sperma w pis  de

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Gdyby jechał zgodnie z prawem to by tamten wyjechał i P0jechał zanim motur dojechał

To samo można powiedzieć o samochodzie, gdyby porządnie się rozejrzał to by nie wyjechał przed motocykl ...

Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Uwierz mi że jeżdżę rozsądnie, gdy masz rodzinę to nie czas na wariactwo na motocyklu, i niestety wymuszają ... Biały motocykl + biały kask trochę pomaga, ale nadal jest pewne grono ameb w samochodach ... Są taktyki ustawiania się na skrzyżowaniach które wczoraj opisywałem, że możesz próbować się przed tym bronić, ale nie wszystko się da zrobić ...

Najgorzej jest w mieście w takich przypadkach jak na tym filmiku, jest korek, kierujący nie widzi i się wychyla, bo na tym drugim pasie ktoś go puscil, i wtedy jest bum ...

Z 200m dalej od miejsca które opisałem, facet się roztrzaskał, zginął na miejscu. Jechał z chyba z córką 9 czy 10 lat miała, nie wiem co z nią ale na pewno do szpitala ją zabierali. 

Jechały dwa ciągniki, pierwszy zaczął skręcać na pole. W tym momencie motocyklem zaczął wyprzedzać ten drugi, a pod pierwszy wpadł bo on już skręcał, położył motocykl wcześniej i pewnie dlatego dziecko przeżyło. 

To jest tak samo jak z przejściami dla pieszych i zrobieniem pierwszenstwa dla pieszych. Co z tego że pieszy miał pierwszeństwo jak pofrunął na parę metrów, lżej rodzinie będzie bo miał pierwszeństwo? 

Jak ludzie nie będą myśleć to jakie prawo by nie było, za wiele nie pomoże.

• Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

z drugą osobą pieniędzy więcej 

Nieprawda. Druga osoba musiałaby żyć tak samo jak ja, wtedy może zaistnieje taka szansa a w dodatku musiałaby pracować zawodowo co jest dla mnie nie do przyjęcia.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Źle Ci się wydaje ... Ale przyzwyczaiłem się do tego, że połowa tego forum sobie zmyśla na mój temat ... Wsiądź na 2 kołka, zobacz jak się ludzie zachowują wobec motocyklistów a może zobaczysz trochę więcej ... Rozumiem że na rondzie też pewnie zapierdalam, skoro zdarzają się sytuacje że trzeba hamować na rondzie bo jakiś samochód wjechał przed sam nos ?

A motorowerom to nie wyjeżdżają pod nos🤷. Może się przesiądź na chwilę i zobacz różnicę 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tylko ze tem motur był za samochodem tym co nagrywał i nie był widoczny jak tamten sP0glądał

Tak, tak ... Rozglądać się trzeba cały czas co się dzieje ... To że 5 czy 10 sek temu nic nie było to nie znaczy że jest tak nadal ...

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Z 200m dalej od miejsca które opisałem, facet się roztrzaskał, zginął na miejscu. Jechał z chyba z córką 9 czy 10 lat miała, nie wiem co z nią ale na pewno do szpitala ją zabierali. 

Jechały dwa ciągniki, pierwszy zaczął skręcać na pole. W tym momencie motocyklem zaczął wyprzedzać ten drugi, a pod pierwszy wpadł bo on już skręcał, położył motocykl wcześniej i pewnie dlatego dziecko przeżyło. 

To jest tak samo jak z przejściami dla pieszych i zrobieniem pierwszenstwa dla pieszych. Co z tego że pieszy miał pierwszeństwo jak pofrunął na parę metrów, lżej rodzinie będzie bo miał pierwszeństwo? 

Jak ludzie nie będą myśleć to jakie prawo by nie było, za wiele nie pomoże.

Ale podwójna ciągła mogłaby być zakazem wyprzedzania. Akurat taką zmianę przepisów powinni zrobić 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

A motorowerom to nie wyjeżdżają pod nos🤷. Może się przesiądź na chwilę i zobacz różnicę 

Kilka miesięcy też tutaj była dyskusja, ilu ludzi gratulowało kierowcy samochodu który zablokował motocykl który "omijał" korek, rozumiem że taką sytuację też pochwalasz ?

Opublikowano

@Tomasz0611 a powiedz mi ilu motocyklistów się stosuje do tych przepisów ? 

4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.

Na skrzyżowaniu i bezpośrednio przed nim kierujący rowerem, motorowerem lub motocyklem może poruszać się środkiem pasa ruchu, jeśli pas ten umożliwia opuszczenie skrzyżowania w więcej niż jednym kierunku, z zastrzeżeniem art. 33 ust. 1.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ale podwójna ciągła mogłaby być zakazem wyprzedzania. Akurat taką zmianę przepisów powinni zrobić 

Ale nie jest ... I póki przepisy są takie to trzeba się do nich stosować.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.

Na skrzyżowaniu i bezpośrednio przed nim kierujący rowerem, motorowerem lub motocyklem może poruszać się środkiem pasa ruchu, jeśli pas ten umożliwia opuszczenie skrzyżowania w więcej niż jednym kierunku, z zastrzeżeniem art. 33 ust. 1.

Analogicznie samochody ... Tak samo powinny jechać możliwie blisko prawej strony ...

Mój instruktor prawa jazdy na motocykl, były niebieski, mówił że przy prawej to mam tylko jeździć na egzaminie. A potem starać się ustawiać tak aby ten który jest akurat dla mnie teraz największym niebezpieczeństwem mógł jak najszybciej mnie zauważyć. Czyli np podporządkowana z prawej, to bliżej osi jezdni, podporządkowana z lewej to bliżej pobocza. Mandat za jazdę "środkiem" jezdni jeżeli nawet jakiś policjant się na to zdecyduje to grosze, a taka jazda jak opisałem dużo zwiększa szanse przeżycia.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Analogicznie samochody ... Tak samo powinny jechać możliwie blisko prawej strony ...

. Mandat za jazdę "środkiem" jezdni jeżeli nawet jakiś policjant się na to zdecyduje to grosze, a taka jazda dużo zwiększa szanse przeżycia.

Tyle że większość kierowców tego nie wie, więc nie dziw się że się wku****ją jak im motocykle potrafią z każdej strony auta się pojawiać 🤷

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Tyle że większość kierowców tego nie wie, więc nie dziw się że się wku****ją jak im motocykle potrafią z każdej strony auta się pojawiać 🤷

Ja zawsze po lewej wyprzedzam samochód, staram się też chwilę "pokręcić się" mu w lusterku, aby miał szansę mnie zobaczyć, kultura na drodze jest dużo większa, i jest już na prawdę wielu "fajnych" kierowców którzy gdy widzą motocykl to zjadą do prawej aby ułatwić wyprzedzanie. Wyjątkiem jest przeciskanie się w korku, bo wtedy masz jednego po lewej, drugiego po prawej, ale wtedy nic na siłę, jak jest ciasno to nie jadę na siłę, ale miło jest jak samochody zrobią Ci ten korytarz. Kierowcy samochodu i tak to nic nie zmieni, jak ten motocykl będzie pierwszy na światłach. W dużych miastach latem często sami z siebie robią ten "korytarz" dla motocykli.

• Like 1
Opublikowano

cimno zimno ponuro... byle do wiosny 

6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dobra pany bierzcie się Jepać t

Do sezonu motur owego daleko

Do tego czasu T musi odejść

ciekawe kto wszesniej odejdzie tusk do berlina czy ty do przybytku im kaczynskiego ??

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ja Ci powiem, żaden. Tomek że Zbyszkiem także...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v