Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I dobrze mi z tym

I dobrze że Ci z tym dobrze, ale nie mów że zachodnie ciągniki gorsze, że elektronika gorsza, jak nie miałeś z tym kontaktu. Myślałem że skrzynia 24x24 z jednym półbiegiem to dla mnie wystarczająco, a teraz chciałbym jakiś dobry PowerShift albo Fendta na Vario ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trochi ustał...wiater...

Nadal dobrze gwizda💨  

Nawet znajomy przejeżdżając przez wioskę dzwonił że brama w studole otwarta 

Eh ciapnac kawkę

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał(a):

Pizga nadal wieterem, tam ktoś na zachodzie musiał się nieźle powiesić 

Żeby na wschodzie się kto nieźle nie powiesił, bo akurat na zachodzie tak nie wiało.

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko ta elektronika to wielka wygoda. Ja tam mam małego pierdka, ale znajomemu pomagałem w zwózce kukurydzy, bo syn mu się trochę połamał, żaden cud techniki, NH T7 na AutoCommandzie, nic nie trzeba sprzęgłować, aby gaz i hamulec, super sprawa w transporcie, gdzie to porównać z wachlowaniem i zgrzytaniem w niesynchronizowanej skrzyni Ursusa ... Fendt na Vario pewnie by jeszcze fajniejszy był, ale takim mi nie było dane jeździć ;) A na moje gospodarstwo taki 310 czy 311 to za duża kupka pieniędzy. Gdyby nie kasa to takiego 311 na Vario bym bardzo chętnie przytulił ;) 

Toż bogacz jesteś nie jakiś leń i nierób

Co se będziesz dziadował. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Rysiu on nic nie ma, Boguś go zdemaskował, od wczesnych godzin porannych do późnych wieczornych siedzi na AF, zima wiosna lato  jesień.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Co se będziesz dziadował. 

Rysiu, jakby te dłubanie w ziemi się opłacało i miało perspektywy ;) A obecnie nie wiadomo co będzie za 5 lat z tym naszym rolnictwem. Ten ciągnik co mam mi spokojnie wystarcza, mocowo bym żadnego przeskoku nie zrobił, jedynie w wygodzie. Ten co mam jest od nowości u mnie, wiem jak dotarty, wiem że oleje, filtry robione na czas, po co mi szukać wrażeń ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Rysiu on nic nie ma, Boguś go zdemaskował.

Pokaż co ty masz, bo oprócz opowieści o jakiś starych Ursusach i Bizonie nic nie kojarzę, i to nie wiadomo czy masz, żadnych zdjęć tylko opowieści ... Może taki sam porządek, legendarne talerzówki i bebech jak w małopolsce ...

A takie drukowane lokaty jak ma Boguś, co to za problem sobie nadrukować ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano

Dlaczego Bogdan już jakiś czas nie pisze w pogodzie. Każdy się chyba stęsknił. Miejmy nadzieję że nie długo wróci do tematu pogody bo to fajny gość 👍

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

Dlaczego Bogdan już jakiś czas nie pisze w pogodzie. Każdy się chyba stęsknił. Miejmy nadzieję że nie długo wróci do tematu pogody bo to fajny gość 👍

No to teraz teraz mnie upewniles...

Kowalski usuń to konto ..i z moich nie wysyłaj reakcji ..

Że tego nie widzą.....ci co powinni ..

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mi wygodniej w Excelu ;) W zeszłym roku do dopłat poprosili abym im to wysłał, wysłałem, nic nie mówili że jest źle to chyba jest OK ;) Osobno mam arkusz od oprysków, osobno od nawożenia i osobny od tego całego rejestru co tam się w polu robi. Dla mnie to czytelniej, niż jakby było z 40 pozycji dla truskawki, bo tam i więcej oprysków, i więcej uprawek, a i więcej zabiegów nawożenia.

Tak można...

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Wszędzie tak jest, jak powiedzmy w samochodzie jest do wymiany przegub Czy termostat to nie trzeba myśleć tylko to się robi i klient i mechanik zadowolony, czy wymiana opon czy takie tam rzeczy, najgorsze rzeczy w mechanice to takie że nie wiadomo co się popsuło bo wtedy można robić i dzień czasu i się nie zrobi A jak się nie zrobi to pieniędzy nie ma, dlatego jak jest więcej elektroniki to takie rzeczy się właśnie zdarzają

Jak się diagnozuje to najlepsze pieniądze do zarobienia ;)

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

I w takich przypadkach jest potrzebny mechanik, a nie wymieniacz, bon ten może wtedy połowę samochodu czy ciągnika wymienić i nie będzie wiadomo, czy słusznie czy nie 

Był taki jeden, co się czepiał Zbyszka tego co byłem z nim u Ciebie, że za długo siedzie z komputerem i miernikiem w kabinie a nic nie wymienia 🤣 Dwa razy mu nie mówić, zrobił to co klient zgłosił, powiedział że wyszły kolejne rzeczy po drodze i on w takim razie kończy naprawę, to co zgłaszał jest naprawione, a reszta się zepsuje w ciągu kilku najbliższych godzin 🤣

Jeszcze przy podpisywaniu papierów ten koleś mu wypomniał że go na godziny naciąga. 

Dziś dzwonił do mnie, że ma taki i taki błąd, wg instrukcji to oznacza jakiś czujnik ale nie wie jaki, jego mechanik wymienia po kolei a nic to nie daje 🤣

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Tak można...

Przy zwykłych uprawach jak kukurydza to trochę bez sensu, bo tam to 5-6 zabiegów agrotechnicznych, z 3 nawożenia i 1-2 opryski ;) W takich uprawach pewnie lepiej to mieć w jednej karcie pola, bo to w sumie około 10 wpisów wychodzi.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

To nie takie proste,w kompie są numery błędów i jeden błąd może odpowiadać aż za 10 rzczeczy.

Choć kiedyś mój stary miał c360 i tez nikt nie potrafił jej naprawić , była po prostu wadliwa od początku.

Wiesiu dobry fachowiec odnosi błędy do objawów i samym tym co najmniej połowę usterek wykluczy. Kiedyś miałem taki błąd w skodzie, który wskazywał na układ zasilania silnika, a mechanik, po chwili namysłu, wymienił...czujnik świateł stop

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Był taki jeden, co się czepiał Zbyszka tego co byłem z nim u Ciebie, że za długo siedzie z komputerem i miernikiem w kabinie a nic nie wymienia 🤣 Dwa razy mu nie mówić, zrobił to co klient zgłosił, powiedział że wyszły kolejne rzeczy po drodze i on w takim razie kończy naprawę, to co zgłaszał jest naprawione, a reszta się zepsuje w ciągu kilku najbliższych godzin 🤣

Jeszcze przy podpisywaniu papierów ten koleś mu wypomniał że go na godziny naciąga. 

Dziś dzwonił do mnie, że ma taki i taki błąd, wg instrukcji to oznacza jakiś czujnik ale nie wie jaki, jego mechanik wymienia po kolei a nic to nie daje 🤣

Właśnie...

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

nadal pizdzi..

mam od niedawna nowego sasiada,ona chyba 4 czy 5 chlopa ma , on po rozwodzie . 

na poczatku jezdzil 2 tygodnie,2 w domu , nastepnie -gdy zamieszkali razem- znalazl prace w kolo komina,doslownie ,firma 1 km od  domu, pojezdzil 2 miesiace i wrocil na trasy..

pare euro to kosztuje przy autostradzie.

u nas ubezpieczenie drozsze na wszystko.. tak jak paliwo,nawozy, za to zbzoe tansze 😂

na budynki to nie skladka sie liczy -tylko odszkodowanie.. na mnie w zyciu pzu grosza nie zarobi..

byle powodz i 20 lat skladki ..

gdy halny wieje to gorale sie wieszaja .

oczywiscie wedlug statystyk policji i pogotowia nei ma to zadnego wplywu.

nie masz dzieci ?? one tez dziedzicza 

jadlem w takiej restaracji

image.png

Oj Jacku 

A butelka z wodą to nie idzie? 

Co prawda my ostatnio to w hotelach się meldowaliśmy 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A weź mi to gdzieś...link...

Czy naprawdę to ot tak oooo, jak trzeba z pamięci???

Się musi spiąć z tym co np do dopłat...orka obornika, słoma cięta....no i trzy lata...

Powinno się spinać z ekoschematami, stosowaniem śor i azotanami. Później poszukam linku, to Ci podeślę 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@jacus

Znowu głupotę piszesz...

Nie składka, a suma na jaką ubezpieczone, od czego i czy firma się nie wypnie...

Ciągle bzdury gadasz....znudziły mi się już...

A jeszcze...jak ja zapłacę za przyczepę 70, a ty 130....to gdzie twa mądrość?

13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Powinno się spinać z ekoschematami, stosowaniem śor i azotanami. Później poszukam linku, to Ci podeślę 

No już widzę .... Są druki...👍

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I dobrze że Ci z tym dobrze, ale nie mów że zachodnie ciągniki gorsze, że elektronika gorsza, jak nie miałeś z tym kontaktu. Myślałem że skrzynia 24x24 z jednym półbiegiem to dla mnie wystarczająco, a teraz chciałbym jakiś dobry PowerShift albo Fendta na Vario ;) 

Nie mówię że gorsze,po prostu nie są dla mnie.Jak nie miałem styczności , szwagier ma nh  MF i się co nieco też wie 

Edytowane przez Nieustraszony1044
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Znowu głupotę piszesz...

Nie składka, a suma na jaką ubezpieczone, od czego i czy firma się nie wypnie...

Ciągle bzdury gadasz....znudziły mi się już...

A jeszcze...jak ja zapłacę za przyczepę 70, a ty 130....to gdzie twa mądrość?

No już widzę .... Są druki...👍

Jak ty to zacytowałes że wyszło na to że Karol głupoty ciągle pisze 🤔

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v