Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nawet są takie druki...karta pola się to nazywa

A weź mi to gdzieś...link...

Czy naprawdę to ot tak oooo, jak trzeba z pamięci???

Się musi spiąć z tym co np do dopłat...orka obornika, słoma cięta....no i trzy lata...

• Like 1
Opublikowano

nadal pizdzi..

4 godziny temu, 6465 napisał(a):

Nic mnie tu nie trzyma. Mi się podoba. A jak żona powie żebym szukał roboty żeby w domu choć co drugi dzień być. To będę szukał. 

mam od niedawna nowego sasiada,ona chyba 4 czy 5 chlopa ma , on po rozwodzie . 

na poczatku jezdzil 2 tygodnie,2 w domu , nastepnie -gdy zamieszkali razem- znalazl prace w kolo komina,doslownie ,firma 1 km od  domu, pojezdzil 2 miesiace i wrocil na trasy..

4 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Normalnie wyspać się nie dadzą 

Jak w tym kraju ma być dobrze 

To żeby się co kolwiek umyć to dużo trzeba?

pare euro to kosztuje przy autostradzie.

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Przepłacasz i to dużo ..

Jakoś z połowę tego co ty place.

Za każdym razem sprawdzają mi gdzie najtańsza oferta.

No budynki ostatnio...

Niby zostałem w tej samej firmie, ale i tak mniej zapłaciłem niż w gotowej ofercie..

Rabat jakiś mi zrobił.

Warto chodzić do agentów którzy wyszukują firmy, a nie trzymać się ciągle tej samej..

u nas ubezpieczenie drozsze na wszystko.. tak jak paliwo,nawozy, za to zbzoe tansze 😂

na budynki to nie skladka sie liczy -tylko odszkodowanie.. na mnie w zyciu pzu grosza nie zarobi..

byle powodz i 20 lat skladki ..

3 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Może T się wiesza 🤔👍

gdy halny wieje to gorale sie wieszaja .

oczywiscie wedlug statystyk policji i pogotowia nei ma to zadnego wplywu.

3 godziny temu, marulekk napisał(a):

A no wszystko 🥺

nie masz dzieci ?? one tez dziedzicza 

21 minut temu, Qwazi napisał(a):

To zwykły opis sytuacji z zachowaniem chronologii...

Cośta rozrabiali przez cały dzień 🤔 

Dla uśmiechu na poniedziałek 😉😊👇

https://www.facebook.com/share/r/1AkRh9RqP9/

jadlem w takiej restaracji

image.png

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

na poczatku jezdzil 2 tygodnie,2 w domu , nastepnie -gdy zamieszkali razem- znalazl prace w kolo komina,doslownie ,firma 1 km od  domu, pojezdzil 2 miesiace i wrocil na trasy..

Jprd jaki ty plotkarz z musisz być...to dawno zauważyłem...

Se deski kuźwa na stodole lepi popraw, a nie sąsiadów i Polski B pilnujesz...

5 minut temu, jacus napisał(a):

jadlem w takiej restaracji

Kanapek zbrakło?..

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W zachodnich, do poziomu cewek w skrzyni spokojnie lekko ogarnięty mechanik sobie poradzi ... Mokre sprzęgła też żadna filozofia. Problem jedynie jak coś z elektroniką się dzieje, ale często to uszkodzony czujnik który trzeba dobrze zlokalizować i wymienić.

https://www.youtube.com/watch?v=XlofJ4x2JNI

Dwa lata chyba 🤡 pojeździł i już się turbo siuntka z napędem posypała ...

Jestem tego samego zdania najgorsza elektronika 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jestem tego samego zdania najgorsza elektronika 

Tylko ta elektronika to wielka wygoda. Ja tam mam małego pierdka, ale znajomemu pomagałem w zwózce kukurydzy, bo syn mu się trochę połamał, żaden cud techniki, NH T7 na AutoCommandzie, nic nie trzeba sprzęgłować, aby gaz i hamulec, super sprawa w transporcie, gdzie to porównać z wachlowaniem i zgrzytaniem w niesynchronizowanej skrzyni Ursusa ... Fendt na Vario pewnie by jeszcze fajniejszy był, ale takim mi nie było dane jeździć ;) A na moje gospodarstwo taki 310 czy 311 to za duża kupka pieniędzy. Gdyby nie kasa to takiego 311 na Vario bym bardzo chętnie przytulił ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał(a):

Czasem i komputer cały padnie a człowiek będzie myślał ze cujniki bo tak będzie pokazywał walnięty komputer 

I dlatego najważniejsza jest diagnoza i tu liczy się doświadczenie 

Opublikowano (edytowane)

To nie chodzi o to tylko chodzi o to że każdy chce robić proste rzeczy a że jak Mechaników jest mało i każdy ma terminy na dwa trzy tygodnie do przodu to on po prostu takich rzeczy nie chce robić bo jest jakby na tym stratny bo pomyli się w diagnozie i czas zmarnowany.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale co Ty porównujesz , zastanów się 🤦

Smartfona jak się zepsuje lub rozwalę to kupuje drugiego nowego za 400 zł 

No elektronika...

Ludzie nie chcą postępu ..kiedyś nawet przez pociągi się kury nie niosły...🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Znów nie trafione porównanie , ciągnik pracuje w innych ekstremalnych warunkach 

Nie, po prostu stoisz uparcie przy Ursusie ;) 

Mając ciągnik z elektroniką trzeba trochę przestawić swoją kulturę techniczną i tyle, nie wiem czego się bać ...

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No elektronika...

Za mojego życia postęp w gospodarstwie jest i tak duży , pamiętam jak rodzice i dziadkowie pracowali końmi , później mały ciągnik itd to sam zbiór najpierw kosiarka konna , później snopowiązałka i Warmianka , aż wreszcie kombajn . Tyle starczy

nie musze tak jak wy korzystać z elektroniki ...

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jprd jaki ty plotkarz z musisz być...to dawno zauważyłem...

Se deski kuźwa na stodole lepi popraw, a nie sąsiadów i Polski B pilnujesz...

Kanapek zbrakło?..

ty znasz osobiscie jakis ludzi w kolo siebie ?? rozmawiasz z kims ?? chodzisz do kogos ??

chyba nie wszyscy wyjechali ?

obiad w takiej restauracji kosztuje pewniej taniej niz w kocku.. kolo 300 koron 2 dania i piwo , po 0,18 zl jedna k 

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...masz smartfona, czy korba kręcisz by zadzwonić?🤔

stacjonarny wytrzymal prawie 20 lat a komorkowych w tym czasie to chyba nikt sie nie doliczy.

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No elektronika...

to juz wiem czemu malo jajek teraz jest -co chwila pociag gwizdze. po wielu latach przywrocili polaczenia  pasazerskie .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

stacjonarny wytrzymal prawie 20 lat a komorkowych w tym czasie to chyba nikt sie nie doliczy.

Ile rozmawiałeś z tego stacjonarnego, internet w nim miałeś, głupoty na AF z niego pisałeś ?? xD 

Na stałe był połączony przez Bluetooth z zegarkiem, a może służył jako nawigacja w samochodzie czy na motocyklu ? Jak przeliczyć do czego służy taki telefon i co można za jago pomocą zrobić to wcale nie jest tak drogie urządzenie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał(a):

nadal pizdzi..

image.png

Żeś obcego chłopa za płot wpuścił jak lisa do kurnika. Czy ona aż tak brzydka?

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał(a):

Obrządki zrobione, człowiek umyty, można iść pod kołderką leżeć 

Pizga nadal wieterem, tam ktoś na zachodzie musiał się nieźle powiesić 

Trochi ustał...wiater...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v