Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, radekz200 napisał(a):

jakby ci taki w robocie powiesili to już by nie było z ciebie pracownika 😂

ja tam tyle kobiet mam że i bez takiego kalendarza sie mogę obejść 

jak tam parkside z lidla ? byłem w trzech sklepach po robocie z ranai w żadnym nie było dużych materii 8 i 12 , klienci przede mną brali ostatnie szt , z rana pół parkingu większe pozajmowane 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, marulekk napisał(a):

Co do śmieci  , radni gminy uchwalili podwyżki za śmieci od nowego roku z 20 na 29 zł 🙆 

A u nas firma podobno złożyła trochę niższą ofertę niż rok temu, ma być ponoć 2zł na miesiąc mniej. Ale to jeszcze nic potwierdzone.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak chcesz to mam z 200kg agrowłókniny do utylizacji, będziesz mógł ją sobie spalić ...

w jakim stanie ta agrowłóknina ? zamiast geowłókniny do drenacji to nadawałoby sie? 200 kg to ile m ?tzn jakie długości i szerokości 

Opublikowano

Póki jeszcze nieopodatkowane

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Trza wstawać

P0jeść i P0 oddychać mroźnym P0wietrzem

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

w jakim stanie ta agrowłóknina ? zamiast geowłókniny do drenacji to nadawałoby sie? 200 kg to ile m ?tzn jakie długości i szerokości 

To jest porwane, dziurawe ... Zamiast geowłókniny tego nie widzę.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Może tusek mróz oP0datkować bo to rzadkie zjawisko

Uważaj co mówisz, bo jak opodatkuje to i załatwi że mróz będzie trzymał jak za starych dobrych lat xD Jak zacznie się na początku grudnia to będzie trzymał do połowy marca xD 

U mnie za -2 to za dużo by nie wyszło, ale za -7 u Ciebie to już mógł by sobie sporo naliczyć xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Może tusek mróz oP0datkować bo to rzadkie zjawisko

Za mało by zarobił.

Najpierw słońce opodatkuje. 

Opublikowano

Teraz stare ubrania i buty na pszok będziesz woził. Jeszcze chwilę to opłaty w kosmos, a do worka będziesz mógł tylko umytą szklaną butelkę zwrotną i umyty karton po mleku wrzucić. A resztę za dopłatą na pszok

Opublikowano

Dzień dobry...-1°, bez opadów 

Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Hej🙋

Z rana -2. Bez wiatru i opadów,słońca brak

Zapytam po Radkowemu.   Jak żyjeta ?

Ciągniemy jakoś. Sławek już wrócił, może i Ty częściej byś zajrzał 

27 minut temu, marulekk napisał(a):

Co do śmieci  , radni gminy uchwalili podwyżki za śmieci od nowego roku z 20 na 29 zł 🙆 

Tłumaczenie wójta że gmina na tym nic nie zarabia a podwyżki to na rozwój gminy ma służyć 

SKO w Łodzi stoi na stanowisku, że gmina nie może mieć zysku z odbioru śmieci. Powinno się to bilansować, ewentualnie gmina może trochę dołożyć...

Wysokość opłaty wynika z kwoty przetargu na obiór śmieci 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...-1°, bez opadów 

Ciągniemy jakoś. Sławek już wrócił, może i Ty częściej byś zajrzał 

SKO w Łodzi stoi na stanowisku, że gmina nie może mieć zysku z odbioru śmieci. Powinno się to bilansować, ewentualnie gmina może trochę dołożyć...

Wysokość opłaty wynika z kwoty przetargu na obiór śmieci 

Ty nie mów do mnie jak polityk do kamery tylko po chłopsku 😁

26 minut temu, Agrest napisał(a):

Za mało by zarobił.

Najpierw słońce opodatkuje. 

Jak słońce opodatkuje to Ryśka panele szlak trafi

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, marulekk napisał(a):

Znaczy tyle, że gmina na śmieciach nie może zarabiać ... Kwota z przetargu od firmy podzielić przez liczbę zadeklarowanych mieszkańców i masz kwotę za śmieci, może być mniej i gmina dokłada z budżetu, ale nie może być więcej niż kwota wyliczona w ten sposób.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znaczy tyle, że gmina na śmieciach nie może zarabiać ... Kwota z przetargu od firmy podzielić przez liczbę zadeklarowanych mieszkańców i masz kwotę za śmieci, może być mniej i gmina dokłada z budżetu, ale nie może być więcej niż kwota wyliczona w ten sposób.

To nie nas tak, u nas nie😝

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał(a):

Jakbyś nie zrozumiał 😉...ale w razie gdyby, to Ci Tomek przełożył...z polskiego na nasz🤷🤭

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wykorzystaj te obore i Zetora, niech to zarabia zamiast włóczyć się po bambrach za czapkę gruszek 

nie wyciągne z 11 starych zardzewiałych stanowisk uwięziówki i paru ha tyle zysku na czysto przy takim nakładzie czasu pracy i wysiłku jak wypłata na etacie , 

najlepiej opchnąć zetora jakby dobre pieniążki się wziełoby i obore na wille za to przerobić i zacząć nowe lepsze życie a nie yebać i nic z tego nie mieć 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To wójt i rada będą mieć problemy, nie mogą czerpać zysków z śmieci ...

Tego nie możemy stwierdzić, być może ich kolegium uważa, że mogą zarabiać. Dlatego napisałem, że łódzkie kolegium tak orzekło 

Opublikowano
49 minut temu, marulekk napisał(a):

Tłumaczenie wójta że gmina na tym nic nie zarabia a podwyżki to na rozwój gminy ma służyć 

Bzdury gada , gmina nie może zarabiać na śmieciach , nadwyżkę może tylko i wyłącznie przeznaczyć na cele zwiazane z ekologią 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Tego nie możemy stwierdzić, być może ich kolegium uważa, że mogą zarabiać. Dlatego napisałem, że łódzkie kolegium tak orzekło 

Nie wiem, może u nich tak, u nas publikują kwotę jaką chce firma, ile jest zadeklarowanych mieszkańców i końcowa kwota to zaokrąglenie w dół do pełnych 50gr, tak jest za tego wójta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v