Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

dużo też zależy od nauczycieli jakie mają poglądy ( nie mówię że to jest dobre) 

ale jedno jest pewne że nie uczy się dzieci patriotyzmu narodowości itp tylko równości europejskości czy to dobre okaże się za kilka lat jak ta młodzież dorośnie. 

Na podstawie tego co wrzucił Rysiek narazie mowia o aborcji że to normalny zabieg medyczy za chwilę może wprowadza taki zapis o eutanazji.

ja nie mówię że nie powinno być wogole aborcji czy eutanazji ale to powinno być rozpatrywane indywidualnie przez komisję specjalistwo a nie przez rządzących.

I tak ten patriotyzm leży, ja to się skutecznie leczę z tego

Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak dobrze pamiętam AN 

Sławek musisz ścielić, ale z 3 ha może być trudne 😅

O siebie się martw deska 🙋‍♂️ 600 bel z 3 ha 🤦😁

Opublikowano
40 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Łatwo znaleźć info w necie jakie zajęcia mają dzieci w przedszkolach np. Niemiec,  Holandii... nie widzicie że prowadzanie na smyczy człowieka ubranego w uj wie co i mowa w szkołach że to normalne ? 20 lat temu takich promocji nie było,  w jakim kierunku do zmierza ? Wstyd gąsienice filmy tu wrzucać dlatego tego nie zrobię.  Dla mnie to upadek człowieczeństwa, zwierzęta tak się nie zachowują.  

Ludzie to debile. Trzeba lać na to, idiotow z błędu nie wyprowadzać i robić swoje 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Z moich obserwacji. Najczystsze bydło jest na głębokiej ściółce. Oczywiście nie może to być bagno tylko ściółka 

Mam taką sztukę co tylko w nasrane miejsce się położy 🤦

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, slawek74 napisał(a):

https://www.topagrar.pl/articles/zdrowie-bydla/kontrola-dobrostanu-w-gospodarstwie-bo-krowa-byla-brudna-nowe-wytyczne-glw-dla-powiatowych-i-hodowcow-2523587#&gid=1&pid=1 🤦

A to już z dwa lata temu jak jakieś udziugane były to nie kazali brać, znam nawet przypadki że myli byśki przed oddaniem na ubojnię

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Ludzie to debile. Trzeba lać na to, idiotow z błędu nie wyprowadzać i robić swoje 

Trzeba im przedstawiać argumenty...wtedy się motają i zaklinają rzeczywistość sami stając się niewiarygodni...

Faktycznie ludzie to debile

• Confused 1
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał(a):

Chcą likwidacji hodowli bydła w Polsce . To Niebieski Język , teraz brudna krowa .

Delikatnie upominają jeśli będą rolnicy stawiać opór , to pier...ną mocniej że zrozumieją że trzeba zakończyć hodowlę .

No trudno. Nie potrafi się zadbać o swoje to niech zamykają 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał(a):

I tak ten patriotyzm leży, ja to się skutecznie leczę z tego

tam tylko urzędnicy państwowi , samorządowi i notable go kultywują od święta 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Przemek też mi się takie zdarzały, ale w tych wytycznych, co Sławek wrzucił jest 5 raz w ciągu 12 miesięcy. Taka sztuka w tym "zginie". Wyjątek potwierdza regułę 

Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał(a):

A tymczasem na zachodzie bydło po kolanach w błocie stoi w pierdolniku...

Tam jakoś potrafią się postawić i zawalczyć o swoje. Co te głąby na granicy odwalili? Wyszli blokować i za moment zeszli 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Lecząc się, oddajesz walkowerem Mieciu 🤷

Ja to wiesz ze sobie poradzę ale niech innym bida zajrzy w oczy 

7 minut temu, slawek74 napisał(a):

Może jeszcze na coś się leczysz albo pora zacząć 🤔🤭😁

Jeszcze nie ale współczuję 

5 minut temu, Baks00 napisał(a):

W ciepłym leżeć lubi 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Trzeba im przedstawiać argumenty...wtedy się motają i zaklinają rzeczywistość sami stając się niewiarygodni...

Faktycznie ludzie to debile

Coraz więcej ludzi rację przyznaje mi w tej kwestii, nawet chłop który bardzo mocno wierzy w ludzi ostatnio mi przyznał rację. Zatrudnia około 70 osób i z dobroci serca sponsoruje im obiady dwudaniowe, jedna pinda się wychyliła że ona jałmużny nie potrzebuje 😴 mowie ze mogl jej powiedziec ze wszyscy mają free a ona po 50zl niech placi i to najlepiej zeby powiedzial przy wszystkich. Zatrudnił ukurwinkę so sprzatania i ta caly czas z telefonem przy uchu, jak jej zwrocil uwage to ta mu na drugi dzien L4 rzucila a jest na 2 miesiecznym okresie probnym. Z 3 dni popracowala 🙆‍♂️

8 minut temu, konteno napisał(a):

tam tylko urzędnicy państwowi , samorządowi i notable go kultywują od święta 

Ale to na pokaz to co to za kultywowanie. Gadaliśmy ostatnio o jednym pisowcu od nas i ktoś mówi że on modlący chłop, no to mówię że on by Ci nerkę wycinał i w międzyczasie zdążył koronkę zmówić. Taki typ człowieka. 

A właśnie, w mysiańcu chlopaka ubili 

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z moich obserwacji. Najczystsze bydło jest na głębokiej ściółce. Oczywiście nie może to być bagno tylko ściółka 

czyli taki system jak u ciebie 😛 zbieg okoliczności 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Przemek też mi się takie zdarzały, ale w tych wytycznych, co Sławek wrzucił jest 5 raz w ciągu 12 miesięcy. Taka sztuka w tym "zginie". Wyjątek potwierdza regułę 

Kiedyś Tatko mnie zabrał by mu pomóc przy uboju świń, pojechaliśmy do facetki,to że świniak z wagą że szkoda powietrza spuszczać,to jeszcze nie mógł chodzić taka repeta....

Pytam czy nie dało by się pościelić ?

A ona: ,,A gnój będziesz wyrzucał "

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Kiedyś Tatko mnie zabrał by mu pomóc przy uboju świń, pojechaliśmy do facetki,to że świniak z wagą że szkoda powietrza spuszczać,to jeszcze nie mógł chodzić taka repeta....

I co 🤔 pościeliła i wyrzucałeś 🤔🤭😁

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Byłem u gościa na świniobiciu to po drabinie wchodziłem po świniaka tyle gnoju było. Za uja nie chciał zeskoczyć. A ja prawie na czworaka walczyłem z nim bo sufit nie pozwolił się wyprostować. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

I co 🤔 pościeliła i wyrzucałeś 🤔🤭😁

Przecież 60 kg to szkoda amunicji🤦

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Byłem u gościa na świniobiciu to po drabinie wchodziłem po świniaka tyle gnoju było. Za uja nie chciał zeskoczyć. A ja prawie na czworaka walczyłem z nim bo sufit nie pozwolił się wyprostować. 

Na wsi  jałówki tak dach rozebrały w starej szopie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v