Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Strasznie chcesz być zabawny i ni uj dziś nie wychodzi. Stać cię na więcej

Cześć Rochu... co dziś robiłeś cały dzień🤔

Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Miał ktoś problem z kolką u krowy?

Kolka u krowy? Objawy jakieś napisz

Opublikowano (edytowane)

o jej.....łączą się niedojdy....🤣

4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

szczam na takie zaczepki owiecy poganiaczu 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak dlatego...

Wolę jak wewnątrz i nie drynda na drzwiczkach...

Toż się otwiera by popiół wybrać...

wielu producentów tak ma , rura giętka więc powinno dać sie bez problemu otworzyć 

Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@Nieustraszony1044 pryskasz od chwasta ozime teraz, czy na wiosnę?

Obrobiłeś się w polu?

Jak pierwsze wrażenia z palenia w nowym piecu?

Jakoś mało opowiadasz ostatnio....a ciekaw jestem co tam...

Tak dlatego...

Wolę jak wewnątrz i nie drynda na drzwiczkach...

Toż się otwiera by popiół wybrać...

Oczywiście że jesienią, skończyłem opryski jakieś 1,5 tygodnia temu 

W polu praktycznie tak , dwa kawałki nawieźć obornika i zaorać, jutro owijam , resztę sianokiszonki, w listopadzie rozwieść resztę gnoju i gnojowicę na łąki  

Bardzo jestem zadowolony z pieca, bezobsługowy praktycznie nie to co stary kopciuch , 55 na piecu i 38 na grzejniki ustawione i elegancko ciepło , ekogroszku też dużo nie idzie 

A co będe pisał , jak tutaj inne tematy na topie 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Miał ktoś problem z kolką u krowy?

Nie, ale miałem dziś problem z psem.

Kleszcze zrobiły robotę, ale powinien przeżyć.

Ale jak na powrocie po zastrzykach zwymiotował to ... niedoopisania fetor. 🤢🤢🤢

Opublikowano
10 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

To biedny człowiek jest.

On nawet nie ma żadnej nieruchomości. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kolka u krowy? Objawy jakieś napisz

No po wycieleniu aż do teraz zaczęło się z nią dziać coś dziwnego. Nie jadła, nie przeżuwała, przeciągała się i obkopywała, po paru dniach jakby biegunka. Na chwilę jej przechodziło, puścił żwacz, jadła a za chwilę to samo i tak codziennie. Dziś był wet i stwierdził, że to od zapalenia wymienia. Przekomarzałem się z nim, że nieraz było zapalenie strzyku i nic takiego się nie działo, poza tym zapalenia jest dopiero od wczoraj. No to on, że witamin nie daje. Na końcu uznał, że ma chorą wątrobę i kolka. Dał przeciwbólowy zastrzyk, jakieś ziółka i do strzyka strzykawki. Wziął 3 stówy i pojechał. Powiedział, żeby jeszcze coś dał, ale potem karencja na mięso. Ta kolka mi pasuje według opisu z neta

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Oczywiście że jesienią, skończyłem opryski jakieś 1,5 tygodnia temu 

W polu praktycznie tak , dwa kawałki nawieźć obornika i zaorać, jutro owijam , resztę sianokiszonki, w listopadzie rozwieść resztę gnoju i gnojowicę na łąki  

Bardzo jestem zadowolony z pieca, bezobsługowy praktycznie nie to co stary kopciuch , 55 na piecu i 38 na grzejniki ustawione i elegancko ciepło , ekogroszku też dużo nie idzie 

A co będe pisał , jak tutaj inne tematy na topie 

A skad Ty gnojowice bierzesz 🤔🤭

Opublikowano

Sprawdził trawieniec?

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

No po wycieleniu aż do teraz zaczęło się z nią dziać coś dziwnego. Nie jadła, nie przeżuwała, przeciągała się i obkopywała, po oaru dniach jakby biegunka. Na chwilę jej przechodziło, puścił żwacz, jadła a za chwilę to samo i tak codziennie. Dziś był wet i stwierdził, że to od zapalenia wymienia. Przekomarzałem się z nim, że nieraz było zapal nie strzyku i nic takiego się nie działo, poza tym zapalenia jest dopiero od wczoraj. No to on, że witamin nie daje. Na końcu uznał, że ma chorą wątrobę i kolka. Dał przeciwbólowy zastrzyk, jakieś ziółka i do strzyka strzykawki. Wziął 3 stówy i pojechał. Powiedział, żeby jeszcze coś dał, ale potem karencja na mięso. Ta kolka mi pasuje według opisu z neta

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

No po wycieleniu aż do teraz zaczęło się z nią dziać coś dziwnego. Nie jadła, nie przeżuwała, przeciągała się i obkopywała, po oaru dniach jakby biegunka. Na chwilę jej przechodziło, puścił żwacz, jadła a za chwilę to samo i tak codziennie. Dziś był wet i stwierdził, że to od zapalenia wymienia. Przekomarzałem się z nim, że nieraz było zapal nie strzyku i nic takiego się nie działo, poza tym zapalenia jest dopiero od wczoraj. No to on, że witamin nie daje. Na końcu uznał, że ma chorą wątrobę i kolka. Dał przeciwbólowy zastrzyk, jakieś ziółka i do strzyka strzykawki. Wziął 3 stówy i pojechał. Powiedział, żeby jeszcze coś dał, ale potem karencja na mięso. Ta kolka mi pasuje według opisu z neta

A mi trawieniec

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

To biedny człowiek jest.

On nawet nie ma żadnej nieruchomości. 

A w stawach też nie? 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

No po wycieleniu aż do teraz zaczęło się z nią dziać coś dziwnego. Nie jadła, nie przeżuwała, przeciągała się i obkopywała, po paru dniach jakby biegunka. Na chwilę jej przechodziło, puścił żwacz, jadła a za chwilę to samo i tak codziennie. Dziś był wet i stwierdził, że to od zapalenia wymienia. Przekomarzałem się z nim, że nieraz było zapal nie strzyku i nic takiego się nie działo, poza tym zapalenia jest dopiero od wczoraj. No to on, że witamin nie daje. Na końcu uznał, że ma chorą wątrobę i kolka. Dał przeciwbólowy zastrzyk, jakieś ziółka i do strzyka strzykawki. Wziął 3 stówy i pojechał. Powiedział, żeby jeszcze coś dał, ale potem karencja na mięso. Ta kolka mi pasuje według opisu z neta

oto skroił babkę 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Toto, co się od baby nazywa?

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał(a):

U mnie kiedyś po kleszczach pies miał żółtaczkę, ledwo z tego wyszedł ...

Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

Sprawdził trawieniec?

Naciskał ręką na brzuch, ale nie wiem ci sprawdzał. Pytałem go, czy nie ma czasem drugiego martwego cielaka. A on, że gdyby był to krowa by zdechła. O trawieńcu nic nie mówił

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Toto, co się od baby nazywa?

No dokładnie.

Tylko wet teraz mnie na całą serię wizyt piszę i zastanawiam się czy nie chce mnie doić.

U innego z innym psem zawsze jedną wizyta wystarczała a tu twierdzi że za raz nie wyleczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v