Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał(a):

kurła ale mam zawrócenie głowy 😂 nie wiem jakie maszyny wybrać 😂

Opryskiwacz Bury, prasa Fendt i po dotacji. 

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał(a):

Żeby Ci ułatwić decyzję...Minister Finansów określił cenę żyta dla celów podatkowych na kwotę ponad 87 zł/dr...ja bym wybierał droższe maszyny, w związku z tym🤷

Opublikowano (edytowane)

Zboże staje się coraz droższe.

Zresztą, hybryda daje 8 ton, a minister chce tylko 150 kilogramów.

Edytowane przez Elon
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Żeby Ci ułatwić decyzję...Minister Finansów określił cenę żyta dla celów podatkowych na kwotę ponad 87 zł/dr...ja bym wybierał droższe maszyny, w związku z tym🤷

I po co wspominać, ja go uratuje, ale poczekać trzeba najpierw aby było z czego.

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

czyli co podatek do góry od następnego roku?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak to???

Bo z ha przeliczeniowego się płaci  a na 6z przeliczeniowych brak🤣

Opublikowano

Na 6z to gmina rolnikowi dopłaca jeszcze...ale 🤫...

🤭

16 minut temu, pedro2 napisał(a):

Koszty mniejsze 

🤭

Noooo...k...są od maja w łąkach siedzę...może się to wreszcie skończy🤦

Opublikowano

Ktoś ostatnio  zgłosił postulat podniesienia stawki  pięciokrotnie.

A i mają zwracać dwie raty podatku dla poszkodowanych przez klęski.

Tylko pewno skończy się na mają

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to co?

Kolacja...?

Ruskie nie zawsze są złe...

17297016803552533214344809868366.jpg

widze ktos z wczoraj posmakował :P no niby cebulka jest ale nic  niespieczone. dam 4+ 

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Popryskane, zwierzaki obrobione, teraz pichcić.

20241023_175335.jpg

czemu ten jego mość rospierdolony z gęby jest ? :D 

5 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Mało tuska dziś je🔨ałem to i 2 zaliczki dopłat dał 🙆‍♂️

nie o taką Polske ty Walczyłeś :D 

2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

jak cie Ursula von.. nie wyrucha  to ci głowa nie wróci tam gdzie trzeba czy jakoś ytak:D 

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v