Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

tylko gdzie mieszkać 🤔 sam sporo robiłem ...

Jak masz 2 czy 3 kondygnacje to jedną robisz na dwóch możesz mieszkać, a jak parterówka bez piwnicy to nie wiem

Opublikowano

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

O czym ty chłopak piszesz?

To o mnie?

o sławku

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

a jak parterówka bez piwnicy to nie wiem

jest obora i stodoła , auto i traktor

Opublikowano
malaczarna napisał:

Pana też nie chwalą. Zaznaczam jeszcze że tesciowie nic nie sponsorowali ani nie wyjeżdzalismy za granice. 

jak go nie chwalą 🤔 kugie i motur ma o traktorach nie wspomnę wszystko fajne a ,,Pani,, to się niczym nie chwaliła zadnych fot ani sms 😁🙋‍♂️🤷‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, konteno napisał:

damska wersja Ryśka 🤔

taka druga Agnieszka Rogalska ale w wersji lubelskiej🤭

Dziewczynie bycie sknera zarzuca gość który narzeka że nie może hajsu odłożyć bo przrpierdzirla go na zerówki 

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, MonteChristo napisał:

Żeby w piórka nie obrosła, myślisz, że w robocie jak zrobię coś przed czasem to dostanę pochwałę, zjebe dostanę, że co się tak śpieszę bo nie ma mi co dać do roboty 🤣

u nas to samo , lepiej wolniej i dobrze niż szybciej i byle jak bo zgodnie z definicją jaką sobie utrwaliłem przez pare lat u ostatniego pracodawcy norma to zbyt wygórowanie oczekiwania pracodawcy odnośnie wydajności pracownika do których wykonania bardzo nieudolnie próbuje stworzyć warunki 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

u nas to samo , lepiej wolniej i dobrze niż szybciej i byle jak bo zgodnie z definicją jaką sobie utrwaliłem przez pare lat u ostatniego pracodawcy norma to zbyt wygórowanie oczekiwania pracodawcy odnośnie wydajności pracownika do których wykonania bardzo nieudolnie próbuje stworzyć warunki 

W poprzedniej robocie jak zrobiłem szybciej zlecenie i im więcej robiłem to premia była, a teraz zjebka

Opublikowano
17 minut temu, MonteChristo napisał:

Żeby w piórka nie obrosła, myślisz, że w robocie jak zrobię coś przed czasem to dostanę pochwałę, zjebe dostanę, że co się tak śpieszę bo nie ma mi co dać do roboty 🤣

Podrośniesz to naczysz się żeby przed szereg nie wybiegać 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

17 minut temu, konteno napisał:

damska wersja Ryśka 🤔

taka druga Agnieszka Rogalska ale w wersji lubelskiej🤭

Dziewczynie bycie sknera zarzuca gość który narzeka że nie może hajsu odłożyć bo przrpierdzirla go na zerówki 

on u radka chyba bywaci w żyrandol często głową.... 🤦🙆‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

som lejki na 2 tarcze 

big bag się zmieści w nim?

Opublikowano
Łolek napisał:

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

I dobre to dla opasów 🤔

Nooo i śruty z 5kilo dziennie 

ołowianej 🤔😁🤦🤭

Leszy napisał:

40 minut temu, slawek74 napisał:

w którą stronę 🤔

ale co 🤔

Bo piszesz, że u was w niedzielę i w nocy nie robicie. 

wykonuje jak już ,,prace konieczne,, trudno zrozumieć 🤔 zwierzęta i vodzienna obsługa kumasz 🤔

Opublikowano
7 minut temu, MonteChristo napisał:

W poprzedniej robocie jak zrobiłem szybciej zlecenie i im więcej robiłem to premia była, a teraz zjebka

Temu się nie ma co wychylać. Widziałeś ten filmik z mechanizmem do klepania po ramieniu?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, malaczarna napisał:

O takie gówno małe... 

IMG_20240915_123318.jpg

fajne to i chyba z rozrzutnika 1osiowego patrząc po ramie i tylko nowe burty z lepszą blachą na podłodze 

więc z Zakrzewa nie wyjechała

ładne obejście i bramy , mąż sam robił ?

Edytowane przez konteno
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

wykonuje jak już ,,prace konieczne,, trudno zrozumieć 🤔 zwierzęta i vodzienna obsługa kumasz 🤔

Czyli wszystko zależy od punktu widzenia osoby pracującej. Jeden chce porobić w polu do późnej nocy, a inny doi krowy wczesną nocą. To też wybór a nie jakaś konieczność. 

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

big bag się zmieści w nim?

wątpię , miałem na myśli langreny RS-300 i RS-500 choć na bb chyba  im nie potrzebne 

ale z kwasówy pasek dociąć albo z grubszego ocynku na dodatkową obręcz na krawędź leja i bb wejdzie

Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał:

fajne to i chyba z rozrzutnika 1osiowego patrząc po ramie i tylko nowe burty z lepszą blachą na podłodze 

więc z Zakrzewa nie wyjechała

ładne obejście i bramy , mąż sam robił ?

Nie jest aż tak ambitny żeby robić takie rzeczy

Opublikowano
6465 napisał:

Co tam wczoraj za uroczystości mieliście w Gąbinie ? Wracałem z Płocka koło 16godz.  to zaprzęgów konnych, bryczek , dyliżansów było tyle że drogę zablokowali.

miało być jakieś pożegnanie lata ale z racji na pogodę odwołali. więc mógł być ślub jakiegoś nowobogackiego dziecka bo oni się tam wożą po Gąbinie wtedy karetami bryczkami itp w Slubicach było 100lecie straży wczoraj i jakaś impreza we Lwówku bo jak przejeżdżałem to jakaś scena rozstawiona była

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v