Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał:

Chciałem B0 a wygląda mi to na olej opałowy czerwone paliwo,nie zaplacone zobaczę jak się sprawa rozwinie.

Dziwne w obecnym czasie...

Sporo by ryzykowali...masz fotkę barwy tego?

2 minuty temu, radekz200 napisał:

jak tam żyjeta?

A wYyy?

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

To już za słabe sprzęty

Masz lepsze?

Opublikowano
45 minut temu, Belaruss820 napisał:

Chłopaki qq na ziarno tną. Kiszonkę zrobili 10 dni temu,resztę zostawili. Ciekawe jak wilgotność... @Agrest czuć u Was smród spalenizny? Ukraina się pali i dym idzie większością południowej części Polski 

Jeszcze nie dotarł, ale jeśli faktycznie płoną to będzie śmierdzieć parę dni.

My zapłacimy za CO2

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A kto teraz nie produkuje pod markety/sklepy ? 

Twoja porzeczka gdzie trafia ?? Wyciskasz soki i handlujesz lokalnie czy skup->przetórnia->market ?? A jak kupiłbym od takiego jak ty porzeczkę i sam zrobił sobie soki to będą lepsze niż te w markecie czy nie ?

Już samo skubanie takiego kurczaka, tam nikt się ręcznie nie bawi tylko w "pralkę" i heja, a potem to poobijane itd, a jak ręcznie to zrobisz to już inne będzie ...

Taka zj***na u nas jest polityka, byłem na gospodarstwach ekologicznych w tym roku. Co z tego że nawet fajne plony mają owoców czy dyni i porą. Idzie wszystko w cenie jak konwencjonalna uprawa i chłodnie mieszają to z innym towarem . To samo z bydłem mięsnym jest u nas w ekologi . Jedyne plus to dodatkowa dopłata. 

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Taka zj***na u nas jest polityka, byłem na gospodarstwach ekologicznych w tym roku. Co z tego że nawet fajne plony mają owoców czy dyni i porą. Idzie wszystko w cenie jak konwencjonalna uprawa i chłodnie mieszają to z innym towarem . To samo z bydłem mięsnym jest u nas w ekologi . Jedyne plus to dodatkowa dopłata. 

Weź mi już nie mów nic o tej ekologii xD Ojciec i syn mają dwa gospodarstwa, dalej sobie pomyśl sam xD 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

@malaczarna powiada że...się opłaca...

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Musi być amator na to. Zwykły zjadacz chleba tego nie kupi bo woli pieniądze wydać na nowy tv czy smartfon

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Aci, kompanów do picia znalazł?

Wyprzedaje co więcej czy narazie tylko starocie?

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Mam ciut więcej koników i już się rozglądam za jakimś 1234 😉

No, syn będzie się miał czym uczyć jeździć... 

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Niebieskie,lux paliwo 

Na oczy padło? 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Po co skyd do opału?

nie wiem , sugerowałem do opału B0 dodać i wyjeździć w starszych traktorach 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

@malaczarna powiada że...się opłaca...

Milionerka jestem unijna gdyby tylko więcej ha bylo

49 minut temu, gregor1284 napisał:

Jego obecność negatywnie wpływa na niektóre z naszych relacji

Nie wyrzucę przecie co z nim zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v