Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

mało kto dzisiaj nowe brony kupuje ...w ogóle kupuje brony...🤭🤦

Może, ale kupują i nie udają bogola po internetach 😜

🤔 moje brony z 5 lat nie używane...i nie wiem o co kaman z tym udawaniem ale swoje sprawy załatwiam sam a nie krzyczęci żalę się na caly internet...🙋‍♂️

12Pafnucy napisał:

A kto udaje?

rometa fajnego i tanio widziałem 🤭

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

tam obok to podłoga z ramą i burta jakaś od cycepy?

mój też czeka na zjebe ode mnie ale czekam na okazje aż wejdziem w grubszą polemike kiedy będzie znowu  na rauszu 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, slawek74 napisał:

a może jednak popełnileś...

w czym? znajomy z podobnym do mojego moim charakterem po paru latach latach zakończył związek , kobieta problemów z widzeniami z synem mu nie robi ale 7,5 stówy poszło się jebać na alimenta, jak faceta finansowo związek przerasta to nie startuje do baby i tyle , niektóre chłopaki mają dziewczyny i mieszkają z nimi ale jak każde przyszło do miasta z niczym to co mają do stracenia jak porównywalnie zarabiają i tyle samo oboje wnoszą a jak trzeba myśleć za wszelką cene o czymś swoim bo synowej z teściami sie nie chce siedzieć by było taniej i więcej kasy zostało na zachcianki niż szło na koszty utrzymania w przypadku wyprowadzki

10 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Jeśli tylko produkcja roślinna to ok, przy zwierzęcej już ciężej. Miałem się budować przy tej samej drodze tylko kilometr dalej gdzie mam po wuju stare zabudowania i podwórko ale ostatecznie buduje się na przeciwko gospodarstwa, po głębszych przemyśleniach mając krowy i mieszkając nawet ten kilometr dalej to trochę kłopot.

znajomy tak ma , obora i silosy paszowe kilometr od domu gdzie tylko park maszynowy stoi , troche problem bo kradzieże sie zdażały no i człowiek tylko na obrządkach jest rano i wieczorem a nie cały czas kiedy powinien , do wycieleń zacieleń itd kupa dojeżdzania specjalnie 

10 godzin temu, malaczarna napisał:

A zdiagnozowałes już u siebie chorobę dwubiegunowa?

nawet jeśli to co ? niezaradny facet z problemami psychicznymi ,niestabilnym charakterem i osobowościa to żaden materiał na partnera , im szybciej to się zrozumie tym

lepiej dla obojga 

11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zbychu wyciągnąć wnioski z cudzych błędów to można wybierając wiertarkę albo brony 🤷 ale nie kobietę do życia 

o to to , każdy jest inny , ma inne realia warunki charakter samopoczucie itp itd  a wątpię by by były gdzieś w różnych częściach kraju 2 identyczne relacje w bardzo porównywalnych realiach i sytuacjach

7 godzin temu, jacor73 napisał:

Jeśli masz wypowiedzenie do października, to jeśli się nie dogadasz, to musisz pracować i w żadnym sądzie nie wygrasz,

A jak nie będziesz przychodził do pracy, to pracodawca zrobi Ci koło rzyci, i jeszcze Ty mu będziesz płacił odszkodowanie, o wpisie w świadectwo pracy już nie piszę

jeden hvj , jak był popychadłem a miałby być nim dalej gdzie indziej to nie będą wnikać w przeszłość jak brakuje rak do pracy 

21 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Już się nie męczymy 

Nie , już jej nie zaufam

i już sie nie bzykata , jak długo będziesz pościć to zatęsknisz 

21 godzin temu, Agrest napisał:

Jakby co to mam koty do adopcji.

albo na kisiel i ciastka 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a co dzisiaj za 20tys kupi 🤭

Ryśka uprawowo-siewny i do tego jakąś siewke do nawozu na pewno ;)

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Mam gościa który dorabia turbiny i całą resztę 

Tylko czy to warte, wpakować kasy w wąż, turbinę itd a nadal będzie stary grat ...

Opublikowano
16 godzin temu, Qwazi napisał:

Zawsze jest gorsza. Umysł ludzki to potęga. Zrobienie z tej potęgi pobojowiska rozwals człowieka. Jeśli fizycznie się dozna krzywdy, ale psychika będzie w porządku, to się wytrwa. Jeśli ktoś rozwali psychikę, to nawet najzdrowsze i najsilniejsze ciało sobie z tym nie poradzi

wiesz ile razy w życiu usłyszałem od matki won do budy ? myślałem że się po śmierci ojca nasze relacje domowe zmienią ale czasem widzę że traktuje mnie nader często bardzo podobnie zapominając że sama się z byle kim zadała rodąc kogoś podobnego do swego męża kto dzisiaj bardzo się męczy sam ze sobą i jeszcze to emanuje na otoczenie które go nie rozumie

• Confused 2
  • Sad 2
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, slawek74 napisał:

rometa fajnego i tanio widziałem 🤭

Tyle w tym rometa ile Ursusa w Ryśka piłach na strychu xD lepsza używana Japonia niż nowy chińczyk ... 28em że kusi, bo w cenie nowego chinola będzie 10 letnia Honda czy Yamaha, ale lepsze to drugie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

wiesz ile razy w życiu usłyszałem od matki won do budy ? myślałem że się po śmierci ojca nasze relacje domowe zmienią ale czasem widzę że traktuje mnie nader często bardzo podobnie zapominając że sama się z byle kim zadała rodąc kogoś podobnego do swego męża kto dzisiaj bardzo się męczy sam ze sobą i jeszcze to emanuje na otoczenie które go nie rozumie

Co to za matka 🤔, albo Ty taki syn 🤔

Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

Dlatego masz niskie poczucie wartości. Poradzić można tylko jedno- jesteś już dorosły i nie musisz utrzymywać kontaktów z nikim, kto Ci to poczucie będzie jeszcze bardziej obniżał. Nawet jeśli to Twoja matka. Jednak zdaję sobie sprawę, że dla osoby z obniżoną samooceną nie jest to proste. Matka powinna to poczucie wzmacniać, a samemu bardzo trudno to zrobić. Do tego potrzebna jest druga osoba. Jednak ludzie w takich sytuacjach nie szukają tej drugiej osoby, a nawet jeśli się taka sama znajdzie, to ją z reguły odrzucają. To mechanizmy psychiczne 

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

I Ty mu nie kop samooceny

13 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Co innego zdiagnozowałem

IMG_20240905_152543.jpg

IMG_20240905_152501.jpg

Rochu będziesz zmianiał...płeć🤔🫣...

Niegrzecznyś wobec kobiety🤦. Atakujesz czuły punkt😱

Opublikowano (edytowane)

Na pewno nie pisać "taki z Ciebie syn, mąż, ojciec, dziadek" itd...najlepszą formą zrozumienia jest akceptacja sytuacji. Jakikolwiek komentarz jest wskazany, jeśli komentujący coś o tej sytuacji już wie i ma kompetencje do komentowania. Ja skomentowałem tylko dlatego, że podobnych osób i sytuacji widziałem wiele. I troszeczkę mnie do nich przygotowano wpierw🤷

Rozumiem Marcin, że nie było Twoją intencją kopanie Piotrka, ale trochę tak Ci to wyszło. I w wielu przypadkach ludzie robią innym ludziom krzywdę w dobrych intencjach. I nawet specjaliści 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ryśka uprawowo-siewny i do tego jakąś siewke do nawozu na pewno ;)

Tylko czy to warte, wpakować kasy w wąż, turbinę itd a nadal będzie stary grat ...

Za 24 że sterownikiem i 200m nowego węża wypiaskowana i pomalowana 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Za 24 że sterownikiem i 200m nowego węża wypiaskowana i pomalowana 

Szpula wąska czy szeroka, te z szeroką są tańsze, ale np do truskawek się to nie nadaje ... Coś około 40 netto za swoją dałem kilka lat temu + 3 za dodatkowe sterowanie GSM i elektroniczne sterowanie by-passem.

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Szpula wąska czy szeroka, te z szeroką są tańsze, ale np do truskawek się to nie nadaje ... Coś około 40 netto za swoją dałem kilka lat temu + 3 za dodatkowe sterowanie GSM i elektroniczne sterowanie by-passem.

Tomasz dostałeś nowe rozliczenie z PGE? Widzę znowu jakieś 3 nowe fakturki naliczyli 🤔 co za pajace...

52 minuty temu, konteno napisał:

Weź Ty się w garść chłopie i zmien swoje życie...Jak w domu takie akcje to mnie by tam już nie było.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, gregor1284 napisał:

A właśnie. Truskawki lejesz z góry a jak z grzybowymi chorobami?

Truskawki po zbiorach leje z góry, od wiosny do końca zbiorów taśmy królujące, inaczej nie zapanujesz nad szara ... Na bob idzie woda z góry bo tej roślinie to nie przeszkadza.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

Przydałoby Ci się urlop od domu i otoczenia zrobić. O mieszkanie teraz ciężko, ale w sumie pracujesz tylko na siebie. Głowa by Ci się zresetowała i byś też zobaczył, że sam też sobie poradzisz. 

• Like 3
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Chłop zdaje się, że ma łeb nie od parady bo elektronikę ogarnia, robotny, do pracy chodzi, tylko problem jest taki, że otaczają go nieodpowiednie osoby, które zamiast ciągnąć go w górę, to ciągną w dół i wierzy że to prawda i tak musi być.

• Like 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v