Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Bananek napisał:

i do czego Ci takie auto? tym cielunów nie powozisz

Nie stać mnie na takie zwłaszcza teraz. Majstry w końcu na dach weszli 

26 minut temu, Łolek napisał:

To się nie liczy 😉

Toć droższe 

26 minut temu, HF86 napisał:

Najszybszy dochód. Mnóstwo handlarzy się na tym dochapalo 

Weź się tam wbij to istna mafia

17 minut temu, konteno napisał:

płoty u cielaków w wiatach i na pastwisku 

Tam dębowe 

Jak się bawić to się bawić 

IMG20240822131845.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Ja nie rozumiem czemu pis poddał się dyktatowi Niemiec i zaorał Ostrołękę ku uciesze PO.

O turów potrafili drzeć koty a tu chwila i pieniądze w błoto

Cały zarząd elektrowni i tych dziwnych spółek pisem obsadzony, inna opcja zarobkowania była 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Cały zarząd elektrowni i tych dziwnych spółek pisem obsadzony, inna opcja zarobkowania była 

Znaczy się samymi super fachowcami. 

Opublikowano
42 minuty temu, konteno napisał:

to też , o ile Enea i reszta koncernów się wybroniły przerzucając koszty na odbiorców to taki zespół elektrowni PAK w rękach Soloża-Żaka już jako producent i odsprzedawca dla dystrybutorów się nie wybronił z tego dojenia,

Za KAŻDY, powtarzam: KAŻDY podatek, daninę, opłatę nałożoną na przedsiębiorstwa czy handel zapłaci zawsze klient końcowy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Przecież to jest pojebane. Płaci się ch*j wie komu ch*j wie za co. Jakiś pojebany system gdzie płaci się gdzieś nie wiadomo gdzie pieniądze że wprowadzam gaz do atmosfery. Wszystko tylko żeby ściągać od ludzi podatek.

Jeszcze kilka lat i każdy kto ma komin będzie bulił.

Coś się wymyśli. Uj im na łeb 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Coś się wymyśli. Uj im na łeb 

Biedronkowy z żoną, a może nawet i sam prezes, byłby z tego mocno zadowolony 😁

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

Znaczy się samymi super fachowcami. 

O ta. Kamińska, czartoryskiego szwagier itp 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mi nie potrzebne, ale mieszkańcy pobliskiego miasta będą przepłacać bo im PiS nieopłacalna geotermię wymyślił ...

Nie martw się o kogoś tylko o siebie 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

8 l 🌧️ od było

P0plony P0talerzowane

Tera kafetofle wykopać

P0orać

nalać gnojowicy i siać ale to już we wrześniu

Kiedy 8 litrów wczoraj czy dzisiaj?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Kilkanaście lat pracy z ludźmi nauczyło mnie tego żeby nie być nadgorliwym bo koniec końców i tak będą cię mieli w poważaniu przynajmniej większość 

Nie ma czegoś takiego jak wspólne dobro,dobro jednego może być przekleństwem długiego 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
52 minuty temu, gregor1284 napisał:

O ta. Kamińska, czartoryskiego szwagier itp 

Jak Arabowie sprzedawali ziemię Żydom to też tak mówili. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Mi nie potrzebne, ale mieszkańcy pobliskiego miasta będą przepłacać bo im PiS nieopłacalna geotermię wymyślił ...

Kto tam rządu po czy pis?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, MonteChristo napisał:

Kto tam rządu po czy pis?

Niestety PiSlam rządzi w mieście i powiecie ... Przewodniczący rady miasta słynny na całą Polskę xD  A ta geotermia przy tej temperaturze wody jest nieopłacalna, tą wodę trzeba wyciągnąć, dogrzać, a to co wróci trzeba z powrotem wtłoczyć pod ziemię ... Są miejsca gdzie jest to opłacalne ale akurat nie w moim mieście powiatowym, a oni się uparli i na siłę w to idą, a głupi naród który choć trochę się z tym nie zapoznał im wierzy ... Na rowach melioracyjnych też można zbudować elektrownie wodne, tylko kiedy to się zwróci, o ile się zwróci ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Kilkanaście lat pracy z ludźmi nauczyło mnie tego żeby nie być nadgorliwym bo koniec końców i tak będą cię mieli w poważaniu przynajmniej większość

Bo się przyzwyczajają że to norma...

Więcej zawsze chcą.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to między innymi moje pieniądze idą na te odwierty na których nikt nie skorzysta oprócz firm które to wykonują ...

Może wreszcie zrozumiesz to co kiedyś pisałem 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Jak Arabowie sprzedawali ziemię Żydom to też tak mówili. 

Cóż za objaw antysemityzmu z ich strony 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v