Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

No czemu się dziwisz powiem tak jak ty mi, tak żeś głosował tak mamy 🤷‍♂️

Ale to wszystkim podnieśli?U małżonki widziałem bez zmian

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Łolek napisał:

No czemu się dziwisz powiem tak jak ty mi, tak żeś głosował tak mamy 🤷‍♂️

KRUS drożał za PIS, drożeje za PO, jakoś jest to pewnie uzależnione od emerytury, więc im wyższe emerytury tym wyższe składki ... Cieszmy się,  że i tak jest dużo taniej w porównaniu z ZUS ...

@12Pafnucy zobacz jakie fajne kozaki ma motocykl, musisz kupić takie swojej kobicie xD https://motogen.pl/30-tys-zl-za-motocyklowe-kozaki-z-wymiennymi-sliderami-balenciaga-szokuje-totalnie-odjechanym-projektem/

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Sprawdziłem u siebie. Za ostatni kwartał krus podstawa 2250 na dwoje, teraz przyszło też 2250. Jedynie zdrowotnej więcej bo hektarów przybyło.

Więc gdzie Panie Radosławie zdrożało?

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

KRUS drożał za PIS, drożeje za PO, jakoś jest to pewnie uzależnione od emerytury, więc im wyższe emerytury tym wyższe składki ... Cieszmy się,  że i tak jest dużo taniej w porównaniu z ZUS ...

Tak, jest to powiązane z najniższą emeryturą. 

Piniendze nie biorą się znikąd. 

Nawet na papier i drukowanie trzeba wziąć. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Sprawdziłem u siebie. Za ostatni kwartał krus podstawa 2250 na dwoje, teraz przyszło też 2250. Jedynie zdrowotnej więcej bo hektarów przybyło.

Więc gdzie Panie Radosławie zdrożało?

Jak on z lasów i nieużytków 4b zrobił 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Może ziemi nakupił, wskoczył w kolejny próg i teraz płacze xD 

To musiałby dokupić 200/3 ha I to jeszcze przeliczeniowych😁

Przed chwilą, HF86 napisał:

Jak on z lasów i nieużytków 4b zrobił 🤣

To wciąż za mało by 200 wyszło

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@12Pafnucy zobacz jakie fajne kozaki ma motocykl, musisz kupić takie swojej kobicie xD https://motogen.pl/30-tys-zl-za-motocyklowe-kozaki-z-wymiennymi-sliderami-balenciaga-szokuje-totalnie-odjechanym-projektem/

No gupi....

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Mam 5km do granicy województwa. Droga krajowa utrzymywana dobrze zimą, ale ròżnice kłują w oczy , ja mazowieckie, dalej świętokrzyskie.

W świętokrzyskim rozpoczęcie opadów to pługiem od razu jeżdżą, sypią górki i zakręty w trakcie opadów, rowy kilka razy koszone i na czas , teraz wszystkie drzewa podcięte.

U nas pług jedzie trochę później jak już nawali trochę ßniegu. Na padający śnieg starają się nie sypać. Oczywiście zaraz po opadach sypią ostro i droga w chwilę czarną. Rowy ostatnio chyba końcem lipca pierwszy raz koszone, że z bocznej trzeba się wychylać dobrze by zobaczyć czy coś zza kniei 1,5metrowych nie wyskoczy. Kolejne koszenie po 3tyg🤣. Samo koszenie ostatnio bardzo byle jakie, zresztą jak już młotki wyebane to suchej trawy dobrze nie wykosi.

W jednym roku w grudniu pod śniegiem trawy kosili😁

To znów powiat Włoszczowski słabo dają rady z odśnieżaniem , powiat kielecki lepiej , tak samo przez graniczne z woj łódzkim śląskie drogi ładne czyste .

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To wciąż za mało by 200 wyszło

Patrzyłem u siebie w historii składek i to co teraz mam to jest ta sama stawka do opłacenia. Jak coś podnosili to zawsze przy drugiej racie, tej majowej.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No gupi....

No co, fajne kozaki xD 

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja to tak z przekory napisałem 

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

To znów powiat Włoszczowski słabo dają rady z odśnieżaniem , powiat kielecki lepiej , tak samo przez graniczne z woj łódzkim śląskie drogi ładne czyste .

Może być że chodzi o wizytówkę na styku województw i temu widzę ròżnice

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Patrzyłem u siebie w historii składek i to co teraz mam to jest ta sama stawka do opłacenia. Jak coś podnosili to zawsze przy drugiej racie, tej majowej.

No co, fajne kozaki xD 

Będzie chyba tak, bo o podwyżkach słyszałem 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Będzie chyba tak, bo o podwyżkach słyszałem 

Ale to zawsze były podwyżki, czy rządził PiS, czy PO, czy SLD, emeryci chcą wyższych emerytur to ktoś musi za to zapłacić, KRUS i tak jest bardzo niewydolny i te nasze składki na niewiele tej podwyżki starczą ...

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to zawsze były podwyżki, czy rządził PiS, czy PO, czy SLD, emeryci chcą wyższych emerytur to ktoś musi za to zapłacić, KRUS i tak jest bardzo niewydolny i te nasze składki na niewiele tej podwyżki starczą ...

Te, ja stwierdzam fakt. Nie oskarżam platformy,nie bronię pis,  a Ty nadymasz się jak rozdymka i bronisz platfusów🤭

Opublikowano

Z minimalnej tera nie tyle dowalili. 

Swoją drogą, skoro tak można podwyższać jak się chce, to powinni od razu 4 tyś minimalnej i to od razu euro. 😁

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v