Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał:

U nas to plony tego galante traktory ubierają w osłony zelazne ze wyglondaja jak czołgi tylko dziury na oczy.

To że plony galante to nie znaczy że się opłaca ... 

A i ceny nie widzę 2zł, przejrzałem inne forum to ceny rzędu od 85gr do 1,05zł czyli standardowo jak na aronię, kolejny rok bez zarobków ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Jacus, tak patrzę na mapy, toż ty nawet małopolan nie jesteś.     xD

Coś tam wypatrzał a propos miejsca pomieszkania Jacusia🤔

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

No to zaczynamy włoski wieczór 

20240810_212052.jpg

20240810_212143.jpg

Karol toć to nie do spożycia...termin przydatności z czasów zamierzchłych...chory możesz być 😱🤭

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

No to zaczynamy włoski wieczór 

20240810_212052.jpg

20240810_212143.jpg

Co to za owadofos?

Aż odrzuca ta butla

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To że plony galante to nie znaczy że się opłaca ... 

Ale nawozu nic,6 klasy aby piach nie podmokły i tylko kosiarko polatają pomiędzy ale i tak tam trawa i ziele niechcę rosnąć bo za sucho aronia boi się podmokłych piachów bo wymoknie, co tam innego urośnie jedynie las 

Opublikowano

Kurna...

Szonuś @Desperadojesteś?

Nie jest dobrze...dziś byłem na mszy...no zdarza mi się...i wiesz co?

Kurna był Pan Daglas...i kurna nasz ksionż powiedział że to ...diakon...czarny jak ...no jak dk19...

No i jak to na to patrzeć?

To ksionż, czy inżynier...?

Gadał tylko przez tłumacza w telefonie ..

Kurna...nie wiem czy to uciekać, czy to...nasz?...

Kurna, ale się porobiło...u siana prościej...

Abo suche, abo mokre...

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

Szonuś @Desperadojesteś?

Nie jest dobrze...dziś byłem na mszy...no zdarza mi się...i wiesz co?

Kurna był Pan Daglas...i kurna nasz ksionż powiedział że to ...diakon...czarny jak ...no jak dk19...

No i jak to na to patrzeć?

To ksionż, czy inżynier...?

Gadał tylko przez tłumacza w telefonie ..

Kurna...nie wiem czy to uciekać, czy to...nasz?...

Kurna, ale się porobiło...u siana prościej...

Abo suche, abo mokre...

Ale tu też masz proste albo białe albo czarne 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

No sam zobacz gdzie Kraków, a co za nim na południe, praktycznie od granic miasta, a gdzie tam do Małopolski Jacusiowi.   xD

webp_large.Screenshot_20240810-191924.webp_da88b840649e4f3fbac3b185dd5b84fb.webp 71.66 kB · 0 pobrań

Toć ta bida z zadupia zadupiowego...

Sam na siłę se szuka plusów w tym jego ujemnym losie.

Bywa.

Ja też bida...

No ale jak można być taka oferma jak @jacus i udawać że coś się znaczy 

Nigdy nie napisał o swoich osiągnięciach....

No ciekawe czemu...?

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Ale tu też masz proste albo białe albo czarne 😂

Tiaaaa.

Proste ....  które to dobre, nasze ..

Się poczułem jak Kargul na statku jak mszę zamawiał...echch...

Przed chwilą, Desperado napisał:

Krakowiak to on by chciał pewnie być, Lach mówię Ci,  Lach jak z kuriera wycięty.    xD

To zła nacja...

Się Hitlerowi zaprzedali...jak wojna była.

@jacus taki sam bohater.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Się poczułem jak Kargul na statku jak mszę zamawiał...echch...

Pawlak mszę zamawiał, a tak w nawiasie, żeby ja wiedział że z Ciebie taki rasista, to by Ciebie nie brał ze sobą do Ameryki.   xD

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Pawlak mszę zamawiał, a tak w nawiasie, żeby ja wiedział że z Ciebie taki rasista, to by Ciebie nie brał ze sobą do Ameryki.   xD

No kurna...

Żeś mię namieszał z tymi inżynierami...

Wziełem poszlem....bo blisko, a tam jakiś....afrokockowiak...kurna ja ze wsi...skądam wiedzieć czy uciekać, czy komunie od onego wziąć....ech te dylematy życiowe...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v