Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

2500 już w tym sezonie,

U mnie ponad 4, a szykuje się wypad w Kotlinę Kłodzka, wrócę to będzie trzeba olej zmieniać ... Opona też się kończy, w zimę będzie trzeba wymienić ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

U mnie ponad 4,

No ładnie ..

Mi trochę się wszystko ....

A nie ważne.... kilka kilometrów jeszcze zrobię....mam nadzieję...

Szkoda że wcześniej nie kupiłem....

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I to że inni tak jeżdżą to znaczy że i ja tak jezdze ?? Mam do kogo do domu wracać i nie robię takich manewrów. Nie widzę lub nie jestem pewny że zdążę wyprzedzić to czekam aż będę mógł wykonać manewr w pełni bezpiecznie...

Jeżeli mnie jakiś wariat SUVem wyprzedził to znaczy że każdy tak jezdzi ??

Dobrze napisane...👍

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No ładnie ..

Mi trochę się wszystko ....

Ładnie to by było jakby już było z 6-7 ;) tylko jak się tyle jeździ to sie nieraz zastanawiam dlaczego te wszystkie 10 letnie motocykle mają po 20-30 tys km, przecież 2-3 tys w sezon to praktycznie motocykl w garażu stoi ...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

10 letnie motocykle mają po 20-30 tys km, przecież 2-3 tys w sezon to praktycznie moto

Oj...

Nie to że się czepiam....ale ile taki bogdanja, bananek , czy też leser rocznie robią?

Mają , bo mają....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Zdarza się

Kwasi Zamówiłem 40 numerów kolczyków, żeby było taniej i oddzwonili, że ni mogie tyle, bo mam mało krów. A... I jeszcze wentyl w ciapku zerwałem i będę kleił

Możesz zamówić dwa razy tyle, ile masz samic powyżej 2 lat...

A z wentylem to ...lepiej uważaj 🤭

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Oj to trzeba by coś bardziej... turystyka.

Powyżej 100 km tyłek zaczyna boleć.

Jakoś niezbyt autostradowy Fazer.... moim zdaniem...

To ja 500-600 km jestem w stanie swoim zrobić, oczywiście nie na strzała tylko z pauzami.

Z znajomym raz byliśmy w Zakopcu, to z Zakopca na Balaton pojechaliśmy, tam nocleg, jeden dzień po Węgrzech i powrót do Zakopca, z Zakopca na Balaton jest 600 w jedną stronę. Ja swoim Fazerem a on Banditem tym mniejszym.

Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak tak, można też powiedzieć że wszyscy kierowców jezdza niezgodnie z przepisami bo kierowcy BMW tak jeżdżą ... Nie kazdy.motocyklista jeździ niezgodnie z przepisami tak samo jak nie każdy kierowca samochodu jeździ jak pirat ....

Teraz w Polsacie pokazywali dziadzia jadącego na autostradzie pod prąd, to rozumiem było bezpieczne zachowanie ...

To tak jakby powiedzieć że wszyscy kierowcy bmw jeżdżą tak samo....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ciekawe czy na innym dał bym radę więcej...może czas na zmianę?

Ojca kuzyna syn ma Tigera 1200 to w porównaniu z Fazerem na takim bym mógł spokojnie 1000km dziennie zrobić . Nogi tylko lekko ugięte, a nie podwinięte jak na Fazerze, a plecy praktycznie prosto zamiast pochyłu do przodu. No i 3 cylindrowka dla mnie ciekawsza niż 2 cylindry w GSie .

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Wziąłem ciapka jako przykład. Pewnie, że masz rację. Nie musi to być ciągnik. A na czym polega tamowanie ruchu, to już się sądy wypowiadały 

https://www.policja.pl/pol/aktualnosci/245024,Niebezpieczenstwo-motocyklistow.html

O tym mówię, ale panowie chyba właśnie tego nie rozumieją .

24 minuty temu, Agrest napisał:

Godzinę temu wiozłem synowi drzewo na ognisko dk79. Ruch duży. Przede mną syn rowerem jechał. Z przeciwka sznur samochodów. Za 50m skrzyżowanie, ale dwóm panom na czoperach nie przeszkadza to by mnie wyprzedzić tuż przed nadjeżdżającą osobówką i zepchnąć syna na krawędź jezdni.

Nie mam poglądów jak Piotrek ale musicie sobie uzmysłowić że stanowicie większe zagrożenie na drodze niż auta. Wynika to chyba z takiego przekonania że dysponujecie większym przyspieszeniem i mniejszym gabarytem i naginacie granicę myśląc że zawsze zdążycie nie licząc się tym jaką reakcję możecie wywołać u innych uczestników ruchu.

Dla własnego bezpieczeństwa winniście zachowywać wielokrotnie większą ostrożność, by na nagrobku nie było epitafium - tu leży ten co miał pierwszeństwo

Ja się zastanawiam dlaczego one są dopuszczone do ruchu. Jechałem ostatnio spokojnie 80-90 wojewódzka i mnie 4 takie wyprzedzały, to huk taki jakby bomby strzelały. A do przedmuchy przy katalizatorze mi się diagnosta doebal bo hałas...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja się zastanawiam dlaczego one są dopuszczone do ruchu. 

W motocyklach masz coś takiego jak dB killer, jak masz go zamontowanego to jest przepisowy, jak wymontujesz to hałasuje ... Ja praktycznie cały czas jeżdżę z dB killerem, bo ponad godzina bez tego i głowa boli, ale niektórzy to montują to tylko na przegląd ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

w porównaniu z Fazerem na takim bym mógł spokojnie 1000km

Być może.

Mi akurat bardzo ppdpasowal.

Jedynie dłuższe trasy tak średnio...

Na ale na codzienne....spokojne, powolne.... przejażdżki lux.

Dobra...żart z tym powolne...😆

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak by to Tobie...każdy za swoje przewonienia..

Nie ważne..,taki przykład..,że pijany ktoś wszedł Tobie na pasy...przejście...

Tylko czemu Ty mu nie ustapiles...

Każdego rozliczają osobno ...

Co to ma do rzeczy.

Przepisy to całkiem dobrze wyjaśniają...

Mało ważne czyjeś widzimisie...

No chyba że nie wszedł na jezdnie a wtargnął.

Opublikowano
28 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No wiem....ja to już dawno martwy....

Gdzie stary dziadek na motocyklu....

2500 już w tym sezonie,

Nic się nie dzieje tym, co tylko kupują nie jeżdżą 

Kuzwa jest kupa glupoli na motocyklach...też to widzę....jednak najczęściej auta wymuszają....takie statystyki zdarzeń...

Nie patrz na statystyki 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Być może.

Mi akurat bardzo ppdpasowal.

Jedynie dłuższe trasy tak średnio...

Na ale na codzienne....spokojne, powolne.... przejażdżki lux.

Dobra...żart z tym powolne...😆

Fazer i tak jest wygodny w porównaniu z sportami, Ztki z Kawasaki też mniej wygodne wg mnie. Honda CBF podobna w komforcie, tak jak i Bandit od Suzuki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko tu jest tylko o wypadkach spowodowanych przez motocyklistów, nic nie ma o tych z udziałem motocyklistów ...jeżdżąc samochodem i motocyklem łatwo zauważam że częściej wymuszają mi na motocyklu, mimo że jeżdżę podobnym tempem ... Może trzeba skupić się na jezdzie a nie gadce z pasażerami lub przez telefon to motocykle nie będą pojawiać się znikąd ...

⅔ zdarzeń drogowych z udziałem motocykli jest z winy kierujących samochodami, najczęściej osobowymi. Przyczyny tych zdarzeń to nieustąpienie pierwszeństwa i niezachowanie ostrożności przy manewrach, najczęściej skrętu i wyprzedzania bądź omijania ( w dużej większości te zdarzenia to kolizję ). ⅓ wszystkich zdarzeń jest z winy motocyklistów. Przyczyny to najczęściej niezachowanie odstępu od pojazdu poprzedzającego, nadmierna prędkość i ogólnie pojętą brawura. Prawie wszystkie te zdarzenia to wypadki, w około połowie śmiertelne. Taki stan rzeczy utrzymuje się już od kilku ładnych lat. Różnice są w liczbach, ale proporcje nie zmieniają się znacznie. Wnioski wyciągacie sobie sami. Ja osobiście nie lubię jeździć na motocyklu chyba bardziej niż jeździć kombajnem...

Na pewno motocykl jest dużo dynamiczniejszy od samochodu i na pewno ma dużo dłuższą drogę hamowania. To dwie rzeczy, które są zabójcze i w przypadku przegnania na motocyklu, często prowadzą do zdarzeń śmiertelnych...

A pokusa do tego przeginania jest duża, zwłaszcza u młodych jeźdźców, a młodych na pewno jeździ więcej niż starszych, którzy już z szaleństw powyrastali...

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Na kuniu tyż

No tyż 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

⅔ zdarzeń drogowych z udziałem motocykli jest z winy kierujących samochodami, najczęściej osobowymi. Przyczyny tych zdarzeń to nieustąpienie pierwszeństwa i niezachowanie ostrożności przy manewrach, najczęściej skrętu i wyprzedzania bądź omijania ( w dużej większości te zdarzenia to kolizję ). ⅓ wszystkich zdarzeń jest z winy motocyklistów. Przyczyny to najczęściej

@Agrest

Zobacz se...

Mi byś nie uwierzył...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W motocyklach masz coś takiego jak dB killer, jak masz go zamontowanego to jest przepisowy, jak wymontujesz to hałasuje ... Ja praktycznie cały czas jeżdżę z dB killerem, bo ponad godzina bez tego i głowa boli, ale niektórzy to montują to tylko na przegląd ...

Dla mnie to jest kabaret jakimś chińskim choperem o pojemności.max 125 jedzie jakiś berbeluch i warczy to na 3 wsie. Jechał takim dziadostwem ostatnio jak po graty byłem a dumny jak paw 🤣

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Na pewno motocykl jest dużo dynamiczniejszy od samochodu i na pewno ma dużo dłuższą drogę hamowania. To dwie rzeczy, które są zabójcze i w przypadku przegnania na motocyklu, często prowadzą do zdarzeń śmiertelnych...

A pokusa do tego przeginania jest duża, zwłaszcza u młodych jeźdźców, a młodych na pewno jeździ więcej niż starszych, którzy już z szaleństw powyrastali...

Bo też trzeba wiedzieć gdzie można odkręcić ... Takim miejscem nie jest na pewno miasto gdzie jest pełno zagrożeń dla motocyklisty... A takie łebki najczęściej szpanują po mieście, szaleją i potem są efekty ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v