Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, malaczarna napisał:

jak się nie dba to tak jest

jak nie ma za co dbać to tak jest , jak widzie jaka kase trzeba było za aparaty dawać żeby mieć proste zęby to u mnie skończyło sie w podstawówce na tym 

32881_p%C5%82ytka_przedsionkowa_02_MOD.j

14 minut temu, malaczarna napisał:

Gdzie byłeś do tej pory

jak nie było w patoloogicznym domu nawyków dbania o zdrowie to zaniedbywałem się tak samo jak przodkowie

Edytowane przez konteno
Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bobu nie chciałaś to zęby pokaż ;) Oni tak  z przyzwyczajenia jak u krów czy koni w zęby zaglądają żeby ocenić przydatność.

Bób jak wszystkie inne soję grochy itp jakoś mi smakowo nie podchodzi. Koń gryzie nie wiem jak krowa ale ja dziabnac też mogę nieźle.

6 minut temu, HF86 napisał:

Cukru jej szkodujesz, to i uzębienie jest. 

Jasne. Lody teraz co chwilę

Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No a Pan?

Pan będziesz?

Kajtnąć razem żeśmy się mieli...

Ja jak coś to może tylko wieczorem przyjadę autem , może żona zechce POkierować 😜 

A motorem zapraszam do mnie, zrobiłem przegląd więc możemy jechać w rejon 😎 tylko już wspominałem że twój taki piękny motor a mój stary podrapany, wstyd tobie będę przynosił ale pod Ryśka wjazd mogę jechać opony przygrzać 😜😁 

POdjedziemy do @GRZES1545 WSK zobaczyć 😉

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, konteno napisał:

zaniedbywałem się tak samo jak przodkowie

Ale teraz sam za siebie już potrafisz odpowiadać.

Inwestuj trochę w siebie.

Nigdy się nie poddawaj.

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

ważniejsze było 8 gwiazdek

Sam wystawiałaś...że tak przypomnę...

4 minuty temu, marulekk napisał:

że twój taki piękny motor a mój stary podrapany, wstyd tobie będę przynosił

Przestań...

Nie szata...

No do Grzesia chętnie.

Zobaczył bym MF WSK, kuge....

Ale chyba trochę Grześ zajęty ostatnio....

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał:

to pokaz ten drogi usmiech 😆😆😆😆

dlaczego ja mam codziennie coś pokazywać?

no zeby tylko😆😆😆😆 nosisz aparat?

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

10 minut temu, wojtal24 napisał:

to pokaz ten drogi usmiech 😆😆😆😆

Raczej tani, u nas taka przyjemność 3 stówki ...

ja w odbodowe trójki po wypadku do tego doszło usuwanie ropnia pod nią i leczenie kanałowe to zapłaciłem 5700zl

Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał:

jak nie ma za co dbać to tak jest , jak widzie jaka kase trzeba było za aparaty dawać żeby mieć proste zęby to u mnie skończyło sie w podstawówce na tym 

jak nie było w patoloogicznym domu nawyków dbania o zdrowie to zaniedbywałem się tak samo jak przodkowie

to krzywe zęby masz czy braki w uzębieniu przez zaniedbanie?

Opublikowano
malaczarna napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

ja w odbodowe trójki po wypadku do tego doszło usuwanie ropnia pod nią i leczenie kanałowe to zapłaciłem 5700zl

implant chyba 6 tysiecy kosztuje

chciałem mieć swój

Opublikowano
26 minut temu, Łolek napisał:

Gdzie tak pędzisz 

Ehh, sam nie wiem w co ręce włożyć. 

Trza się szykować do tego co ma być, a czas ucieka sam wiesz jak szybko... 

A jak majstry wyceny zaczęli mi robić, to stwierdziłem że po coś bozia dwie ręce i trochę rozumu dała.

Tydzień urlopu jeszcze to ile się da muszę nadrobić 🫣

28 minut temu, konteno napisał:

Kiedyś pewnien człowiek mi powiedział, że ludzie którzy mieli ciężką sytuację dzielą się na dwie grupy. Jedna to taka która przez całe życie nie wyjdzie ze swojej strefy komfortu i wszystkie nie powodzenia będzie usprawiedliwiac tym że tak było w domu to jak ma być inaczej u niego a jemu to i tak nic nie wyjdzie, bo tak jest poprostu lżej i wygodniej, a druga to ta która się z tego dna odbije i nie będzie żyła przeszłością. 

To pierwsze podejście jest o wiele wygodniejsze, ale to okłamywanie samego siebie. W twoim przypadku również bo głupi chłopak nie jestes, a traktujesz sam siebie gorzej niż źle...

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Bób zbierają 😊

Śmiej się śmiej, ale dochód jest, nie to co z jęczmienia ozimego 3t/ha nawet po 950zł ... 

Uprawa która stabilnie daje dobry dochód, w okresie ostatnich 5 lat tylko w 2021 było słabo(ale braku zarobku lub dokładki nie było), w innych latach dobrze na + ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Śmiej się śmiej, ale dochód jest, nie to co z jęczmienia ozimego 3t/ha nawet po 950zł ... 

Uprawa która stabilnie daje dobry dochód, w okresie ostatnich 5 lat tylko w 2021 było słabo(ale braku zarobku lub dokładki nie było), w innych latach dobrze na + ...

w przyszłym roku będzie jak z owsem. Wszyscy posieja

21 minut temu, wojtal24 napisał:

chciałem mieć swój

3 chyba maja 1 kanal?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, malaczarna napisał:

w przyszłym roku będzie jak z owsem. Wszyscy posieja

Owies zbierzesz kombajnem, tutaj nie ma tak prosto ... Zresztą, już w zeszłym roku był dobry biznes i jakoś nie nasiali ... Ręcznie też nie wyłuskasz ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Owies zbierzesz kombajnem, tutaj nie ma tak prosto ... Zresztą, już w zeszłym roku był dobry biznes i jakoś nie nasiali ...

ja wysiałam paczkę Bizon nawet ładny był sarna go zzarła. Dużo wody potrzebuje. jak fasole i groch się kombajnuje to tych bobkow nie mozna? wchodzi w gre tylko zrywanie dojrzałych straków?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Dużo wody potrzebuje. jak fasole i groch się kombajnuje to tych bobkow nie mozna? wchodzi w gre tylko zrywanie dojrzałych straków?

Dokładnie, dużo wody czyli musisz mieć studnie i nawadnianie żeby był dobry plon, nie, nie ma kombajnów do bobu. A przynajmniej takich żeby zbierały strąki z zielonym ziarnem, dojrzałe na materiał siewny próbują kosić kombajnami zbożowymi, ale jest sporo odpadu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v