Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

w słomie zwykle lecę 16-17km/h. lely nie mam, 150 KM też....

W zeszłym roku kupiłem z żyta słomę to czasem i 7 km/h było za szybko a nie lubię sprzętu oszczędzać 

Opublikowano
Przed chwilą, Buszmen11 napisał:

Żuk byłby idealny

No też myślałem o nim, ale to to drogo jeden chciał, to lepiej coś nowszego, albo tarpana bo szybę mam w zapasie 😅😅😅

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Znaczy Tico?

No takie cinquecento 👀

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Qwazi napisał:

Ja Ci już dzisiaj mówiłem dzień dobry...a co się dzieje...prasujem siano czy tam słomę i się ścigamy...my oba z Michałem na czele...Szymon odstaje... o połowę...długości, znaczy prędkości 🤭...

A młody mówi że się widzieliście i że córka ten tego no do rzeczy 😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

No też myślałem o nim, ale to to drogo jeden chciał, to lepiej coś nowszego, albo tarpana bo szybę mam w zapasie 😅😅😅

No takie cinquecento 👀

Kolega ma matiza, ospę wozi w nim, pyrki, cielaka jak kupi...

Na poważnie to wg mnie kombi albo mały bus

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, kris91 napisał:

musi być taki, że obić go nie będzie szkoda, czy gdzieś szurnąć 😅

Kup se tira, jako ja żem zrobił. Do takich zadań idealny🤗. A i na paszę z kanistrami półtusza śmiało wejdzie...co będziesz dwa razy jeździł 🤭...

Marek też takowego posiada, to potwierdzi...a i jak zagadasz, to Ci sprzeda🤷...

9 minut temu, Łolek napisał:

A młody mówi że się widzieliście i że córka ten tego no do rzeczy 😉

Ano widzielim się...a wylazła do bramy, bo szukała...zieciunia... nadzór 🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
42 minuty temu, kris91 napisał:

Pany, passat b6 w kombi to to dobre? Zgłupieć można od tego szukania 🤦‍♂️

1.9 105 miałem 

Silnik- złoto ,tam palenie to kluczyka dobrze nie wsadziles a on już cykal💪 Benzyna nie miała z nim polotu🤗

Mankament -tylna klapa, głównie brak uszczelki na szybie przez co matka korozja tu go nawiedzila

130 jak masz kupować, musisz ganiać km,inaczej turbo zalazi nagarem

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Kup se tira, jako ja żem zrobił. Do takich zadań idealny🤗. A i na paszę z kanistrami półtusza śmiało wejdzie...co będziesz dwa razy jeździł 🤭...

Marek też takowego posiada, to potwierdzi...a i jak zagadasz, to Ci sprzeda🤷...

Ano widzielim się...a wylazła do bramy, bo szukała...zieciunia... nadzór 🤷...

Mam posiadam diablo fiata, sprzedać też może by i sprzedał 

Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

A bo on młodszy i kawaler to i oszczędzać się musi 

A ja jałówki dzisiaj dwie sprzedałem i stan stada się zmniejszy  i piniendzy przybędzie i roboty mniej trochę 

Muszę korzystać właśnie póki jeszcze coś tej wolności zostało 🤭 ale jak to zrobić jak dziś po obiedzie przy kawie usnąłem 🤷

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Mam posiadam diablo fiata, sprzedać też może by i sprzedał 

@kris91 jakbyś się zdecydował z Markiem handelkować, to Ci podrzucam dwie zasady jakie u niego w handlu działają

1 "dwa słowa i jest rozmowa"

2 "dobry kupiec daje...pół"

A widziałem Marka w akcji. Ni ma za co😉🤭

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

@kris91 jakbyś się zdecydował z Markiem handelkować, to Ci podrzucam dwie zasady jakie u niego w handlu działają

Jutro tylko zerknę tamtego passata, jak się nie spodoba głównemu kierowcy, to będę wiedział gdzie szukac dalej 😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Noo. Paletę mi chłopaki widlakiem ładowali, a ja turem wyciągałem. Tylko nie pełna bo ciut wysokości brakuje, ale połowa spokojnie wchodzi. To jedyna buda, która ma resory

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Doblo mają resory w I i I po lifcie. Od II już nie ma. Dlatego szukałem I. W Caddy się nie orientuję. Nie wchodził w grę, bo mimo wszystko jest mniejszy i górną częścią się zwęża, a Doblo ma praktycznie taka samą szerokość w podłodze, co w dachu...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Niema jak Passat b5, stać mnie na dużo lepszą brykę ale to jest naprawdę spoko samochód

Jak będę kupował kolejnego to bmw seri m lub audi rs.

Podoba mi się jeszcze tesla cyber truck ale ona za swoją pancernosć w europie nie będzie dostepna.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Siemanko

Chlodno10*

6 godzin temu, Qwazi napisał:

Normalnie słowa nie powiem ☝️

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

w słomie zwykle lecę 16-17km/h. lely nie mam, 150 KM też....

I masz 5 belek na hektarze?

Siema wczoraj 9mm niespodziewanego deszczu spadło co daje w czerwcu 54mm

6 godzin temu, Strongman napisał:

Niema jak Passat b5, stać mnie na dużo lepszą brykę ale to jest naprawdę spoko samochód

Jak będę kupował kolejnego to bmw seri m lub audi rs.

Podoba mi się jeszcze tesla cyber truck ale ona za swoją pancernosć w europie nie będzie dostepna.

Żona $ nie chce dać napisz wprost 

• Haha 4
Opublikowano
kris91 napisał:

Pany, passat b6 w kombi to to dobre? Zgłupieć można od tego szukania 🤦‍♂️

focusa nie chciałby? kombi

Qwazi napisał:

To jedyna buda, która ma resory

przypominam, że sprężyna to też resor

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, PAN88 napisał:

Żona nie chce dać napisz wprost

To już może być przesłanka do rozwodu😉...znaczy u Wieśka...

20 minut temu, Bananek napisał:

focusa nie chciałby? kombi

przypominam, że sprężyna to też resor

Od długopisu też 🤔😉🤭

Siemanko...9°, pochmurane...

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v