Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Pryszczarek pędowy. Atakuje wybiórczo, tam gdzie jest najwięcej otarć, czyli są to środkowe pędy które często zostają dwa razy wytrzepane.

Ma sens. 

Myślałem że pryszczarek łupie całe pędy.

Dziś mam dziewiczy oprysk w tym roku. Zaczyna kwitnąć i jadę na grzyba i przedziorka.

A ogólnie to się zapowiada(pogoda), że może być problem ze sprzedażą towaru, nie tylko porzeczki.

Opublikowano
5 minut temu, damian303 napisał:

Ma sens. 

Myślałem że pryszczarek łupie całe pędy.

Dziś mam dziewiczy oprysk w tym roku. Zaczyna kwitnąć i jadę na grzyba i przedziorka.

A ogólnie to się zapowiada(pogoda), że może być problem ze sprzedażą towaru, nie tylko porzeczki.

Czereona ma umiarkowanie słabo kwiatu zwłaszcza junkers. 

Czarne Raczej dobrze, pełnia kwitnienia we wczesnych. Łutówka dziś biały pąk, groniasta zaczęła kwitnienie,nefris i sokòwka pełnia. 

Przędziorka robię po kwitnieniu. Pójdzie movento by pryszczarka załatwić 

Opublikowano
18 minut temu, Belaruss820 napisał:

To ja mam takie coś że mi podnośnik szarpie podczas jazdy. Tego nie było, ale pewnie rozdzielacz w monobloku do wymiany,znajomy mówił że wystarczy nowy filtr i olej a tu jednak w tyłku też trzeba grzebać,tzn dwie śrubki i wyjęty bo dojście z zewnątrz,ale czasu nie ma teraz 

Że się zimą nie psują 😡...

U mnie widełki w przystawce pewnie nie działają bo zawór elektropneumatyczny działa, dźwignia chodzi, wałek też, tylko nie rozłącza...

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

rza brać dofinansowanie na modernizację domu czystego P0wietrza

100% kwoty 136000 zł

Tylko, że te 100% to kwota netto. Na vacik musisz trochę zboża sprzedać

Piec zagazowujący +bufor wchodzi

Nie bierz MPM. Boguś się wyłożył na nim😂 Ma pionowe kanały i bez wentylatora ani rusz nawet przy wysokim kominie. Ponadto umieszczenie klapki krótkiego obiegu utrudnia rozpalanie. Weź OGNIWO BIO DUO jest pozbawiony tych wad, albo droższe typowo zgazowujące z komorą od spodu

Opublikowano

P0wim tak

Trza brać dofinansowanie na modernizację domu czystego P0wietrza

100% kwoty 136000 zł

Niech tam co P0 działają bo tak i tak piec P0 zaklasowy. 

Byłem P0 zaświadczenie o dochodach i przysługuje 100% kwoty

A ja mam gdzieś te dotacje, za swoje zrobie modernizacje 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Widziałem, że mogę na Cię liczyć 💪...

Serio serio. Gdyby mi się chciało chodzić na wybory to bym zagłosował na ciebie

Ale załatwiłem jednego kandydata na wójta- wyglądało, że murowanego faworyta. Miał swoją grupę na fb i strasznie dbał o swój wizerunek. No to mu wytknąłem pewną sprawę. Zachował fason ale wyczułem, że się mocno poirytował i nie myliłem się- na drugi dzień mnie zablokował. To ja od razu na spotted wszystko opisałem i nie omieszkałem się poskarżyć na blokadę . Nie minęło kilka minut odpisał wszystko przekręcając, no to go od razu skontrowałem, a ten chyba zadzwonił do moderatora bo to jego kolega i post znikł. Mam nadzieję, że sporo ludków przeczytało. Kurła 7 głosów mu brakło do drugiej tury😂

Opublikowano
27 minut temu, PAN88 napisał:

@damian303 jeszcze nie ma w stodole jak to mawiał mój dziadek. Wszystko się może zdarzyć jeszcze.

Dzień pracowity. W środę zaczynam sadzić 

Przez najbliższe 3 tygodnie słabe szanse na przymrozek. Przy tej ilości wody w ziemi, po tym czasie kulki będą jak bycze jaja. Przy dobrych wiatrach u was zbiór może być w połowie czerwca.

Co nie zmienia faktu, że zapowiada się że będzie w pizdu towaru.

Co tam ciekawego sadzisz?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Aż mnie ciekawi dlaczego🤔

No bo światopoglądowo i ideowo mi pasujesz niemalże w 100%. Podobnie Desperado, może nie 100, ale w 95% . Tyle, że za jego kazaniami nie idą czyny🤷‍♂️ Ale w agrorandce to serio mógłbyś się więcej udzielać😗

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Czereona ma umiarkowanie słabo kwiatu zwłaszcza junkers. 

Czarne Raczej dobrze, pełnia kwitnienia we wczesnych. Łutówka dziś biały pąk, groniasta zaczęła kwitnienie,nefris i sokòwka pełnia. 

Przędziorka robię po kwitnieniu. Pójdzie movento by pryszczarka załatwić 

Movento w tym roku dla mnie za drogie(może na młodsze kwatery). Te starsze będę częstował  3 razy acetamipidem.(różne formy/producenci). Do tego zato naprzemian z discusem i chyba tak zakończę ochronę do zbioru.

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

5.81 ha przeliczeniowego i matki emerytura 1100 średnio i 4 osoby w gospodarstwie domowym dało 974 zł na osobę

dochód za 2022 r gdzie hektar GUS wy***ał ponad 5000

Piękny dzień dla fotovoltaika brak chmur

Produkcja P0wala

Trzeba zakryć 2 panele by nie przekraczał 1.4 kw produkcji

Da długa przerwa w wykresie to wysokie napięcie w sieci P0mimo wyłączonego falownika które nie P0zwoliło P0djąć próby włączenia się P0nownie

Screenshot_20240408_174248_com.fox.foxapp.two.jpg

Screenshot_20240408_174741_com.opera.browser.jpg

qrła to ja mniej mam i mi 100% niewyliczyli, banda oszustów pisowskich 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może lać na zmianę, raz 98, a raz 95, zawsze coś tej rezerwy zostaje to się będzie mieszać  

Choć pochwalę się, ostatnie parę dni miałem do jazdy coś co motocyklowi nie ustępuje osiągami 

@szymon09875 się w Audi lubuje to może mu się spodoba

20240405_190241.JPG

Pikna 👌👌

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Byłem P0 zaświadczenie to rozmawiali w drugim P0koju ale drzwi były otwarte to było słychać

Ze aby słonko bez chmur tak stoi cały czas jedynie jak śrute zacznie robić to wtedy działa. 

Sieć zapchana produkcją a brak odbiorców. 

sieć zapchana a od lipca podwyżki prądu :D 

Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Potrzebowałbym wymiary tego pionoweo cięgła które łączy dyszel z tym długim cięgnem które idzie od mechanizmu unoszenia.

To niestety miałem wyrzucone, bo talerzowka u sąsiada jeździ teraz. Ale na jutro postaram się to od kolegi załatwić 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v