Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Nie wiesz jak to jest jak się kupi uszkodzony pojazd i w ciągu 30 dni się nie zdąży naprawić żeby przeszedł przegląd to co robić?

A samo zgłoszenie nabycia, bez przerejestrowania ? Najlepiej pójść do wydziału komunikacji i tam powinni coś podpowiedzieć.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bo to ładna kombinacja literek. C na końcu tak wygląda jakby chciało zjeść E i L😉🤭

Tam jest  ELE.EF. 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A samo zgłoszenie nabycia, bez przerejestrowania ? Najlepiej pójść do wydziału komunikacji i tam powinni coś podpowiedzieć.

Tak tylko z ciekawości pytam. Bo trąbią że już nie ma zgłoszeń tylko mus rejestrować w ciągu 30 dni. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Bo trąbią że już nie ma zgłoszeń tylko mus rejestrować w ciągu 30 dni. 

A to moja opcja już nie przechodzi, jakiś patent na to musi być. Albo i nie ma https://www.farmer.pl/finanse/ekrus-cyfrowe-rozwiazanie-krus,154495.html?mp=promo

Znajoma ostatnio dostała pismo za niezgłoszenie sprzedaży, zgłosiła, ale za późno, minęło 32 dni i przyszło że rozpoczęto sprawę, pewnie będzie coś do zapłaty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie wiesz jak to jest jak się kupi uszkodzony pojazd i w ciągu 30 dni się nie zdąży naprawić żeby przeszedł przegląd to co robić?

Jeśli ten uszkodzony pojazd nie ma przeglądu to się w to nie pchaj. Masz 30 dni na przerejestrowanie, nie na zgłoszenie nabycia (to się zmieniło). Do przerejestrowania potrzebny jest przegląd. Jak nie dasz rady w tych 30 dniach wchodzisz w karę administracyjną 500 zł ( tyle przynajmniej daje mój WK )...info od kierowniczki WK

6 minut temu, 6465 napisał(a):

Tam jest  ELE.EF. 

Pamiętam...w sumie to C może też chcieć pokąsać EF, które są ukryte za cyferką 😉🤭

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jeśli ten uszkodzony pojazd nie ma przeglądu to się w to nie pchaj. Masz 30 dni na przerejestrowanie, nie na zgłoszenie nabycia (to się zmieniło). Do przerejestrowania potrzebny jest przegląd. Jak nie dasz rady w tych 30 dniach wchodzisz w karę administracyjną 500 zł ( tyle przynajmniej daje mój WK )...info od kierowniczki WK

Pamiętam...w sumie to C może też chcieć pokąsać EF, które są ukryte za cyferką 😉🤭

przykręcają śrubę z tym kombinatorstwem 

Teraz już nie będzie można rejestrować tych wszystkich przyczep i traktorow które na "zachodzie  nie były rejestrowane" 

i mają za 50+ zatrzymywać prawojazdy po za terenem zabudowanym 

na 3 miesiące 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

i mają za 50+ zatrzymywać prawojazdy po za terenem zabudowanym 

Tu będą karać, a pijak i narkoman z zakazami zabija kobietę na pasach w Błoniu, podobno niedaleko mnie ten samochód zamelinowali ...

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Ano dokręcają. Trzeba se kupić gablotę z silnikiem od kosiarki, to może człowiek lejce uchroni 😉

to chyba nie od silnika zależy tylko od głowy kierowcy bardziej 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
Teraz, wojtal24 napisał(a):

To poza zabudowanym to ma być chyba tylko na drogach gdzie jest 1 pas w danym kierunku. Na autostradkach i ekspresówkach gdzie są 2 pasy w jedną stronę mają nie zabierać.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tu będą karać, a pijak i narkoman z zakazami zabija kobietę na pasach w Błoniu, podobno niedaleko mnie ten samochód zamelinowali ...

no słyszałem 

i kobitka w ciąży podobno była 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To poza zabudowanym to ma być chyba tylko na drogach gdzie jest 1 pas w danym kierunku. Na autostradkach i ekspresówkach gdzie są 2 pasy w jedną stronę mają nie zabierać.

tak 

dokładnie tak 

Opublikowano (edytowane)

no słyszałem 

i kobitka w ciąży podobno była 

Samochód znalazł się w Ludwikowie koło Rybna. Gość miał przy sobie maryśke i zabrane prawko za alko.

Opublikowano

ktoś normalny to wie że jak wypije to nie wsiada za kierownicę 

a to są już recydywiści w swoim stylu bo często na kilku krotnym zakazie za używkami wsiada i popełnia kolejne wykroczenie czy wypadek Ci ludzie powinni być leczeni 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Racja. Ale ja tam strachliwy żem. Se kupię coś takiego, co będzie do mnie gadać, tak jak kiedyś maluch się odzywał przed wyprzedzaniem: "zastanów się, przemysł to, nie bądź pewny że dam radę" 😉🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a to są już recydywiści w swoim stylu bo często na kilku krotnym zakazie za używkami wsiada i popełnia kolejne wykroczenie czy wypadek Ci ludzie powinni być leczeni 

On już raz był złapany podczas jazdy na czynnym zakazie, ale tu nasze prawo jest dziurawe, najłatwiej im idzie lepienie mandatów...

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

ktoś normalny to wie że jak wypije to nie wsiada za kierownicę 

To jest w głównej mierze bohaterstwo ...pojadę i ch..ja mi kto coś zrobi, albo bocznymi się orzemknę...a jak się nie uda to płacz...

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

On już raz był złapany podczas jazdy na czynnym zakazie, ale tu nasze prawo jest dziurawe, najłatwiej im idzie lepienie mandatów...

Prawo nie jest dziurawe, tylko jego stosowanie kuleje...wielu nie powinno z sądu wyjść, a po ogłoszeniu wyroku z uśmiechem podążali do domu

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

no ale co Policja czy urzędnika może zrobić takiemu gościowi 

nikt go nie będzie pilnował 24na dobę żeby nie wsiadł za kierownicę powinny być ośrodki i takich ludzi powinni zamykać i w jakiś sposób. leczyć 

ja nie widzę innego rozwiązania 

kolejna sprawa to są bardzo duże braki kadrowe w Policji 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

nikt go nie będzie pilnował 24na dobę żeby nie wsiadł za kierownicę powinny być ośrodki i takich ludzi powinni zamykać i w jakiś sposób. leczyć 

Kara w wysokości 50-krotności pensji, a jak nie zarabia to 50-krotność minimalnej, jak nie zapłaci to do pudła na posiedzenie i by się zastanowili. A tak wychodzą z sądu z kolejnym zakazem i się aby śmieją ... Jeżeli ktoś ma zakaz i nadal jeździ to kara powinna być za to bardzo surowa ... A na razie jedyne co dostaje to kolejny zakaz, który nic dla niego nie znaczy ...

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

To jest w głównej mierze bohaterstwo ...pojadę i ch..ja mi kto coś zrobi, albo bocznymi się orzemknę...a jak się nie uda to płacz...

Prawo nie jest dziurawe, tylko jego stosowanie kuleje...wielu nie powinno z sądu wyjść, a po ogłoszeniu wyroku z uśmiechem podążali do domu

jakie to jest bohaterstwo to jest głupota choroba nic więcej 

Opublikowano

Większości po kielichu załącza się taki rodzaj bohaterstwa...chociaż może już trochę mniej. Kiedyś było tego więcej 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

jak nie zapłaci to do pudła na posiedzenie i by się zastanowili

Rysiek tyle vatu nie odprowadzi 🤷🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Naśle się na Ryśka skarbówkę, zapłaci VAT od tych usług koszenia, gipsowania i remontów pił i będzie na utrzymanie przestępców xD 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kara w wysokości 50-krotności pensji, a jak nie zarabia to 50-krotność minimalnej, jak nie zapłaci to do pudła na posiedzenie i by się zastanowili. A tak wychodzą z sądu z kolejnym zakazem i się aby śmieją ... Jeżeli ktoś ma zakaz i nadal jeździ to kara powinna być za to bardzo surowa ... A na razie jedyne co dostaje to kolejny zakaz, który nic dla niego nie znaczy ...

chyba poprzednia ekipa wymyśliła przed wyborami ten przepis że przepadek auta jak jedziesz nawalony 

i co i chyba to nie działa (nie wiem) bo przez pół roku to by chyba byly pelne parkingi policyjne tych aut a chyba tak nie jest bo niektóre ustawy są robione tylko pod publiczkę a nie ma dalej narzędzi żeby to egzekwować

Opublikowano

chyba poprzednia ekipa wymyśliła przed wyborami ten przepis że przepadek auta jak jedziesz nawalony 

Ta ustawa chyba była bardzo "dziurawa" a i te zatrzymanie auta było nie do końca zgodne z innymi przepisami.

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

No pojechała a widzisz bym pojechał to byśmy się spotkali. A tak to na podwórku ogarniam. 

No w oddziale nie dadzą. Mus jechać do miasta. 

Jutro gdzie do kantoru podjadę...

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Większości po kielichu załącza się taki rodzaj bohaterstwa...chociaż może już trochę mniej. Kiedyś było tego więcej 

jeżeli jedziesz na imprezę gdzie wiesz ze będzie alkohol to albo bierzesz z sobą kierowcę albo ogarniasz sobie transport taxi lub kogoś znajomego lub ogarniasz sobie nocleg 

znam przypadki ze podcięty facet ładuję się za kierownicę a trzeźwa żona z prawem jazdy siada z boku 🤦

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v